Rødovre gentog sejren fra sidste uge over Odense ved at score det afgørende mål i overtiden foran eget publikum

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 3-2 OT (1-0, 1-1, 0-1, 1-0): Endnu en yderst vigtig kamp for Rødovre, der hjemme i Rødovre Centrum Arena torsdag aften tog imod Odense. Hjemmeholdet med fortsat jagt på ottendepladsen, mens fynboerne kunne lægge afstand til forstadskøbenhavnerne.

Aftenens duel endte – ligesom sidst – med et ekstrapoint til Rødovre efter en jævnbyrdig kamp. Rødovre lå i førerposition, men Odense hentede hjemmeholdets 2-0-føring. I overtiden slog Jonatan Nielsen til med et brag ude fra, og så halede Rødovre ét point ind på Odense i tabellen. Endnu et tæt og spændende drama mellem de to lavestplacerede hold i Metal Ligaen.

Kampen var tre minutter gammel, da Rødovres 15-årige Anton Linde trak en udvisning, så hjemmeholdet fik to minutter i overtal. De rødblusede lagde et godt tryk på Odense-målet, men skarpheden manglede.

Ellers en rolig indledning på kampen uden de helt åbne chancer hos hverken John Muse i Rødovre-målet og Samu Perhonen hos Odense. Der manglede kvalitet fra begge hold i både spil og chancer.

Rødovre fik en ny chance i overtal med otte minutter igen, og denne gang var der gevinst. Olivier Dame-Malka sendte pucken af sted fra distancen, og Perhonen kun halvklarede, hvorefter pucken gik over stregen. Efter 147 minutters måltørke var der således atter mål til Rødovre.

Jonatan Nielsen sluttede perioden med en kæmpechance, men svenskeren tøvede, og Perhonen fik lukket helt af. Føring til Mighty Bulls efter jævnbyrdige første 20 minutter.

Odense fik den bedste begyndelse på anden periode med flere gode muligheder på John Muse. Alligevel var det Rødovre, der scorede næste mål. Oliver Kjær, Gustaf Berling og Johan Lundgren kom tre mod en, hvor sidstnævnte satte sidste stav på. 2-0 til hjemmeholdet efter godt fem minutter af perioden.

Kort efter fik Odense sit første powerplay, men fynboerne fik aldrig etableret sig i Rødovre-zonen. Også Rødovre fik overtalsspil, men her var det største drama, da Gorm Topholt blev sendt i isen efter en tackling af Olivier Dame-Malka. Malka fik fem minutters straf plus game misconduct for boarding.

Odense endte hurtigt i overtal, men John Muse lukkede af i alle minutter. Rødovre var dog lige blevet fuldtallige, da gæsterne fik reduceret. Jonatan Tanus fik pucken over stregen tæt under mål, og så var stillingen 2-1. Vigtigt mål for Odense med halvandet minut til pause. Spændingen bevaret til tredje periode.

Gustaf Berling havde kæmpe mulighed kort inde i tredje periode, men Samu Perhonen var på plads. Der var kommet væsentligt mere intensitet og nerve i spillet fra begyndelsen af perioden. Hurtige spilvendinger og kreativitet fra begge mandskaber, men fortsat uden yderligere scoringer hen over midten af perioden.

Powerplay til Odense med ni minutter igen, men Rødovre fik lukket ned for fynboerne, der jagtede udligningen. Kort efter nyt overtal til gæsterne, der var ganske tæt på scoring under den afventende udvisning. Denne gang var der anderledes skarphed fra Odense i powerplayspillet, da holdet fik udlignet til 2-2. Sebastian Ehlers sendte pucken fladt af sted fra distancen, og den gik mellem venner og fjender og i netmaskerne. Der restererede fem minutter.

I overtal tre mod tre var der som sædvanen tro masser af hurtige omstillinger og masser af plads på isen. Afgørelsen faldt med ét minut igen, da Jonatan Nielsen hamrede pucken ind fra kanten af slottet, og så endte det hele 3-2 til Rødovre.

Dermed to point til hjemmeholdet og ét point til Odense for anden gang i træk i Rødovre Centrum Arena. Og det var samtidig Rødovres femte hjemmesejr i træk.