Sikke et brag af en serie, vi kunne have fået i det syd- og sønderjyske

Det stod til en klassiker i kvartfinalen. SønderjyskE mod Esbjerg. Simioni mod Pederson. Syd mod vest. (Lyse)blåt mod gult. Sikke en første runde, det kunne være blevet - og den var gået lige til kamp syv, siger Olaf Eller, vores "slutspilsekspert" i podcasten om det virtuelle slutspil.

Først hans vurdering af de to mandskabers grundserie.

- SønderjyskE svingede længe lidt for meget og havde i en lang periode svært ved at lave mål. Men sønderjyderne fandt hurtigt en enorm defensiv stabilitet og voksede som hold efter Continental Cup. Den turnering blev deres springbræt til at finde selvtilliden i holdet. SønderjyskE var også en del ramt af skader, men formåede at komme godt igennem grundspillet alligevel, siger Olaf Eller, der også fandt et par unge lyspunkter hos sønderjyderne. 

- Både Mathias Borring, Anders Biel og Kasper Diedrichsen er unge spillere på vej fremad, der alle fik en del spilletid. Borring har efterhånden fået spilletid i tre sæsoner og gjorde rigtig gode fremskridt i den her sæson,

 

Om Esbjerg siger Eller: 

- Det var lige som om, at de aldrig fandt en rytme. Men når tingene virkelig spillede for Esbjerg, så de rigtig gode ud. Det var bare ikke særlig tit, det skete. Det skal også siges, at Esbjerg var voldsomt, voldsomt ramt af skader og det påvirkede også deres stabilitet. 

- Men Esbjerg opererede også med en smal trup og havde ikke meget at trække op under ligaholdet. De havde 20 spillere og ikke meget mere, og spillede enkelte gange med under tre kæder - og vandt faktisk en kamp i Herning med under tre kæder. Det var en mærkelig sæson for Esbjerg, vurderer Olaf Eller. 

Af unge esbjergensere kiggede han på Jonas Torbensen og unge Mikkel Rask: 

- Jonas Torbensen fik desværre en hjernerystelse, men var på vej tilbage. Det kunne have været spændende at se ham i slutspillet. Så håber jeg også, at backen Mikkel Rask er på vej mod mere spilletid. En stor, fysisk back, som jeg kender fra U18-landsholdet. Han kan godt udvikle sig til at blive en god spiller, siger Olaf Eller.

Trods det smalle Esbjerg-mandskab, ville vestjyderne presse rivalerne i kvartfinalen, siger Eller: 

- Det havde været en kæmpebrag. Godt nok vandt SønderjyskE 6-0 i kampe, men flere af kampene var utrolig tætte. Så serien ville ende 4-3 til SønderjyskE, tror jeg. Primært på grund af målmandsspillet, hvor Henriksen og Galbraith i løbet af sæsonen har gjort det godt. Henriksen fik et kæmpe gennembrud i den her sæson og tog et niveau til. Forhåbentlig animerer det ham til at træne endnu mere, for hans lidt skrøbelige fysik er jo hans problem, siger Olaf Eller. 

 


SønderjyskE har hentet over 650.000 kroner i støtte PODCAST: Nordjyskes "Arena" går gennem karrieren med Ronny Larsen