Pirates vandt ovenpå dagens trænerfyring af Garth Murray

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs 4-1 (1-0,2-1,1-0) Aalborg Pirates har haft et par turbulente dage, hvor de skuffende i weekendens Final4, samt en fyring af Garth Murray få timer før dagens kamp. Spillerne skulle bevise en masse overfor deres trofaste fans i Sparekassen Danmark Isarena, og det lykkedes med en 4-1-sejr, hvor hjemmeholdet fik den perfekte start på kampen.

Efter to energiske skift, hvor de fynske gæster blev sat under pres, blev et skud fra Bo Hanson ramt af Jeppe Jul Korsgaard af foran mål, og lidt heldigt sneg det sig ind bag Frederik Bergvik, og gik ind i netmaskerne efter blot 45 sekunder.

Odense Bulldogs svarede ganske fint tilbage på chokstarten, og fik stille og roligt arbejdet sig ind i kampen. Både defensivt, hvor de fysisk fik holdt nordjyderne fra de helt åbne chancer, mens de offensivt fik pressede Aalborgs backer højt.

Chancerne lod dog vente på sig fem mod fem i perioden, men i powerplay var Joakim Thelin utrolig tæt på at udligne. Efter god bevægelse fik han med en skudfinte masser af plads til at afslutte.

Til trods for at være gået på skudfinten kom George Sørensen flot ned med armen, og leverede en fantastisk redning, som gav Aalborg Pirates føringen efter første periode.

Afgørende sidste minut

Odense kom bedst ud til anden periode, og efter et tandløst Aalborg powerplay fik fynboerne udlignet.

Mikkel Hansen fik masser af plads til at få sendt et smart skud ind imellem venner og fjender, hvor Oliver Villadsen fik styret pucken mod mål, hvilket betød George Sørensen ikke kunne nå at reagere på afslutningen før den lå i netmaskerne.

Målet vækkede hjemmeholdet, og i resten af perioden var de klart bedst. Det virkede som om de begyndte at spille mere simpelt og direkte, hvilket kastede et hav af chancer af sig. Dog fik Frederik Bergvik taget revanche i flere omgange for sin mindre fejl på nordjydernes føringsmål.

Med 30 sekunder tilbage af perioden fik hjemmeholdet endelig bragt sig foran 2-1. En løbeduel mod en puck bag mål blev vundet af Søren Dietz-Larsen, som sendte pucken ind foran mål. Her stod Patrick Bjorkstrand klar, og uden tøven hamrede han pucken op i nettaget.

En kold spand vand i hovedet som blev til et badekar 25 sekunder senere. Efter faceoff’en fik Julian Jakobsen mulighed for at komme ind i zonen med fart, hvor han viste sin store kvalitet med en fantastisk pasning til Matt Salhany. Her havde den amerikanske forward oceaner af plads til at gøre det til 3-1 elleve sekunder før pausen.

Pirateskibet på cruiscontrol

I tredje periode handlede det mest om at holde den defensive struktur i spillet for Aalborg Pirates, og det lykkedes i store træk. I de fleste situationer blev gæsterne holdt på ydersiden, og kun enkeltvis blev det for alvor farligt.

Den største chance til gæsterne i periodens første ti minutter kom efter en sjælden fejl i opspillet hos Aalborg i perioden, hvor Bo Hanson lidt uprovokeret smed pucken væk i egen zone. Det gav en friløber til Sebastian Ehlers, men George Sørensen lavede en kæmpe redning med stokhandsken.

Ehlers afbrænder blev dyr for de fynske gæster, da det i stedet for 3-2 blev til 4-1 kort efter.

Efter godt forarbejde fra Tommy Giroux, fik Nikolaj Carstensen sendt pucken på mål. Inde foran mål stod Pierre-Olivier Morin, som med en flot styring fik snydt Bergvik i gæsternes mål. Målet skulle tjekkes for en høj stok, men efter et minuts videogennemsyn var 4-1 scoringen en kendsgerning.

Det virkede som om 4-1 scoringen tog det sidste håb fra fynboerne, som efterfølgende manglede den sidste energi til at skabe et ordentligt pres. Dog var de tæt på at reducere med to minutter igen, da Jonathan Brinkman kom fri på midten.

Den tidligere Aalborg-spiller brændte friløberen, men fik tiltvunget sig en chance mere i form af et straffeslag. Overfor George Sørensen blev Brinkman nok engang den lille, og dermed endte kampen med en sikker 4-1 sejr til Aalborg Pirates. En vigtig sejr for hjemmeholdet efter et par hårde og dramatiske dage i Aalborg.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Rungsted Esbjerg storsejrede efter 7-1 i åbningsperioden