To fejl blev dyrebare for Rødovre, da White Hawks sagde tak, og snuppede alle tre point

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)

White Hawks tog alle tre point i aftenens enlige opgør i Metal Ligaen, da Rødovre ellers bød op til en ligeværdig dyst. Ikke spillemæssigt, for her blev vi ikke forkælet, men to afgørende defensive fejl af Magnus Sundquists tropper blev fatale.

Det var Rødovre der åbnede kampen bedst, og lagde sig tungt i hjemmeholdets zone. Flere ganske gode muligheder mod Galansky buret, hvor Måns Hansson havde den største. Tjekken måtte op med en stor redning i den situation, for at forhindre en Rødovre føring.

Efter små fem minutter var det dog slut med miraklerne fra Galanskys side. Lasse Carlsen fik alt for gode arbejdsbetingelser til at trænge igennem et halsende høge-forsvar, og han sendte sikkert pucken ind i netmaskerne til 0-1.

Det vækkede ikke umiddelbart hjemmeholdet, der kørte i tomgang i begyndelsen af kampen. Rødovre havde sat sig på begivenhederne, og kunne vel snildt have været kommet foran med to.

Det skete ikke, og vendelboerne kom så småt ind i opgøret, ved at skøjte mere og investere i nærkampene. Aleksi Halme havde et par halvstore chancer fri mod William Rørth, men ankermanden i københavnernes bur havde sit på det tørre, og lod sig ikke passere.

Mod slutningen var der igen bud efter Rørth målet, men denne gang var stolpen til hjælp, da Nikolaj B. Kristensen afsluttede. Kort efter fik vi en lille nævefight mellem Mads Eller og Thomas Søndergaard, som begge kunne tage en udvisning med ud til pause.

Pausen gjorde godt for hjemmeholdet, der kom bedre ud i anden periode. Man havde mere kontrol med pucken, og havde i det hele taget fornuftigt fat i Rødovre. Det blev også til flere lange angreb, hvor Rødovre spillerne halsede forgæves efter pucken, men man ventede på den afgørende chance der så også kunne give en scoring.

Den scoring kom efter otte minutter, da Sebastian Brinkman tog sagen i egen hånd. Med sit hurtige antrit fik han rundet en back, og fra en forholdsvis spids vinkel, fik han, via stolpen, sendt pucken ind bag Rørth. 1-1 i Nordjyske Bank Arena.

Det var ikke særlig seværdig ishockey vi blev budt i aften. Alt for mange sløsetheder, og man sad med fornemmelsen, at spillerne var gået på juleferie. Derfor fik vi heller ikke flere scoringer i perioden, selvom Rødovre afslutningsvis fik et powerplay.

Saarelainen med en god mulighed for gæsterne i starten af tredje periode, hvor Galansky reddede i stor stil. Herefter trak Rødovre en udvisning, men hjemmeholdets powerplay var ikke så giftigt som fredag aften, hvor man nettede fire gange i den disciplin mod Herning.

Det var en kamp der ville blive afgjort på de små marginaler. Vendelboerne mest i puckbesiddelse, mens Rødovre håbede på en afgørende kontrachance. Meget rodet til lige med, og bestemt ikke en kamp der vil blive husket ret mange dage frem.

Med 11 minutter igen, ville William Rørth også håbe den her kamp hurtigt går i glemmebogen. Christopher Frederiksen sendte et blødt skud mod mål, og den gik ind ved den nærmeste stolpe. Regulært målmandsdrop af den ellers så dygtige Rødovre keeper.

Kort efter endnu en fejl i Rødovre defensiven, da man mistede en nem puck. Den var Halme over, og så var Rørth chanceløs. Fra 1-1 til 3-1 på godt halvandet minut, og Magnus Sundquist kaldte til Time Out.

Ikke længe efter den var høgene for mange spillere på isen, og det udnyttede gæsterne til at reducere. Det var Lukas Bach Nielsen der styrede pucken ind efter en afslutning fra Rødovres bedste i aften, Måns Hansson. 3-2 og spænding igen i Nordjyske Bank Arena.

Mod slutningen var Johan Lundgren nærgående et par gange, og udfordrede Galansky. Svenskeren havde ikke heldet med sig. Med 1:10 igen tog Sundquist keeper Rørth ud, i et sidste desperat forsøg på at hente noget med hjem på den lange bustur til København. Det lykkedes ikke, selvom Galansky i sidste sekund måtte op med en refleksredning med benskinnen.

Derfor tre point til White Hawks at holde jul på, og den tredje sejr i træk til stimerne, som man efterhånden må kalde høgene. Enten er man i en stime af nederlag, eller sejre, og lige nu er det sidstnævnte de hvide er i gang med.

Fansene håber utvivlsomt stimen fortsætter efter jul, hvor Aalborg Pirates venter i to spændende nytårsopgør.