Kampstart 19:30 i Frøs Arena

SønderjyskE kommer med optimisme ind til hjemmekampen i aften mod det vingeskudte Aalborg-hold.

Sønderjyderne vandt senest 7-0 over Esbjerg, og det var en de helt store aftener i den seneste tid, siger direktør Klaus B. Rasmussen til dagens udgave af JydskeVestkysten.

- At vinde sådan et lokalopgør 7-0 er noget, man går og drømmer om. Den er oppe at ramme noget af det højeste, vi har prøvet i lang tid. Jeg skal tilbage til Continental Cup-sejren i 2020 og Final 4-sejren i 2021 for at finde noget, der nærmer sig den fornemmelse i kroppen, siger han til avisen og jubler over en skadesfri trup.

- Vi har hele mandskabet til rådighed. Vi står det bedste i nyere tid - gennem flere år, mener Klaus Rasmussen til JydskeVestkysten.

Aalborg har forstærket sig i kulissen ovenpå en skuffende serie på fire nederlag, der kulminerede med 2-3 i Rødovre. Kun to point har nordjyderne fået ud af de seneste 12 mulige, og det betyder, at Herning er rykket tættere på i kampen om førstepladsen.

Nu assisterende træner er Santeri Heiskanen, der skal afløse Ronny Larsen, der nu kan dedikere sig til arbejdet som sportschef.

- Vi har kigget på mulige emner til dette job længe, og det har fra start været vigtigt for os at finde den rigtige kandidat, som både kan supplere cheftræneren og samtidig vil have den rigtige kemi med spillerne i omklædningsrummet, og det er jeg overbevist om at vi har fundet i Santeri Heiskanen, siger Ronny Larsen.

Spændende om finnen kan løfte Aalborg igen – i øvrigt sammen med Garth Murray og den anden assistent Kasper Haslund. Det er aldrig dumt med nye øjne på tingene, og de kommer altså nu hos Aalborg.

Skader/karantæner: SønderjyskE stiller formentlig op uden skader, mens Aalborg senest mød Rødovre var uden George Sørensen, Nicolaj Carstensen, Jonas Brøndberg, Søren Dietz-Larsen, Oliver Anker Christensen og Magnus Boesen.

Det forventer vi: To hold, der ud fra hver sin forudsætning vil kæmpe for hver millimeter. SønderjyskE i favoritrollen grundet de seneste resultater og hjemmebanen.

Historikken: Eller er det i virkeligheden udebanen, der er en fordel i de to holds indbyrdes opgør? SønderjyskE har vundet 2-1 i Aalborg, Aalborg 3-1 i Frøs Arena tidligere på sæsonen.

Metalligaen.dk: Søren Kaster er på plads i Frøs Arena, hvor han guider seerne gennem de 60 minutter.

Hold øje med: SønderjyskE’s David Madsen var brandvarm mod Esbjerg med to mål, hos Aalborg scorede Thomas Spelling en enkelt gang i Rødovre, måske er det starten på en stime?

Statistikken: SønderjyskE står med 11 point i de seneste fem kampe, mens Aalborg i samme antal matcher kun har scoret fem point.


Herning slog til i anden periode og tog sikker sejr i Herlev OPTAKT: Herlev Eagles-Herning Blue Fox