Patrick Galbraith leverede en strålende præstation i Aalborg, hvor hjemmeholdet ikke fik den sædvanlige scoringsmaskine i gang

Aalborg Pirates-SønderjyskE 1-2 (0-0,0-1,1-0) 0-1

SønderjyskE med kun fem regulære backer, kom til Aalborg med en gameplan, der hed simpelt spil og høj disciplin på den svære udebane. Og det endte godt for sønderjyderne, der vandt 2-1 efter overtid og dermed er helt inde i varmen i Metal Final4-ræset.

De nordjyske værter satte sig på kampens indledning, hvor de havde stort held i at fange gæsterne i deres egen zone i lang og hårde angreb. Især nordjydernes pres var en kilde til konstant uro i gæsternes zone og efter fem minutter fik Aalborg også pucken i nettet.

Kirill Kabanov fik sendt et skud afsted som Patrick Galbraith flot fik reddet med benskinnen. Pucken lå dog fortsat i feltet og her fik Aalborg til sidst prikket pucken ind over stregen, men efter et gennemsyn blev det annulleret, da den blev skubbet ind, efter at den var blevet blokeret af Galbraith.

Galbraith var generelt den helt store spiller i perioden, hvor han lavede den ene store redning efter den anden. Det holdt SønderjyskE inde i kampen og halvvejs inde i perioden var William Boysen centimeter fra at score til 0-1. Inde foran fik han styret en afslutning fra Daniel Galbraith direkte på stolpen på George Sørensens mål.

Generelt kom gæsterne bedre og bedre med som perioden skred frem. De fik slået tilbage fysisk på Aalborgs høje pres, samtidig med at arbejdet foran Galbraiths mål foregik til perfektion. Det var dog hjemmeholdet, som var tættest på at gå til pause med en føring, da Jeppe Jul Korsgaard var tæt på at sende en baghåndsafslutning i nettet, men Galbraith lavede en vild redning som en ren fodboldmålmand.

Anden periode blev meget mere lige, og uden de helt store chancer i de første fem minutter. Først efter seks af anden periode kom den første store chance. En chance, hvor SønderjyskE bragte sig foran på en flot kontramål. Aalborg blev fanget langt oppe i et pres, og det udnyttede Nikolaj Krag-Christensen til at sende en glimrende pasning over til William Pelletier, som i fuldt firspring fik en friløber. Her slog den stærke canadier til med en smuk baghåndsafslutning i nettaget bag George Sørensen.

Målet til gæsterne vækkede det nordjyske tophold en smule og de skabte gode chancer i resten af perioden. Både Kirill Kabanov og Pierre Olivier Morin var tæt på, men Patrick Galbraith spillede endnu en stor periode og sammen med et heroisk kæmpende hold fra SønderjyskE holdt gæsterne stand.

Kaptajnen afgjorde i overtid

Dermed kunne sønderjyderne gå til pause med en etmålsføring inden kampens sidste periode, men efter blot halvandet minut netted Matt Salhany mod sin gamle klub. Aalborg vendte hurtigt spillet og det gav Salhany muligheden for at gå direkte på mål. Afslutningen gik lige under armen på Galbraith og sneg sig ind over stregen til en udligning.

Resten af perioden var et mindre skydetelt imod Patrick Galbraiths mål, men den erfarne målvogter havde virkelig fundet storspillet frem og leverede den ene store redning efter den anden.

Som minutterne stille og roligt tikkede af uret i Sparekassen Danmark Isarena kom Aalborg frem til mere og mere, og det kastede et par udvisninger af sig fra gæsterne. Det gav flere overtidschancer til hjemmeholdet, men her kom stolperne i vejen for nordjyderne. Først ved Tobias Ladehoff og senere Anders Koch.

Bedst som kampen nærmede sig overtid fik Aalborg en sidste mulighed i powerplay, men effektiviteten og skarpheden i overtalsspillet manglede i dag for det nordjyske tophold. Hverken i fem mod fire eller fire mod tre lykkedes det Aalborg Pirates at få skabt den afgørende chance og scoring. I stedet var det gæsterne som kynisk og effektivt slog til i deres eget powerplay i overtid.

SønderjyskEs kaptajn Villiam Haag fik en flot pasning på tværs fra Pelletier, og uden tøven hamrede han pucken ind forbi George Sørensen til stor jubel for gæsterne. Med de to point tog sønderjyderne et godt skridt mod Final 4, inden de sidste to kampe op til runde 16 som for sønderjydernes vedkommende spilles i weekenden mod Herning Blue Fox, og Rungsted Seier Capital.

Begge kampe spilles i Frøs Arena, mens Aalborg altså allerede er kvalificeret til pokalturneringens slutspil.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls PÅ METALLIGAEN.TV lige nu: Ishockeymagasinet Sudden Death