Intens sæsonpremiere i Odense

Odense Bulldogs-Herning Blue Fox 2-3 (1-0,1-1,0-1) 0-1

Herning Blue Fox overkom en fynsk drømmestart, og vandt et højintenst opgør imod Odense Bulldogs. I en kamp med flere hårde taklinger, var det Kevin Tansey, som blev helten for midtjyderne i overtid, med sin scoring til 3-2.

Odense Bulldogs fik en drømmestart på kampe, da fynboernes nye finske spiller Otto Nieminen efter et længere Odense-pres scorede efter blot 30 sekunder. Finnen fik sendt et maskeret skud af sted fra slottet. Hernings målmand Mac Carruth var screenet af Gunars Skvorcovs, og dermed ikke så han ikke pucken før det var for sent.

Odense forsatte og var i flere omgange tæt på at udbygge føringen i løbet af første periode, hvor både Jesper Thörnberg og Nieminen var tæt på at fordoble Odenses føring. Tættest var dog Henry Hardarson og Gorm Topholt, som i to omgange burde have scoret efter et flot forarbejde af Oliver True, men Carruth fik taget revance.

Som perioden skred frem kom Herning bedre med, og i et powerplay med godt fem minutter igen var Miska Humaloja tæt på at overliste Stefanos Lekkas i Odenses mål med en smart styring, men Lekkas fik afværget. Dermed sluttede perioden helt fortjent 1-0 til det fynske hjemmehold.

Herning kom godt ud til anden periode, og arbejde videre på det momentum som det sene powerplay havde givet dem, og efter blot et minut af perioden fik Mathias Bau Hansen scoret. Phil Marinaccio fangede Odense i en udskiftning med en pragtfuld aflevering op igennem midten, som gav Bau en friløber, som han flot fik sendt op i nettaget bag Lekkas.

Herfra var der en mindre stillingskrig, hvor intensiteten og fysikken i den grad tog over. Tacklingerne blev sat på alle steder af isen og der var meget tumult ved alle spilstop.

Ved en blokering kostede det en udvisning til Christian Mieritz, hvilket gav Odense et powerplay, som indtil de sidste 10 sekunder var ufarligt. Dog fik Radium Piroutek en kæmpe chance, da han fik sendt en førstegangsafslutning afsted på en flot tværpasning af Sebastian Ehlers, men Carruth kom hurtigt over med en herlig sideforflytning.

Odenses føringsmål i powerplay kom dog to sekunder senere, da Oliver True ud af ingenting fik sendt hjemmeholdet tilbage i front. Direkte efter en faceoff som Gorm Topholt vandt, fik Oliver True sendt et skud forbi to Herning-blokeringer. Carruth nåede aldrig at reagere på Trues skud.

Hjemmeholdet var sågar tæt på at gøre det til 3-1 ti sekunder senere, da først Hardarson og senere Martin Larsen måtte se deres nærgående forsøg reddet af Carruth. I stedet gik spillet den anden vej og det kostede Odense to udvisninger i samme situation.

Med to minutters fem mod tre var der bange anelser at spore hos hjemmeholdets fans, men Odense Bulldogs kæmpede heroisk og Stefanos Lekkas levede nogle fantastiske redninger, hvilket holdt Herning fra en scoring i overtallet. Da de to minutter var ovre var Hardarson faktisk ved at score, da han direkte ud fra boksen fik en friløber som han måtte se Carruth parere med benskinnen.

Herning skulle jagte en scoring i tredje periode, men det var Odense som var tættest på i starten, hvor Hardarson igen var utroligt tæt på at gøre det til 3-1 efter blot tre minutter af perioden, da han sendte et missil afsted, som ramte overliggeren på Hernings mål.

Odense blev dog ramt af udvisningsproblemer og det skulle vise sig at blive dyrt, da de for anden gang i kampen skulle spille over et minut i tre mod fem. Igen kæmpede Odenses spillere heroisk og især Gorm Topholt lavede flere fantastiske blokeringer af skud, men bedst som Hernings powerplay var ovre, fik gæsterne scoret.

Odense kunne ikke få pucken ud af zonen og det udnyttede Kevin Tansey til at finde en helt fri Brett Perlini ved bagstolpen, hvor den britisk-canadiske spiller let kunne udligne.

Nu kunne Herning pludselig lugte blod, og i slutningen af kampen sad de fuldstændig på spillet. Især Hernings nye lettiske spiller Andris Dzerins var tæt op i flere omgang i kampens afslutning, da han to gange i samme skift ramte stolpen bag Lekkas.

Ind ville pucken dog ikke og derfor skulle kampen finde sin afgørelse i overtid. Her var det først Odense som var tæt på, da Thornberg sendte et skud snært forbi, men efter et hurtigt udspil fra Macmillan Carruth som fangede Odense i en udskiftning fik Herning afgjort kampen.

Phil Marinaccio sendte en millimeterpræcis pasning over til Kevin Tansey, som flot fik løftet pucken over Stefanos Lekkas, som var chanceløs i Odenses mål, til stor jubel for de mange fremmødte Herning-fans.

AALBORG-SENSATION: CHL-sejr og tre point i Prag SønderjyskE vendte og tog håneretten i syd