Nikolaj Krag blev matchvinder i en tæt kamp i Frøs Arena

SønderjyskE-Esbjerg Energy 4-3 (1-1, 2-1, 0-1) 1-0 Små 4300 tilskuere var taget til nytårshockey i Vojens i aften. Her skulle hjemmeholdet forsøge at rejse sig efter en gigantisk rundbarbering af ærkerivalerne fra Esbjerg fredag aften.

SønderjyskE var uden Jonas Borring og Jakob Schmidt-Svejstrup, mens Esbjerg til aftenens match kunne føje Josh Winquist til den i forvejen lange liste af manglende spillere.

Den decimerede vestjyske trup har i flere kampe leveret flotte resultater og også i aften drillede de rivalerne fra Vojens, der dog endte med at med trække det længste strå og dermed revanchere sig for blamagen i går, hvor Esbjerg vandt med 13-3.

Der var intensitet fra første sekund og en tidlig chance til gæsterne. En hurtig omstilling gav tre mod to til udeholdet og altid farlige Oliver Kjær testede Patrick Galbraith. I modsatte ende af isen var det William Boysen, der udfordrede Seldrup.

I sekvensen efter blev samme Boysen til stor undren for hovedparten af publikum sendt i straffeboksen for en holding. Powerplay til Esbjerg og en stor chance til Magee, men Galbraith klarede paragrafferne.

Fortsat overtal til udeholdet, men det var i stedet hjemmeholdet, der slog kontra. Anders Biel afsted i en to mod en, hvor han tog den direkte vej mod Mathias Seldrup og iskoldt placerede han skiven højt i målet. Hjemmeholdet i front efter otte minutter.

Knapt var sønderjyderne fuldtallige, før Villiam Haag også røg til afkøling. Dette overtalsspil fra gæsterne kastede dog ingen muligheder af sig. Godt og vel ti minutter spillet og så var det hjemmeholdet, der fik chancen fem mod fire. Nikolaj Krag med et riv mod fjerneste stolpe, men snert forbi kassen.

Unge Mathias Kløve spilede en fin kamp og fik muligheden for at komme på måltavlen, da værterne hurtigt vendte spillet. Kløve fik dog overplaceret sin afslutning. Små to minutter til pause og Esbjerg med et skud på mål. Returen røg tilbage foran mål og skabte forvirring. En hel bunke af spillere samt Galbraith kæmpede om pucken, men til sidst var det Victor Sand, der lykkedes med at skubbe skiven i mål til udligning 1-1.

Anden periode blev indledt med en stor mulighed til Gustav Nielsen, men svenskeren fik ikke udnyttet chancen. Gæsterne slog kontra og inde foran mål var Philip Larsen tæt på at lykkes med at passere Galbraith. Spillet var afvekslende og tempoet højt. Hjemmeholdet krigede ihærdigt og gæsterne lurede på de hurtige omstillinger.

Efter en face off og et par pasninger endte skiven hos Oscar Schulze der huggede på mål fra distancen. En puck Seldrup burde have reddet, men den røg mellem benene på keeperen og værterne atter i front.

SønderjyskE pressede på for endnu en scoring. Først var en tre mod to tæt på at give pote og minuttet senere var det David Madsen der fra slottet akkurat missede kassen. Midtvejs i perioden måtte så Oscar Drugge i skammekrogen.

Esbjerg fik sat overtalsspillet op og efter et par kvikke pasninger endte pucken hos Oliver Kjær, der via en stav fik sendt pucken ind til 2-2.
Scoringen var en mavepuster til sønderjyderne, der hang en smule med hovedet. Men det ændrede sig hurtigt, da Nikolaj Krag kom afsted i et rush.

Den lange forward sendte da også pucken i nettet, men inden den havde passeret stregen, var målet ude af position og derfor korrekt ingen scoring.

I samme situation fik Jussi Walli en udvisning, men hjemmeholdets power play fungerede ikke og især kaptajn Villiam Haag havde flere uheldige pucktab. Det var imidlertid stadig værterne, der var mest målsøgende, og det gav bonus, da Seldrup med fire minutter til pause kun kunne halvklare Matt Spencers skud og Valdemar Ahlberg skubbede den sorte gummiskive det sidste stykke over stregen til pausestillingen 3-2.

Starten på tredje periode mindede om starten på anden, da det igen var Gustav Nielsen, der var på spil med en stor chance. Denne gang efter glimrende forarbejde af Haag og Pelletier, men Nielsen overplacerede på Seldrup. En tidlig udvisning til gæsterne førte ikke til noget, i stedet var gæsternes Andreas Grundtvig kort efter helt fri foran Galbraith, men den rutinerede keeper med en stærk refleks.

Spillet var fortsat underholdende og hjemmeholdet med det største tryk. Oscar Drugge med en fin afslutning, men uden gevinst. Halvdelen af perioden rundet og så var det Gabriel Desjardins, der havde bud efter game winneren. Fortsat en eet måls kamp og man gik ind i de sidste fem minutter.

Nyt pres fra sønderjyderne, men en afslutning fra David Madsen lige i en Esbjerg skinne, gav gæsterne en kontra. Præcis som i går var vestjyderne lynende effektive på disse muligheder. Flot opspil, skarp pasning og en resolut afslutning fra kort afstand fra Magee.

3-3 og stor jubel blandt de mange medrejsende Energy tilhængere. Ikke flere scoringer i ordinær tid og dermed skulle forlængelsen afgøre andendagsgildet mellem de to ærkerivaler i syd.

Afgørelsen lod ikke vente længe på sig. Nikolaj Krag med en hård flad afslutning fra fri position, men Seldrup klarede. Pucken blev på sønderjyske skøjter, og fra en meget spids vinkel forsøgte Krag sig igen og for anden gange denne aften så Seldrup alt andet end heldig ud, da pucken røg mellem benene på ham og sendte størstedelen af de mere end 4000 revanchehungrende publikummer i ekstase.

4-3 sejr til hjemmeholdet efter et play off værdigt opgør, hvor sønderjyderne set over alle 63 minutter var det bedste hold, og fortjent trak det længste strå mod et skadesplaget Esbjerg-mandskab.

Efter seks nederlag: Herlev bankede Rødovre 7-2 Disciplineret og kynisk Odense-sejr i Herning