Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Klassikeren åbner sæsonen i Frøs Arena, hvor SønderjyskE og Esbjerg tørner sammen. To gange krydsede de to mandskaber klinger i preseason, hvor begge hold vandt på hjemmebane. 

Så uafgjort i forsæsonen tyder også på, at det bliver jævnbyrdigt i aften, hvor begge mandskaber kommer ud med fuldt tryk for at sikre sig vigtige point i kampen om pladserne i Metal Final4 som er en åbenlys ambition for både SønderjyskE og Esbjerg.

SønderjyskE fik en enkelt point i premieren i Herning, mens Esbjerg med hiv og sving fik sikret sig en 2-1-sejr over Rungsted. 

– Det var en lidt underlig kamp i Herning. Vi havde muligheden i overtal i tredje periode, men tog så selv en skidt udvisning, men vi kan tage med at vi spillede en god sidste periode. Det var stærkt at komme igen efter at have været nede med to mål inden de sidste 20 minutter. Den selvtillid vi opbyggede der, skal vi forsøge at tage med ind til tirsdagens opgør imod Esbjerg, siger SønderjyskE-træner Mario Simioni. 

- Det er altid spændende at spille imod Esbjerg. Det er en kampe alle glæder sig til, og vi ved allerede nu at der vil blive spillet med stor intensitet, lyder det fra cheftræner Mario Simioni til klubbens hjemmeside. 

Esbjerg Energy-coach Jason Jaspers før kampen i klubbens kampoptakt:

- Generelt er jeg meget tilfreds med første periode mod Rungsted, men lidt fejl dukker der jo altid op. Spillerne kæmpede for sagen, da vi kom ud af balance og blev presset. Men generelt leverer vi i kampen mod Rungsted, og der er en del at tage med videre til kampen i aften i Vojens, forklarer Energy-coachen.

- Særligt glæder jeg mig over, at spillerne bakkede hinanden op og spillede som en helhed. Drengene holdt aftalerne og det er vigtigt i det videre arbejde med holdet. Så jeg glæder mig både over de tre point fra søndagens kamp, arbejdsindsatsen, det moralske boost og den spillemæssige indsats, siger Jason Jaspers. 

Skader/karantæner: Esbjerg kom til kampen mod Rungsted uden Yanick von Bergen, mens SønderjyskE spillede i stærkeste opstilling i Herning fredag aften. 

Det forventer vi: At SønderjyskE kommer med fuldt tryk bakket op af et stort publikum. Det er hjemmebanen, der giver SønderjyskE en lille fordel i en kamp mellem to på papiret jævnbyrdige mandskaber. 

Hold øje med: William Pelletier skal for første gang vise sig for det entusiastiske, men også kritiske publikum i Vojens. Esbjerg ser ud til at have hentet en god mand i Josh Winquist, der har spillet en fin rolle hidtil. 

Historikken: Esbjerg tog to "rene" sejre og to i overtid i sidste sæson. To gevinster til SønderjyskE, heraf den ene i overtid.

Metalligaen.tv: Michael Damsted holder øje med og kommenterer begivenhederne. Han har Jan Jensen, mangeårig Vojens- og SønderjyskE-spiller og assistenttræner i både SønderjyskE og Esbjerg, ved sin side som ekspert. 

Statistikken: Patrick Galbraith lod fire mål gå ind på 24 skud i Herning, mens Mathias Seldrup reddede 33 Rungsted-skud hjemme i Esbjerg mod Rungsted. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles OPTAKT: Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks