Der var reelt set aldrig tvivl om udfaldet, da Esbjerg blankede Herlev med 4-0 søndag eftermiddag. Vestjyderne havde åbne chancer til mindst dobbelt så mange mål, men skarpheden udeblev ved flere lejligheder. Til gengæld lukkede Christian Elmose fuldstændigt af mod sine forhenværende holdkammerater og tog sig af samtlige 25 Herlev-afslutninger.

Esbjerg Energy - Herlev Eagles 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Søndag eftermiddag krydsede Esbjerg og Herlev klinger for tredje gang i indeværende sæson. Mandskaberne har hentet en sejr hver i de første to opgør, som i runde tal ligger hhv. en og to måneder tilbage.

Til dagens opgør i Granly Hockey Arena stillede Herlev uden Oskar Just, Daniel Petersen og Niclas Heinerö, mens Esbjerg måtte undvære Frederik Bjerrum, Henrik Mærsk Clausen og Yanick von Bergen. Målmandsduellen stod mellem Erik Hanses og Christian Elmose.

Forud for kampen blev Mathias Seldrup kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Esbjerg tog tidlig føring efter videogennemgang

Publikum i Granly Hockey Arena havde dårligt nok nået at indfinde sig på sine pladser, før der skete ting og sager. Philip Larsen sendte pucken på tværs til Oliver Kjær, der tog et træk frem i slottet, inden han sendte et højt og knaldhårdt skud på mål efter godt et minuts spil. Man hørte en metallisk lyd og pucken sprang tilbage i spil, efter at have ramt målet. I situationen var det svært at se om der var mål, men efter en længere videogennemgang valgte dommerne at dømme mål. Esbjerg havde dermed taget en tidlig føring på 1-0.

Vestjyderne pressede efterfølgende på for at udbygge føringen, men Herlev-defensiven arbejdede godt for sagen og fik ved et par lejligheder også startet kontraangreb mod værterne. Et af gæsternes angreb var tæt på at give pote efter seks minutters spil, men stolpen kom her i vejen.

Josh Winquist og Andreas Grudtvig viste glimrende indbyrdes spilforståelse, da de efter 12 minutters spil elegant kombinerede sig igennem gæsternes forsvarsværker. Andreas Grundtvig fik her sendt en fin afslutning af sted, men Hanses lod sig ikke overliste.

I modsatte ende lod Christian Elmose sig heller ikke overliste i forbindelse med en stor Herlev-chance i det 16. minut, hvor Tobias Åhström brød igennem på Esbjergs blue line og pludseligt var helt alene med Elmose. Men vestjyderne slap altså med skrækken og kunne gå til pause med 1-0 på tavlen.

Esbjerg trak fra i chancerig anden periode

Anden periode skulle vise sig ganske chancerig. Der var kun spillet tre minutter, før Aleksi Halme fik en mulighed af de helt store, efter at Rasmus Bjerrum sendte ham af sted på et break away-forsøg. Men Hanses var vaks i målet og klarede forsøget fra Esbjergs finske forward.

To minutter senere tilkom Andreas Grundtvig en chance der var næsten lige så stor, men igen manglede skarpheden hos vestjyderne.

I det 6. minut indkasserede Herlevs Mathias Hansen kampens første udvisning for en slashing. Esbjerg kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang denne eftermiddag. Men trods en ekstra spiller på isen, så formåede værterne ikke at skabe chancer, der for alvor forvoldte Herlev problemer.

Det gjorde man til gengæld minuttet efter, da der igen blev spillet fem mod fem. Aleksi Halme arbejdede godt bag Herlevs mål, hvor han i hjørnet vandt pucken fra gæsterne, inden han sendte en pasning ind foran mål, hvor Grayson Downing sikkert eksekverede på en firsttimer. 2-0 var dermed en kendsgerning.

Hjemmeholdet havde yderligere et par muligheder for at udbygge føringen. Eksempelvis da Oliver Kjær satte Victor Sand op til afslutning midt for mål i det 10. minut.

Gæsterne var dog ikke mange marginaler fra at komme på tavlen, da Oliver True efter et kvarter sendte pucken rent på overliggeren bag en chanceløs Christian Elmose i Esbjerg-målet. Gæsternes andet forsøg på målrammen.

Det overordnede indtryk var dog fortsat, at kampen primært blev afviklet på Esbjergs præmisser. Vestjyderne havde langt hen ad vejen et gear mere at give af end gæsterne, der kunne takke Hanses for ikke at komme yderligere bagud, da Esbjerg efter 16 minutter broderede sig gennem Herlev-forsvaret, inden Gordie Ballhorn trykkede af fra en position midt i slottet. Hanses nåede at komme i vejen med benskinnen ved den lejlighed.

Et par minutter senere måtte gæsternes svenske keeper dog kapitulere, da Csanad Erdely øgede Esbjergs føring til 3-0. Andreas Grundtvig var arkitekten bag scoringen, da han fandt den ungarske angriber med en glimrende pasning fra en position bag mål. Erdely trykkede af fra faceoff-cirken og Esbjerg kunne tage en tremålsføring med ud til den anden periodepause.

Grundtvig lukkede og slukkede for Esbjerg

Opgøret fortsatte i på ganske underholdende vis i tredje periode, hvor der fortsat var masser af målchancer.

Gæsterne tilkom deres første overtalsmulighed i kampen fire minutter inde i tredje periode, hvor Simon Grønvaldt indkasserede en udvisning for holding. Herlev fik ved et par lejligheder sat overtalsspillet op og man fik også sendt en afslutning på stolpen. Men metallet var ikke med sjællænderne denne eftermiddag.

Josh Winquist viste godt overblik otte minutter inde i perioden, da han satte Csanad Erdely perfekt op til afslutning. Men Hanses nåede lige netop at komme i vejen med benskinnen og fik dermed afværget for gæsterne.

Esbjerg fik også vist ved et par lejligheder, at metallet kan komme i vejen. Oliver Kjær havde tidligt i opgøret metallet på sin side, men halvvejs i tredje periode ville stolperne ikke samarbejde med Esbjerg-forwarden, der sekvensen efter kunne se Brandon Magee indkassere en udvisning for slashing.

Herlev udbad sig straks en timeout og 20 sekunder inde i power playet erstattede man Hanses med en ekstra markspiller. En frisk satsning af gæsterne med næsten ti minutter tilbage af kampen.

Trods seks markspillere mod Esbjergs fire, så lykkedes det dog ikke for gæsterne at komme på måltavlen. Hanses blev efterfølgende sendt tilbage i målet og der blev nu spillet fem mod fem resten af kampen.

Et kvarter inde i perioden tilkom Esbjerg endnu en friløber. Denne gang var det Csanad Erdely, der fik den store chance. Men heller ikke han kunne omsætte en friløber til Esbjerg-scoring denne eftermiddag.

Vestjyderne tog dog revanche få sekunder senere, da selvsamme Erdely strøg frem over isen og lagde en uselvisk tværpasning til Andreas Grundtvig, der sikkert eksekverede til 4-0, hvilket også blev kampens resultat.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Herlev OPTAKT: Esbjerg Energy-Herlev Eagles