Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy gjorde noget, man ikke havde forventet tirsdag aften, da Herning blev besejret på trods af otte Esbjerg-spillere ude af forskellige årsager.  

Det var Esbjergs anden sejr på stribe med det decimerede mandskab, og det skabte begejstring hos træner Jason Jaspers.

- Jeg er stadig glad efter tirsdagens sejr over Herning Blue Fox. Og stoltheden fylder også en del hos mig efter den seneste præstation. Vi spillede en fænomenal hjemmekamp mod et tophold og lykkedes med meget, så jeg vil kalde præstationen for formidabel, understreger han.

- Vi har lært en del af den seneste periode med masser af afbud. Holdet viste tirsdag, at hårdt arbejde kombineret med koncentration gør, at vi kan udfordre de bedste i ligaen selv med en smal trup. Det gør en forskel og giver os et rigtigt godt udgangspunkt for hjemmekampen mod Odense, siger Jaspers.

- Odense er et stærkt mandskab med gode offensive kompetencer. Selv når de har været udfordret har de produceret godt med en smal trup. Men de seneste resultater mod Rungsted og Herning har understreget vores muligheder, så jeg er optimistisk før fredagens kamp mod Odense, lyder det.

Fynboerne tabte 1-4 i Rungsted tidligere på ugen i en kamp, der var helt og aldeles jævnbyrdig til det sidste. Fynboerne har "kun" tre kæder tilbage og er også skadesramt, men som Jaspers pointerer, er fynboerne stadig i stand til at producere offensivt. 

Især kæden med Thelin, Skvorcovs og Ehlers ser ud til at rulle godt hos Odense, der i weekenden spillede et par glimrende kampe mod Frederikshavn. 

Hold øje med: To formstærke målmænd mødes med Mathias Seldrup og Fredrik Bergvik i duel. Seldrup har været stærkt medvirkende til Esbjergs seneste sejre, mens Bergvik har leveret et overbevisende indtryk siden ankomsten til Odense.

Det forventer vi: Det kan godt blive en tæt kamp og formentlig også en kamp på kræfter mellem to trupper, der godt kan være lidt trætte efter et hårdt program.

Historikken: Odense har vundet to gange 4-3 på hjemmebane, mens Esbjerg hjemme vandt 2-1 efter straffeslag. 

Statistikken: Det er helt lige i formbarometeret. Både Esbjerg og Odense står med ni point for de seneste fem kampe. 

Metalligaen.tv: Michael Søvsø er på plads i Esbjerg for at guide dig igennem de 60 minutter i Granly Hockey Arena.

Skader/karantæner: Gordie Ballhorn, Philip Larsen, Arturs Salija, Frederik Bjerrum, Aleksi Halme, Oliver Kjær, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen var ude for Esbjerg senest. Odense Bulldogs havde stadig målmændene Gillam og Søgaard ude, backlinjen var komplet, mens Koivisto, Simonsen og langtidsskadede Alberto Pison var væk i angrebet. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital