Et skarpt Odense-hold tog alle tre point i Frøs Arena

SønderjyskE-Odense Bulldogs 2-4 (1-1, 1-1, 0-2) SønderjyskE bød Odense Bulldogs indenfor til isopgør tidligt fredag aften. Hjemmeholdet var fortsat uden Mikkel Jensen, mens man også havde måttet tilføje Mike Little til listen af manglende spiller, efter den amerikanske kaptajn blev skadet i Rødovre.

Fynboerne stille med fire fulde kæder og kom med masser af selvtillid efter holdets bedste placering i ligaen igennem flere sæsoner.

Den selvtillid tog gæsterne med ind på isen, hvor de trods en start lidt på hælene, endte med at køre en fortjent 4-2 sejr hjem. Sønderjyderne startede ellers i forrygende tempo. Bare tyve sekunder gik der, så havde Cam Brown afdriblet Perhonen, men på nærmest mirakuløs vis fik den finske keeper alligevel holdt pucken ude af nettet.

SønderjyskE trykkede dog fortsat på. Matt Salhany brugte sin fart og Martin Eskildsen sin fysik, men en godt kæmpende fynsk defensiv holdt stand de første små fem minutter. Men så gik den heller ikke længere for gæsterne.

Hjemmeholdet kom på 1-0 da Steffen Frank fandt Cam Brown på ydersiden og denne gang svigtede amerikanernes målnæse ikke. Som perioden skred frem, arbejdede udeholdet sig bedre og bedre ind i matchen.

Auk havde første farlige afslutning fra distancen og fynboerne bed sig til tider ganske godt fast i værternes zone. Også i modsatte ende var der imidlertid stadig chancer. En af de bedste tilfaldt Matt Salhany, men han blev generet i afslutnings øjeblikket og den sønderjyske bænk appellerede for udvisning. Dommernes fløjte forblev dog tavs.

Mod slutningen af perioden pressede gæsterne atter på. Og med bare to minutter på klokken, sendte Hardasson skiven på kassen, hvor Lukas Bang Nielsen for næsen af Oliver Gatz fik styret pucken ind bag en sagesløs Nicolaj Henriksen. Stor jubel på udeholdets bænk og med få sekunder tilbage var det tæt på, de igen fik noget at juble over.

Men Martins Larsens afslutning mellem venner og fjender røg efter en afretning akkurat forbi stolpen. 1-1 efter tyve minutter i Frøs Arena.

Gæsterne fra Fyn byggede videre på momentum fra slutningen af første periode. Der var mere vilje i udeholdet, som fik arbejdet sig til et godt overtag. Og efter kun godt to minutter fik de også en gylden mulighed for at bringe sig i front. Straffeslag efter en sønderjysk nødbremse, men Rasmus Simonsen tabte duellen med Henriksen.

Det holdt dog ikke Odense fra at fortsætte de fine takter og Virtanen var da også tæt på, men endnu engang var Nicolaj Henriksen på plads. Syv minutter inde i perioden røg hjemmeholdet i undertal efter kortvarigt at have været seks spillere på isen. Værternes boks startede fint ud, men kort før Vedel kom ind fra straffeboksen, slog gæsterne til.

Mathias Mølgaard var hurtigt over en returpuck og sendte den snarrådigt i buret. Ikke mange centimeter manglede kort efter for Sebastian Ehlers, da han jagtede 1-3 målet og sønderjyderne hang lidt i bremsen.

Hjemmeholdet krigede sig imidlertid tilbage på sporet i periodens sidste fjerdedel, hvor Mads Eller var tæt på en kuriøs scoring. Perhonen fik afværget med hjelmen og en smule held. Også Yannick Vedel bød ind på en scoring.

Men man skulle helt hen til de sidste par minutter, før værterne slog til. Daniel Kønig lagde skiven på mål, hvor Matt Salhany styrede udligningen ind.

Dommerne kiggede igennem på video for høj stok, men målet stod ved magt og dermed var det fortsat helt lige før tredje periode. De sidste tyve minutter blev med gæsterne i teten. En ellers totalt anonym Mike Szmatula gjorde første gang opmærksom på sig selv, da han måtte en tur i skammekrogen tidligt i perioden.

Fynboerne havde flere farlige forsøg, men Henriksen holdt sit hold inde i matchen. Hjemmeholdet var presset i egen zone, også i spil fem mod fem. Og da sønderjyderne endelig fik fat i pucken smed en ellers fornuftigt spillende Steffen Frank pucken væk og forærede udeholdet en to mod een, hvor Mølgaard hamrede pucken på stolpen. Det lugtede mere og mere af en scoring til gæsterne.

Og den kom da også knapt midtvejs. Topi Piipponen sendte en retur i kassen efter SønderjyskE ellers havde haft flere muligheder for at cleare situationen.

Hjemmeholdet prøvede at mobilisere en jagt på overtid, men trods et par ganske pæne chancer til Mathias Borring og Martin Eskildsen, løb det ud i vintersandet for værterne.

En udvisning med fem minutter tilbage til Steffen Frank gjorde ikke tingene nemmere og i en sidste satsning seks mod fem, lukkede og slukkede istedet Mikkel Hansen for Odense, der fortjent tog alle tre point med hjem i bussen. Der var vilje og indstilling til forskel på de to hold i aften. Ab slutningen af første periode, var det gæsterne, der sad på langt det meste og var fysisk overlegne i hovedparten af nærkampene. Måske der også manglede lidt luft hos et par af sønderjyderne efter Covid-smitten.

Det lignede batterierne var flade hos flere af spillerne mod slutningen. Og så gav det gæsterne ekstra pondus at kunne spille med fire fulde kæder mod SønderjyskEs 10 forwards. Den decimerede trup hos Mario Simioni ligner at trænge til nye kræfter.

Hos Bulldogs var der forståeligt glade miner. De spillede en rigtig fin kamp og viste masser af gejst og de tre point til Fynboerne kunne ingen indvende noget imod. Perhonen stod en fin match, ikke mindst i starten, hvor hjemmeholdet pressede på. Andre iøjnefaldende aktører var Mark Auk og ikke mindst Mathias Mølgaard og Nicolai Weichel.

40 minutters målorgie endte med 6-5-sejr til Rungsted i overtid OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox