David Madsen var i topform i rivalopgøret

Odense Bulldogs-SønderjyskE 0-4 (0-0,0-1,0-3)

Det var jævnbyrdigt, tæt og taktisk i store dele af kampen mellem Odense og SønderjyskE fredag aften. Dåseåbneren var kampens første scoring, der faldt dybt inde i anden periode, hvor David Madsen betjente svenske Max Tjernström, der sendte gæsterne foran til stor glæde for den tilrejsende sønderjyske flok af fans.

Der var mange fra Vojens og mange fra Odense og liv og glade dage på lægterne i Spar Nord Arena, hvor kulissen ikke kunne være bedre: 2528 tilskuere skabte sæsonrekord.

SønderjyskE manglede stadig backen Matt Spencer, mens Odense stillede til kamp uden Rasmus Simonsen og Mathias Mølgaard. Netop de to sidstnævntes fravær var måske årsagen til, at Odenses "kværn" med fire kæder ikke kunne true gæsterne i tredje periode, da jagten på en udligning skulle gå ind.

Mændene fra Vojens og omegn spillede klog udebanehockey og var først i de fleste nærkampe. Og så var der lige David Madsen: Sekunder efter at Odense var blevet fuldtallig i begyndelsen af tredje periode, var Madsen på pletten og bragte gæsterne på 2-0.

Og da SønderjyskE kom i overtal med fire minutter igen af kampen, var det også David Madsen, der plaffede pucken op i hjørnet med en perfekt firsttimer. Gabriel Desjardins afsluttede den store sønderjyske aften, da han styrede Will Pelletiers skud i nettet bag Mitch Gillam - også i powerplay.

Odense spillede egentlig en udmærket kamp langt hen i anden periode, men havde ikke det nødvendige drive i tredje periode mod de skarpe gæster, der vandt fortjent og dermed afsluttede en lille nederlagsstime. Metal Final4-ræset er dermed endnu mere fortættet.

Stærk anden periode sikrede Rungsted sejren i Frederikshavn 6-1: Herlev knuste Rødovre i lokalderbyet