Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Metal Ligaen "vender bøtten" fra i tirsdags og spiller de fire samme kampe - bare med omvendt fortegn. 

Det betyder, at Frederikshavn og Herlev mødes igen. Nordjyderne fik samlet masser af selvtillid søndag eftermiddag i Herlev, hvor White Hawks efter en disciplineret indsats fik hentet tre meget tiltrængte point.

Gentages den sejr i aften på hjemmebane kan Frederikshavn meget svagt dufte de foranliggende hold. Så det vil naturligvis være et meget motiveret frederikshavner-hold, der er på plads i Nordjyske Bank Arena. 

- Lettelsens suk i White Hawks lejren, der tog sig en gevaldig revanche fra fredagens blamage i lokalopgøret mod Aalborg. Herlev missede Final 4, og kan ikke være tilfredse med eftermiddagens indsats, skrev vi her på Metalligaen.dk efter søndagens kamp. 

Her var der heller ingen tvivl om, at Kevin Frydkjær havde været bedste mand hos White Hawks, og der er vel ved at være regulær kamp om pladsen i buret hos Frederikshavn. I hvert fald har Frydkjær efter mange tålmodige sæsonen på bænken fået et slags gennembrud og Patric Wener kan roligt sætte Kevin Frydkjær ind uden at tænke, at der bliver problemer på posten. 

I Herlev er der ingen tvivl om, at revanchelysten er stor.

Der er ingen tvivl om, at ørnene irriterer sig over, at de ikke selv kunne spille sig ind i Metal Final4-billedet søndag eftermiddag. Godt nok havde det ikke rakt med en sejr, men det var meget tæt på, at forudsætningerne for et Herlev-avancement kunne blive opfyldt. 

Der er heller ingen tvivl om, at Herlev gerne vil slå fast, at holdet holder sig langt væk fra bundkampen i denne sæson, så på den måde er der flere motivationsfaktorer at trække på efter den lange bustur til det nordjyske.

Det forventer vi: Det er netop i begyndelsen af kampen, at Herlev skal passe på og holde sig langt væk fra de klassiske "busben". Frederikshavn angriber fra start, mens Herlev kommer til at "stikke" på omstillingerne og når powerplaymulighederne byder sig. Desto længere Herlev kan holde, desto større er chancen for revanche. 

Hold øje med: Anton Johansson er en af Metal Ligaens bedste backer og får enorme mængder spilletid hos Herlev. Kaptajnen er virkelig en hjørnesten hos Herlev - både offensivt og defensivt. Hos Frederikshavn håber man stadig på, at Christopher Frederiksen finder formen fra sidste sæson. 

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads i Nordjyske Bank Arena i aften, hvor han guider dig gennem de 60 minutter. 

Skader/karantæner: Herlev manglede igen Niclas Heinerö søndag eftermiddag, hvor Frederikshavn havde fuldt hold til rådighed minus den karantæneramte Mads Iversen.

Historikken: Det er tredje møde i denne sæson. Herlev vandt 3-2 i Frederikshavn, Frederikshavn vandt 3-2 i Herlev. Fortsætter det i dag på samme måde?

Statistikken: Frydkjær har pt den bedste redningsprocent i Frederikshavn med 88.3, mens Galansky har 87.65. Herlevs Erik Hanses har efter en lidt skidt start spillet sig op blandt de bedste i Metal Ligaen med 90.67. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE REPORTAGE: Aftonbladets "Hockeyresan" på besøg i Odense