Odense trak to point med hjem over Storebælt efter en afgørelse kort inde i overtiden i Rødovre

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 3-4 OT (1-1, 1-1, 1-1, 0-1): Rødovre og Odense tørnede tirsdag aften sammen i Rødovre Centrum Arena for første gang i sæsonen. Begge hold havde brug for point i bunden af Metal Ligaen, og hvor gæsterne havde det bedste udgangspunkt efter nogle gode kampe. Opgøret var en del af Veteran Match 2021, så Rødovre spillede i de særlige kamptrøjer.

Kampen blev en tæt affære med tre mål til hver i ordinær spilletid. Og i overtiden skulle Sebastian Ehlers bruge blot 14 sekunder til at bryde gennem Rødovre-defensiven. En kamp, der ikke vil gå over i historien – hertil var spillet for dårligt og energien for lav fra særligt Rødovres side.

Odense var i teten i den indledende fase af kampen, mens Rødovre forsøgte sig mest på kontra. Den første halvdel af perioden var uden de helt store chancer, og de to målmænd, John Muse og Samu Perhonen, var endnu ikke blevet udfordret fuldt ud.

Kampens første udvisning tilfaldt Odense efter 11 minutter, og så kom der for alvor gang i Rødovre. Jonathan Brinkman fik kæmpe chance tæt under mål, men missede på Perhonen. Et øjeblik senere sendte tilbagevendte Brady Vail pucken af sted fra venstre side, og den gik hele vejen ind i netmaskerne. 1-0 til Rødovre.

Brady Vail var et lyspunkt – også i tiden efter målet. Han havde et udmærket forsøg på Odense-keeperen i en periode af matchen, hvor rodet spil prægede begivenhederne.

Kort efter spillede Odense sig frem til at fint angreb, der endte med succes. Rasmus Simonsen afsluttede fra højre i slottet, John Muse halvklarede kun, og pucken faldt bagover og ind i mål. Der var udlignet med under tre minutter til pause, hvilket var retfærdigt spil og chancer taget i betragtning. Helt lige på måltavlen efter 20 minutter.

Odense i teten fra begyndelsen af anden periode, og hvor Lukas Bach Nielsen havde kæmpe chance alene med John Muse. Gæsterne viste den største farlighed i denne fase, men uden at der blev kreeret de helt åbne chancer.

Spillet gik frem og tilbage over banen, uden at der blev leveret decideret skønspil.

Rødovre fik sin første udvisning efter en lille halv periode, men Odense fandt ikke opskriften på at udnytte overtalsspillet. Spillet fortsatte herefter med rodet spil og kun ganske få spilstop.

Periodens første scoring faldt med to minutter til pause, og det var Odense, der bragte sig foran. Martin Larsen skød, og pucken blev styret i kassen af Henry Hardarson tæt under mål. John Muse uden chance og 1-2 på måltavlen.

Odense fik en afventende udvisning kort efter, og den udnyttede Rødovre fluks med et udligningsmål. Magnus Carlsen sendte pucken ind efter forarbejde af Maksim Popovic. De sidste 44 sekunder forløb uden yderligere nævneværdigt.

Seks mand på isen for Odense kort inde i tredje periode, og gylden mulighed for hjemmeholdet. Denne chance blev dog misset 100 procent, for Odense udnyttede Rødovre-fejl og sendte pucken ind til 2-3. Mål af Mikko Virtanen og et rigtigt skidt overtal af Rødovre.

Rødovre tæt på udligning efter otte minutter, men pucken gled forbi den ene stolpe ved flere forsøg.

Gæsterne i overtal med syv minutter igen, men hjemmeholdet holdt skansen og havde stadig muligheden for point. Rødovre fik også chance i powerplay, og så faldt udligningen. 10 sekunder før udvisningens udløb scorede kaptajn Nicklas Carlsen til 3-3. Der resterede to minutter af opgøret, og kampen endte i overtid.

Og her skulle Odense kun bruge 14 sekunder, før Sebastian Ehlers lagde pucken usvigeligt sikkert op i det ene hjørne. Angriberen fik tid og plads ind i slottet, og så var kampen afgjort. Tre point til Odense i en kamp, der kunne være gået begge veje. Men hvor der var et lille plus til Odense i energi og fight.

CHL: SønderjyskE pressede svensk topmandskab hårdt Tre spilledages karantæne til Niklas Pavel, Frederikshavn White Hawks