Sikker sejr til fynboerne i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 4-2 (1-0,2-0,1-2) For anden kamp i træk lykkedes det for Odense at vinde og dermed holde tæt kontakt til de foranliggende mandskaber i tabellen. For Frederikshavn fortsatte Bulldogs-komplekset i denne sæson, hvor nordjyderne ikke har været i nærheden af point mod de fynske hunde.

Kampens første periode blev en rodet og noget uskøn periode. Chancerne skulle man kigge langt efter, og meget af spillet forgik i midtzonen. Odense var dog det bedste hold i kampens første ti minutter, og det var fortjent nok, da Arthurs Salija bragte hjemmeholdet i front.

Et ganske ufarligt skud fra Westin Michaud tog en mindre afretning på vejen ind mod Kevin Frydkjærs mål. Frydkjær fik kun lige at få halvklaret forsøget, og returen var Salija først over, og kunne let sende pucken op i nettaget til en fynsk 1-0 føring.

Efter scoringen kom Frederikshavn bedre med, og fik held til at få flyttet spillet mere og mere over på Odense Bulldogs banehalvdel, hvor de jagtede udligningen. I flere omgange var gæsterne tæt på at skabe nogle omstillinger, men den sidste aflevering manglede den nødvendige kvalitet.

Tættest kom Frederikshavn med tre minutter igen af perioden, da Jesper Jensen slap fri fra sin markering, og fik afsluttet resolut mod det fjernest målhjørne. Stefanos Lekkas havde læst afslutningen, og fik reddet med skulderen. Dermed endte første periode 1-0 til det fynske hjemmehold.

Efter endnu en sløv start på anden periode begyndte Odense endelig at få skabt et mindre pres mod Frederikshavns mål. Det kastede flere chancer af sig og den vikarierende målmand Kevin Frydkjær måtte lave flere gode redninger i perioden. Han var dog chanceløs, da en tværpasning fra Radim Piroutek endte på bladet af Nikolai Weichel, som prompte sendte pucken ind i netmaskerne til 2-0.

Odense Bulldogs forsatte sin dominans efter Weichels scoring, og efter flere gode tilbud fik de også gjort det til 3-0. Sebastian Ehlers lavede en herlig pasning igennem Frederikshavns zone, som endte hos Otto Nieminen, som i tomt mål let kunne score sit 18. mål i denne sæson.

Efter 3-0-målet skiftede kampen karakter og det udviklede sig til at ren indianerhockey. Begge hold kom med største lethed frem til chancer og skud mod mål, men Frydkjær og Lekkas forhindrede yderligere scoringer i anden periode.

Den største stod Frydkjær for, da han med ti sekunder tilbage af anden periode agerede redningsmand, da han forhindrede Otto Nieminen i at blive dobbelt målscorer med en decideret verdensklasseredning.

Frederikshavn skulle i den grad bruge en hurtig scoring for at komme tilbage i kampen. Missionen lykkedes efter blot to minutter af tredje periode, takket være en stor fejl af den tidligere Fredeikhavn Whitehawk spiller Radim Pirotek.

Bag mål sendte Piroutek pucken direkte over til Aleksi Helme, som viste flot overblik i situationen til at spille Christopher Frederiksen helt fri, hvorefter Frederiksen let kunne gøre det til 3-1.

Efter reduceringen fik de fynske værter dog stabiliseret tingene og kampen fik på mange måder lagt en dyne over sig på alle måder. Ingen af holdene skabte det store, og tempoet gik de den grad ned efter den eksplosive anden periode. Det kunne også mærkes på stemningen som var gået i en form for dvale. Det krævede et mål for at åbne kampen og med fem minutter igen var det Igor Merezhko, som i et powerplay sendte Odense på sejrskurs.

Tremålsføringen holdt godt og vel et minut, inden den tidligere Odense Bulldogs spiller, Radek Cip, bragte lidt fornyet spænding tilbage i opgøret.

Et skud fra kanten af feltet endte bag Lekkas, og her var Cip først over pucken og sendte den den ind i det tomme mål. Tættere kom gæsterne dog ikke, og dermed tog fynboerne sejren med cifrene 4-2.

Blue Fox tog bonuspointet i formidabel hockeykamp Esbjerg kom i gang og slog decimerede Rungsted med 7-2