Fynboerne lancerede stort comeback og vandt endelig efter 19 nederlag på stribe

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 4-3 (0-0,1-1,3-2) For første gang siden 18. oktober lykkedes det nemlig for Odense Bulldogs at hente point i en Metal Liga-kamp og efter 19 nederlag i træk eksploderede følelserne på Fyn i en højdramatisk tredje periode, hvor det hele rutsjede op og ned for både fynboerne og de hårdt ramte gæster fra Rødovre.

Det blev 4-3 til Odense i en kamp, hvor fynboerne til sidst lancerede et comeback, der endte med Rasmus Simonsens 4-3-scoring tre minutter før tid, der sendte selv de mest rutinerede fans på B-tribunen helt ned til plexiglasset næsten med tårer i øjnene.

Det var Odense, der havde haft det spillemæssige overtag i de første 40 minutter, men lad os lige springe dem forholdsvis hurtigt over og blot konstatere, at der i kampens to første tredjedele var to dominerende skikkelser på isen.

Det var de to målscorere Yannick Vedel og Steffen Klarskov. Førstnævnte har pludselig fundet sit sjette gear frem igen og spillede som i en rus i eftermiddag. Konstant arbejdende og brandfarlig i Rødovres zone. Klarskov arbejdede også hårdt, men lå som en lusket, rutineret kat og lurede på de chancer han fik. Han er måske også på vej mod topformen og var Rødovres bedste mand i eftermiddag.

Tredje periode: Vi var ikke langt inde, før Brock Beukeboom med en skøn pasning fandt Yannick Vedel diagonalt og lod Matt O’Connor stå på det forkerte ben. Vedel hamrede den ind i det tomme bur til 2-1, O’Connor var ikke i nærheden af en forflytning.

Nu troede de på det i Odense, men hold op, hvor de hang med mundvigene blot tre-fire minutter senere. De stærke spillere fra Rødovre var iskolde og rutinerede, da første Marko Virtala og siden Steffen Klarskov benyttede sig af at alt for megen plads i Odense-zonen.

Pludselig var den 3-2 til gæsterne, og Rødovre begyndte stille og roligt at skøjte tiden ned med sikkert spil. Det lignede endnu et fynsk nederlag.

Men i dag ville Bulldogs bare ikke tabe. Vedel førte sit hold frem i et ukueligt arbejdsraseri, men 3-3-målet kom fra en mand, der knapt har fået en chance hos Odense i denne sæson. Kristian Kragh var på plads inde foran kassen, og manden med rødder i Herning, lagde den isnende koldt op bag O’Connor på Komareks tværpasning. Der manglede omkring fem minutter.

Nu lugtede Odense-spillerne mere, og Rødovre blev sendt under et hidsigt pres. Lange Rasmus Simonsen styrede et højt skud fra Cole Candella ind i øverste hjørne i tiden 57:10. Det var næsten som om fynboerne havde vundet et mesterskab, og Bulldogs-spillerne fik holdt Rødovre fra gigantiske muligheder i slutfasen.

Marc Lefebvre kunne fejre sin første sejr siden ansættelsen, og det er mange, mange dage og uger siden, man har set så store smil på lægterne i VinMedKant Arena, som denne sene søndag eftermiddag.

Rødovre havde fat i kampen ved 3-2, men over 60 minutter var Odense skarpest, bedst og havde mest vilje, og fynboernes første sejr i en rum tid var fuldt fortjent.