Se kendelsen her

SønderjyskE-målmand Patrick Galbraith idømmes to spilledages karantæne for en hændelse i søndagens kamp mellem SønderjyskE og Frederikshavn. 

DOPS har modtaget partsindlægget og voteret på hændelsen og ender med at idømme Patrick Galbraith en karantænestraf i kategori 2 på i alt 2 spilledage.

De primære argumenter for dette er, at slashingen udføres på et sårbart sted, har øget skadesrisiko og ikke er en nødvendig del af spillet i den pågældende situation.

Hermed følger partshøring fra SønderjyskE Ishockey og spiller Patrick Galbraith SønderjyskE Ishockey: "Vi er enige i at det var unødvendigt reageret af Patrick og vi er også enige i at der kunne være dømt en game misconduct under kampen.

Vi har haft et møde med Patrick og det vil ikke gentage sig"

Patricks Galbraiths indlæg: Jeg stopper en puck der hopper en enkelt gang, inden jeg tager den med griberen. Englund kører hårdt på mig og laver en slashing på min stokhandske.

Jeg lader mig provokere og laver en opadgående bevægelse med min stav, men rammer ham heldigvis ikke med spidsen, men med skaftet. Det var unødvendigt, men heldigvis ikke et hårdt slag og Englund kom ikke til skade.

Fakta: Efter Metal Ligaens grundspilskamp den 26. november 2023 mellem SønderjyskE og Frederikshavn White Hawks, har Udvalget for Spillersikkerhed besluttet at indlede disciplinærsag mod Patrick Galbraith for situationen, der kan ses på Spiideo i tiden 01:12:16 og viser, at Galbraith løfter sin stav op mellem sin modstanders ben.

Forseelsen blev ikke observeret af dommerne på isen, men er efterfølgende blevet tagget med DOPS af dommerkvartetten i omklædningsrummet efter kampen og erkendt som en misset Major Penalty plus Game Misconduct.

Udvalget indleder sagen jf. regel 28.1 Supplementary Discipline og kategoriserer sagen som overtrædelse af regel 61 – SLASHING, herunder 61.3 og 61.6. Som en del af sagsbehandlingen udbeder udvalget sig SønderjyskEs parthøringssvar fra Patrick Galbraith og subsidiært fra klubben.


GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Frederikshavn TRE SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL VILLIAM HAAG, SønderjyskE Ishockey