En solid præstation af William Rørth i Rødovre-målet og fire scoringer af de rødblusede sikrede alle tre point til Mighty Bulls hos lokalrivalerne fra Herlev

Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls 0-4 (0-1, 0-1, 0-2): Spar Nord Arena lagde fredag aften is til sæsonens andet opgør i Metal Ligaen mellem de to ærkerivaler. Sidst de to hold mødtes i Ørneborgen var det med den vilde ”Hawaii-hockey”-kamp, der endte 8-7 til hjemmeholdet efter overtid. Aftenens match blev dog knap så målrig.

Der blev scoret fire gange, og alle sammen fra Rødovres stave. Gæsterne med større skarphed på en aften, hvor der blev gået til stålet med højt tempo og gnist i nærkampene. Og så havde Rødovre en stærkt spillende William Rørth i målet i aften.

Rødovre skulle kun bruge 27 sekunder, før pucken lå bag Emil Jidskog i Herlev-målet. Det var Phillip Schultz og Maksim Popovic, der kombinerede sig frem mod mål med sidstnævnte som målscorer. Lynføring til gæsterne.

Første udvisning i kampen tilfaldt Mitch Callahan, men Herlev fandt ikke skarpheden frem i de to minutter. I stedet var der fine forsøg i tiden efter, hvor blandt andet Magnus Koch forsøgte sig på William Rørth med en hammer fra distancen.

Første periode var generelt med højt tempo og masser af styrke i nærkampene – dog uden de helt store chancer til nogen af holdene. Masser af omstillinger og spil frem og tilbage over isen. Ganske seværdige 20 minutter i lokalderbyet, der som bekendt manglede den sædvanlige intensitet på lægterne – med nul tilskuere – som følge af corona.

Rødovre fik sit første powerplay få minutter inde i anden periode, men Thor Dreslers tropper fik intet kreeret i Herlevs zone. Gæsterne med mest puck i fem mod fem, men der var langt mellem de oplagte scoringschancer. Der blev holdt en tæt defensiv i begge ender.

Oliver Kjær ramte stolpen med syv minutter igen, og også Filip Owesson var tæt på med et lumsk forsøg på William Rørth. I stedet trådte Nicklas Carlsen til med et velplaceret skud i modsatte side med seks minutter til pause. Der var tid og plads, og så var Emil Jidskog passeret for anden gang i matchen.

Næste overtal tilfaldt også Rødovre, da Anton Johansson fik to plus ti minutter for boarding et minut før pause. Gæsterne med tomålsføring inden sidste periode i en indtil videre ganske underholdende kamp på trods af få mål og overtalsspil.

Tre minutter inde i tredje periode blev Rødovres fjerdekæde sendt på isen, og det resulterede i tredje mål. Oliver Reuter – tidligere Herlev-spiller som første målscorer Popovic, – sendte pucken forbi Emil Jidskog fra venstre side. Komfortabel føring til gæsterne.

Rødovre-kaptajn Trevor Cheek øgede til 0-4 efter syv minutter, da han udnyttede et kæmpe hul på nærmeste stolpe hos Emil Jidskog. Herlev-træner Patric Wener tog straks timeout som en konsekvens udviklingen.

17-årige Marcus Almquist fik chancen fra midten på et straffeslag med ni minutter igen, men han ramte forbi. I tiden herefter stod der Herlev på rigtig meget. Hjemmeholdet fik kreeret en lang række gode chancer, men William Rørth stod i vejen hver gang.. Fremragende redninger af den unge keeper i flere omgange.

Rødovre fik også hjælp af den ene stolpe, da Joseph Jonsson afsluttede. Masser af spil og skud på Rørth i de sidste fem-syv minutter, men der faldt ikke flere scoringer i aften.

Kampen endte med en klar sejr til Rødovre, der dermed fik revanche for de to lokalrivalers sidste møde i Spar Nord Arena, hvor Herlev vandt i overtid.

Bulldogs vandt fortjent over kriseramte SønderjyskE Fremragende lokalopgør: Aalborg vendte 1-4 til 7-4-sejr i det nordjyske derby