Angriberen var skarp og leverede stort overblik i den anden nordjyske sejr på to dage

Aalborg Pirates-SønderjyskE 4-1 (2-0,1-0,1-1) Der var disciplin og skarphed til forskel i dagens opgør mellem Aalborg Pirates og Sønderjyske Ishockey, hvor hjemmeholdet kan være glade for Thomas Spelling, som især i første periode var kampens spiller, i sin comebackkamp. Takket være to hurtige scoringer fra Aalborg og en flot defensiv indsats, vandt de nordjyske værter fortjent 4-1.

Sønderjyskes gameplan før kampen var at undgå udvisninger, ganske som de havde formået i deres seneste kamp imod Herlev Eagles. Dog var kampen knap nok et minut gamle før Mads Eller ramte Tobias Ladehoff med en høj stav. I powerplayet fik Aalborg chancerne, men Patrick Galbraith var klar fra start og diskede op med et par flotte redninger i kampens indledning.

Efter Aalborgs powerplay begyndte Sønderjyske at komme bedre med i kampen, som bølgede frem og tilbage. Spillet var meget i midtzonen og chancerne var få. Først godt midtvejs i perioden formåede Aalborg endelig at etablere sig i SønderjyskE’s zone og pucken hoppede og dansede omkring Galbraiths mål.

Føringsmålet lå i luften, og det kom også meget kort efter, da tilbagevendte Thomas Spelling fik spillede Sebastian Bergholt helt blank foran mål, med en formidabel tværpasning. Med al den tid han kunne ønske sig, fik den landsholdsaktuelle back fint afdriblet Galbraith og kunne let gøre det til 1-0.

Denne føring blev forøget sekunder senere, da Thomas Spelling igen var en kilde til uro i Sønderjyskes forsvar. Julian Jakobsen fik sendt ham afsted, og i en to mod en fik han i sidste sekund sendt pucken hen til Mikkel Højbjerg, som kunne prikke den ind i det tomme mål. To scoringer inden for 40 sekunder og et flot comeback af Spelling.

Sønderjyske fik dog chancen for at kunne tilbage i kampen, da den tidligere Sønderjyske spiller Josh MacDonald måtte en tur i boxen. Desværre for gæsterne blev det ikke udnyttede, selvom Mads Eller var tæt på at sende et noget pludseligt skud ind i kassen, men George Sørensen var vågen og kom fint ud af sit mål og blokerede pucken. Dermed endte perioden fuldt fortjent 2-0 til Aalborg Pirates.

Fra straffeboks til målscorer
Anden periodes indledning var en noget rodet affære, hvor Sønderjyske kom bedre med og fik etableret sig i værternes zone. Dog blev de holdt på ydersiden og kun i enkelte momenter blev det farligt. Bedste chance faldt, da en løs puck blev opsamlet i slottet og kun en flot redning med stokhandsken fra George Sørensen forhindrede en reducering.

Sønderjyske lagde et langt højere pres, og det pressede Aalborg i bund. Hjemmeholdet blev sjældent farligt og det var kun ved enkeltmandsaktioner de skabte chancer. Blandt andet da Pierre-Olivier Morin med et flot raid kom forbi sin markering, og fik en friløber, som Galbraith dog fik reddet.

Billedet forsatte i resten af anden periode, hvor Aalborg satsede på kontraerne, mens de prøvede at holde gæsterne fra de helt åbne chancer.

Netop en kontra var meget tæt på at give dem en 3-0 føring, da Pierre-Olivier Morin og Josh MacDonald, var tæt på at lave et fænomenalt mål, da de med 5 pasninger imellem sig splittede Sønderjyskes forsvar til atomer, men de fik lige nøjagtig ikke afsluttede deres fine angreb.

Sønderjyske fik alle tiders mulighed for at få den åbne chance de ledte desperat efter, da Jeppe Jul Korsgaard tog en noget klodset udvisning. Dog var det Aalborg-defensiven som trådte i karakter og kom i vejen for gæsternes pasninger og skud. Prikken over i’et på et perfekt undertal, fik de ved udvisningen afslutning, da netop Jeppe Jul Korsgaard kom alene igennem. Her fik den 23-årige Pirates spiller sendt pucken imellem benene på Galbraith til en 3-0-føring.

Det mål så ud til at åbne perioden op og endelig kom der chancer. Først var udeholdet tæt på at svare tilbage, men George Sørensen lavede flere rigtig gode redninger, og dernæst var Morin nok engang tæt på at score efter en pasning fra MacDonald.

De fleste troede at Aalborg havde bragt sig foran med 4-0 i overtal, da netop Josh MacdDonald hamrede et skud på stolpen med sådan en kraft at fans og flere af spillerne jublede. Fløjten udeblev, og først da Rasmus Lyø tog endnu en udvisning kunne dommerne se situationen igennem. Skuddet havde ramt begge stolper, men formåede på en eller anden måde ikke at krydse stregen, og derfor forblev det 3-0 til Aalborg Pirates efter anden periode.

Effektive powerplays
Aalborg startede perioden i powerplay og fik også skabte et par kvalificeret forsøg til både Spelling og Morin, som Galbraith måtte afvise på flotteste vis. Selvom Aalborg ikke fik scoret i powerplayet fik de skabt momentum, og forsatte med at skabe chancer og teste Galbraith i målet.

Fem minutter inde i trejde periode fik Aalborg igen chancen i overtal, og her havde Aalborg kaptajn Julian Jakobsen alle chancer for at lukke kampen, da han fri foran mål modtog en perfekt pasning fra Tobias Ladehoff. Med helt frit mål fik han på forunderligste vis sendt pucken forbi mål, og dermed overlevede Sønderjyske nok en undertalssituation.

I stedet fik Sønderjyske chancen i powerplay, da Mikkel Højbjerg lavede en dum slashing i offensiv zone, og denne gang gav det pote. Sent i udvisningen fik Sønderjyske overløbet Aalborg defensiven, og efter et par flotte redninger fik Yannick Vedel sneget pucken ind bag George Sørensen til en reducering og livline for gæsterne.

Håbet som målet havde skabt, blev dog hurtigt slukkede, da Victor Rollin Carlsson lavede en meget unødvendig udvisning netop som gæsterne begyndte at se chancen for at komme tilbage i kampen. I dette powerplay skulle Aalborg ikke bruge lang tid, da de 10 sekunder senere kunne score et flot mål, hvor Morin stod umarkeret foran mål. Herfra fik han afdriblet Galbraith, og sendte pucken op i nettaget til 4-1.

Kampen syntes afgjort, og det blev ikke bedre da Mads Eller tog en 2+10 med 4 minutter igen. Denne gang formåede Aalborg dog ikke at komme til de store chancer, men i stedet kunne de stille og roligt skøjte sejren sikkert i land.

Sønderjyskes gameplan om en disciplineret kamp mislykkedes, og Aalborg udnyttede det med både mål eller til at skaffe momentum i kampen. Samtidig formåede Aalborg at stå godt i banen, og det var ikke mange chancer de gav væk. Derfor kunne de helt fortjent gå fra isen med en 4-1-sejr.

Pressede tyre trak væk fra niendepladsen i målrig kamp TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Rasmus Nielsen, Herning Blue Fox