Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Odense har premiere på hjemmebane, mens Frederikshavn har sæsonpremiere.

Sådan ligger landet inden aftenens opgør i Spar Nord Arena, hvor hjemmeholdet kommer med en sejr på 5-3 i Herlev i bagagen. Fynboerne var ikke rigtig i gear i første periode, men fik skruet op i de sidste 40 minutter, hvor Bulldogs var det klart bedste hold på isen.

- Det var en fantastisk holdindsats, vi spillede virkelig solidt i kampens sidste to perioder, sagde Odense-direktør Ole Nielsen til Fyens Stiftstidende efter kampen i Herlev, hvor fynboerne også gav debut til svenske Joakim Thelin, der kvitterede med en scoring.

Også den eneste "tilbagevendte" udlænding, Gunars Skvorcovs, leverede en stærk præstation og satte en flot styring op i nettet bag Emil Hanses i Herlev-buret. 

Metalligaen.tv: Kasper Buch er klar ved mikrofonen og guider dig gennem de 60 minutter i Spar Nord Arena. 

Så alt i alt var det en tilfredsstillende sæsonpremiere for Odense, hvor træner Paul Thompson fortsætter med at rulle på med fire kæder - samme stil som han kørte før Odense overraskende blev sendt på sommerferie af Herlev i kvartfinaleserien. 

Frederikshavn White Hawks kommer med ny træner og et hold med masser af nye ansigter. Ingen udlændinge bortset fra målmand Galansky er vendt tilbage efter sidste sæson, og Patric Wener er ny træner. Træningskampene har budt på en enkelt sejr og et par store lussinger mod Herning og Esbjerg. To af nøglefigurerne, Jesper Jensen og Alex Bumagin, har stoppet den aktive karriere. 

- Det tog mig fem år at dyrke vinderkulturen i Herlev. Der var ikke en historik for at vinde hos dem, men i Frederikshavn er der en nylig kultur for at vinde, og så er det lettere at komme dertil igen. Det tager tid, men vi har ikke brug for fem år. Det går stærkere her, siger Frederikshavn-træner Patric Wener i et optaktsinterview med Nordjyske.dk.

Skader/karantæner: Frederikshavn kommer formentlig med noget, der ligner stærkeste opstilling til den første match i sæsonen. Odense stillede op til kampen i Herlev uden Alberto Pison.

Det forventer vi: Der bliver sat fysisk tryk på Frederikshavn fra start. Et af de store spørgsmål er, om Frederikshavn står for fynboernes pres. 

Historikken: Også fordi vi kigger tilbage på sidste sæson, hvor Frederikshavn tabte samtlige seks kampe mod Bulldogs. Fynboerne har initiativet mod Frederikshavn. 

Hold øje med: Spændende nye navne på begge hold: Robin Johansson ser ud til at blive en nøglespiller for Frederikshavn, mens Odenses finske angriber Kimi Koivisto viste målnæse i Herlev inde foran mål.

Metalligaen.tv: Kasper Buch er klar ved mikrofonen og guider dig gennem de 60 minutter i Spar Nord Arena. 

Statistikken: 13 forskellige spillere kom på pointlisten for Odense i Herlev. Tidligt tegn på stor bredde hos fynboerne? Frederikshavn skal virkelig overvinde et kompleks fra sidste sæson, hvor Odense vandt dullerne med samlet 18-0 i point og 25-8 i målscore.  


OPTAKT: SønderjyskE-Esbjerg Energy Magnus Lykke Jonassen stopper - Malthe Kring kommer ind hos Herlev