Kampstart 19:00 i Concordium Arena

Metal Final4-ræset er overstået, og vi er tilbage i det "almindelige" grundspil.

SønderjyskE og Rungsted spillede søndag i Frøs Arena, og nu mødes de altså med Rungsted som gæstgiver i aften i Concordium Arena.

Rungsted klarede med nød og næppe Metal Final4-ærterne og er tilbage i pokalslutspillet for første gang siden 2021, hvilket vakte en stille glæde hos Mark Pedersons tropper, der har været ganske stabile i turneringens første tredjedel og på den måde altså fik bjærget fjerdepladsen i hus ved "Final4-knækket".

Det er ganske påfaldende, hvordan Rungsteds danskere topper den interne pointliga i denne sæson.

Fem danske spillere er på toppen af scoringslisten, før importspillerne begynder at dukke op. Og det endda med afstand. Selv om pointproduktion ikke er alt, så er der vel ingen tvivl om, at Rungsted-ledelsen ønsker sig flere point fra de udenlandske i de næste to tredjedele af grundserien.

Hos SønderjyskE var jublen så enorm efter sejren søndag og Metal Final4-kvalifikationen, at sønderjyderne har strøet "hyggelige" videoer ud på de sociale medier i dagene derpå. Det var en tydelig lettelse i en trup, hvor "interim"-træner Anders Førster har set sit hold tage otte point i de seneste fire kampe.

- Jeg er fantastisk stolt af de drenge som trods en del postyr og modvind i de sidste par uger, har formået at vinde tre af de sidste fire kampe imod hold fra top 4 – vi var alle rigtigt glade efter sejren, men nu er armene nede igen, for allerede i tirsdag og ikke mindst fredag er der point på spil igen. Derefter er der heldigvis landsholdspause, siger direktør Klaus Rasmussen om SønderjyskE's nuværende situation. 

- Jeg siger heldigvis, fordi vi har været lidt nede på folk, men efter kampen på fredag har spillerne fri i nogle dage og det giver tid til at vi kan få et par småskader repareret, siger han.

Historikken: Det er tredje opgør i sæsonen. Rungsted vandt den første match i overtid med 3-2, mens SønderjyskE altså i søndags vandt med 5-2 over gæsterne fra Nordsjælland hjemme i Frøs Arena.

Statistikken: Rungsted havde de otte første skud på mål i Vojens søndag og vi skulle over det første kvarter, før SønderjyskE fik skudt på mål. Rungsted vandt også skuddene med 34-25, men mødte en determineret Henriksen i målet og en solid SønderjyskE-defensiv. 

Metalligaen.dk: Henrik Bauch er på plads i Concordium Arena, hvor han guider dig gennem de 60 minutter. 

Det forventer vi: Et Rungsted-hold, der ligesom i søndags kommer susende ud - og håber på mere skarphed foran mål end i Frøs Arena.

Hold øje med: Rasmus Andersson med det altid fine skud scorede i Vojens søndag. I dag igen? Hos SønderjyskE ligner Will Pelletier som den ledertype, han er købt ind til. Går forrest i de fleste facetter af spillet. 

Skader/karantæner: SønderjyskE manglede Matt Spencer søndag, ligesom Oliver Gatz er stoppet. Det gav 12 minutter til unge Jonas Korsgaard Schulz. Rungsted manglede William Back. 


White Hawks vandt efter mandfolkeindsats OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles