Bedst som SønderjyskE lancerede et comeback, slog Rungsteds Hampus Gustafsson til og afgjorde kampen. Målmand Nihlstorp blev dog matchvinder for gæsterne

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 2-3 (0-0,0-1,2-2) For fjerde kamp i træk blev det en tæt affære mellem SønderjyskE og Rungsted Seier Capital, da de to kvartfinalemodstandere tørnede sammen tirsdag aften i Frøs Arena.

Det var intenst med megen nerve og masser af chancer og nærkampe. Og hele tiden med hockeyen i centrum. SønderjyskE startede bedst, Rungsted slog tilbage tog teten. Et Sønderjysk comeback midtvejs i tredje periode gav nyt liv, men det pustede gæsterne ud, da de udnyttede åbent hus i hjemmeholdets bagerste geledder og sikrede sig tre matchbolde.

SønderjyskE kom ud med masser af fart og intensitet i spillet. Så meget at de allerede i første skifte nær havde bragt sig i front. Mads Eller, Emil Bejmo og Steffen Frank trykkede hårdt på og sidstnævnte var få centimeter fra et føringsmål.

Selv om hjemmeholdet virkede mest klar fra start, var det Rungsted, der havde næste skud på kassen. Gustav Green testede Patrick Galbraith, der trak det længste strå o den duel på et ellers kvalificeret forsøg.

Hos værterne var det især kæden med Frank, Eller, Bejmo, der virkede veloplagt. Steffen Frank gled elegant ind i zonen og fra skråt bag mål spillede han Emil Bejmo fri foran kassen, men flot parade af Nihlstorp.

I modsatte ende var det Morten Jensen der med en blanding af dygtighed og tilfældighed fik en stor chance, men pucken dansede lidt fra ham og sønderjyderne klarede frisag.

Yannick Vedel, sat op af Salhany, var tæt på, men trods et spillemæssigt overtag formåede SønderjyskE ikke at få udbytte på måltavlen. Det var gæsterne til gengæld tæt på, da Cam Brown måtte i straffeboksen.

Det lignede Shane Hanna klemte Browns stav inde med armen, og Brown prøvede at få staven fri. Dommerne så det dog som en forseelse fra Brown og overtal til Rungsted med bare tre sekunder til pausen.

Minsandten om ikke nordsjællænderne var tæt på at nå slå kapital på overtallet på de få sekunder.

Endnu engang tabte SønderjyskE en face off og Tim Daly nåede at fyre to projektiler af. Patrick Galbraith måtte derfor diske op med et par klasse redninger for at redde 0-0 til pausen for sit hold.

Hardt var igen parat
Rungsted fortsatte trykket i starten af anden periode, hvor man fortsat var i overtal. Tim Daly og Charlie Sarault hamrede pucke på kassen og Galbraith måtte kæmpe for at holde gæsterne fra fadet.

Med få sekunder tilbage af power play, kom Steffen Frank afsted og trods presset af et par Rungsted spillere fik han fyret en baghånd af, der klokkerent prellede af på stolpen bag Nihlstorp. Sort uheld for Steffen Frank.

Heldig var Frederik Bjerrum heller ikke, da han missede sit forsøg efter godt oplæg fra Rosenthal. Han kunne dog snart juble sammen med holdkammeraterne.

Sønderjyderne blev fanget i egen zone og med flere pucke til icing, steg trykket på hjemmeholdet. Da Morten Jensen sendte pucken på kassen, stod Nichlas Hardt klar med en styring, så gummiskiven strøg mellem skinnerne på Galbraith, 0-1.

Rungsted var langt bedre i anden periode end i første og selv da SønderjyskE kom i overtal, blev det ikke rigtigt farligt for gæsterne. Som perioden skred frem, kom sønderjyderne dog bedre med, også godt hjulpet af et par fejl i gæsternes defensiv.

Det gav blandt andet en kæmpe chance til Mathias Borring, der brændte på en stensikker Nihlstorp. Kort efter blev Anders Førster spillet helt fri midt for mål, men den erfarne forward formåede at ramme ved siden af pucken og chancen løb ud i det iskolde sand.

Der var stadig chancer i begge ender, men på mange punkter begyndte kampen at minde om finale 4 for to sæsoner siden, hvor Rungsted udmanøvrerede SønderjyskE og vandt 1-0. Efter en stor chance til udeholdet i sidste sekund af perioden, ragede Matthias Persson sig en to minutters udvisning til sig, så hjemmeholdet kunne starte tredje periode i spil fem mod fire. Måske sidste chance for at æde sig tilbage i matchen.

Dramatisk afslutning
SønderjyskE prøvede at komme til en reducering i overtalsspillet, hvor først Brendan Harms og siden Rollin Carlsson havde store muligheder.

Men Nihlstorp hev et par stærke redninger frem. Og mens hjemmeholdet jagtede udligningen, slog gæsterne til, nærmest ud af det blå. Shane Hanna fyrede af fra distancen og et velplaceret skud fandt vej til netmaskerne, 0-2.

Det lignede en afgørelse. En ny udvisning til gæsterne gav ikke afkast og tiden blev knap for hjemmeholdet. Men så slog sønderjyderne alligevel til. En fin tværpasning fandt vej til Rasmus Lyø, der tordnede pucken ind højt i målet. 1-2 og nyt liv til hjemmeholdet.

Endnu en udvisning til udeholdet, begået i offensiv zone, gav endnu mere fremdrift til værterne. Og det gav også udligningen. Et skud fra Emil Bejmo gav en retur og Matt Prapavessis sendte konsekvent pucken ind, 2-2. Comeback på tre minutter og en ny åbning til hjemmeholdet.

Glæden varede dog relativt kort. Åbent hus i midtzonen gav en tre mod to til gæsterne. Og Matt Prapavessis forsøgte forgæves at dæmme op, da Hampus Gustafsson via indersiden af stolpen på ny bragte udeholdet i front, 2-3.

SønderjyskE skulle atter på jagt efter en udligning, men denne gang løb tiden fra værterne. Det var endnu engang udeholdets bedste, keeper Nihlstorp, der reddede kastanjerne ud af ilden for Rungsted, da Mads Eller kort før lukketid var tæt på at sende matchen i overtid.

Dermed kunne Rungsted juble over den tredje etmålssejr i serien og en samlet 3-1-føring. Tre matchbolde til holdet fra Nordsjælland, der nu er snublende nær finalepladsen om denne sæsons DM-titel.

I aften var det Nihlstorp der førte an og var hjørnestenen i gæsternes sejr, hvor det var ganske symptomatisk for kampen, at Steffen Frank i første periode havde stolpe ud ved 0-0, mens Hampus Gustafsson ved 2-2 havde stolpe ind på sin afslutning.

SønderjyskE har nu to dage til at mobilisere kræfter til et angreb på den ene af de to finalepladser, når femte akt skal stå fredag eftermiddag i Nordsjælland.


TV2 SPORT sender fra Aalborg på fredag Syv mål på under 12 minutter: Vanvittig Esbjerg-sejr