Se fakta om forseelsen lige her

DOPS har modtaget partsindlægget og voteret på hændelsen og ender med at idømme Villiam Haag en karantænestraf i kategori 2 på i alt 3 spilledage ud fra de tidligere idømte karantæner for cross-checkings i denne sæson.

De primære argumenter for dette er, at cross-checkingen sidder højt på modstanderen, har øget skadesrisiko og ikke er en nødvendig del af spillet i den pågældende situation.

Her følger partshøring fra SønderjyskE Ishockey samt spiller Villiam Haag. Villiam Haag: Ved situation søger jeg ind foran mål. Her modtager jeg først en crosschecking i siden og derefter opstår der kamp om pladsen inde foran mål, hvor begge vores hænder/stave føres op af i situationen.

Ved skub nr. 2, når #21 at tage hænder og stav nedad. Bemærk at han samtidigt bevæger sig fremad og der er han noget lavere end ved det første skub som kom under 1 sekund tidligere. (Ses lettest på top right kameraet)

Bemærk at min bevægelse er ligefremad rettet og på ingen måder opad. Jeg rammer ham, (med den del af min stav som er tættest på min venstre hånd), på hans højre skulder/skulderbeskytter (som derved er first point of contact) og derefter desværre videre ind på kravebenet.

TV billeder på metalligaen.tv i tiden 1:19:54 (spiideo tid 1:14:52), viser han efterfølgende tager sig til kravebenet. Jeg havde absolut ingen intentioner om at skade min modspiller og er glad for at se at han ikke kom noget til i situationen. Jeg ser episoden som et uheldigt udfald af en placeringskamp inde foran mål.

SønderjyskE Ishockey: Vi vil gerne understrege at Villiam Haag er en meget fair spiller, der aldrig kunne gå efter at skade en modstander. Han er spiller der meget sjældent tager straf minutter. Han er hele vejen rundt en fair og yderst sympatisk fyr.

Fakta:

Efter Metal Ligaens grundspilskamp den 26. november 2023 mellem SønderjyskE og Frederikshavn White Hawks, har Udvalget for Spillersikkerhed besluttet at indlede disciplinærsag mod Villiam Haag for situationen, der kan ses på Spiideo i tiden 01:14:32. Forseelsen blev vurderet til Major Penalty plus Game Misconduct på isen og er derfor automatisk blevet gennemset af udvalget.

Udvalget indleder sagen jf. regel 28.1 Supplementary Discipline og kategoriserer sagen som overtrædelse af regel 59 – CROSS-CHECKING, herunder 59.3 og 59.5. Som en del af sagsbehandlingen udbeder udvalget sig SønderjyskEs parthøringssvar fra Villiam Haag og subsidiært fra klubben. Partshøringen bedes sendt til udvalget via et svar på denne e-mail hurtigst muligt og senest kl. 16.00 d. 28. november 2023, hvorefter udvalget behandler sagen jf. de vedtagne retningslinjer.


TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Patrick Galbraith, SønderjyskE Ishockey GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Rungsted