Blue Fox tog sejr nummer otte på stribe på overbevisende manér

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs 8-2 (4-1, 3-1, 1-0) Cam Brace og Lasse Lassen stjal showet i deklasseringen af bundholdet fra Odense Bulldogs. Sidstnævnte lavede fire mål og hans canadiske legemakker strøg om sig med fem assister i sejren som endte på 8-2 foran over 2.500 tilskuere.

Odense lagde fint fra land i aftenens opgør, og det var en kold spand vand i hovedet på de mange fremmødte, at Kristian Kragh tæt under mål smukt kunne styre pucken i nettet til 0-1.

Glæden varede dog ikke længe for de enkelte supportere som havde taget turen fra Odense. Et powerplay til Herning blev udnyttet til fulde ved Lasse Lassen, som for alvor har genfundet målformen.

Evan Cowley skulle hurtigt få mere at se til mod et Herning-hold som sprudler i øjeblikket. Cam Brace sendte pucken op til Daniel Nielsen som sendte et tørt slagskud ind ved stolpen.

2-1 til Blue Fox som ligesom i søndagens opgør kun var uden Brodie Dupont i startopstillingen.

Odense savnede til gengæld den nye mand Sam Povorozniouk, Vojtech Komarek og Asger Petersen.

Herning fortsatte ufortrødent efter føringsmålet. Lasse Lassen sendte et af sine giftige håndledsskud på stolpen, og Cam Brace vippede akkurat pucken over mål efter et hurtigt ryk i Odense-zonen.

Morten Poulsen var flyvende i Frederikshavn, og det var han igen i aften. Imponerende at vende så  stærkt tilbage efter en længere skadespause. Han scorede ikke da han i to omgange fik chancen, men han trak en udvisning der skulle vise sig at give pote.

I en nærmest identisk situation kunne Lasse Lassen for anden gang i kampen finde hullet i Cowleys parader, og så var stillingen 3-1.

Cam Brace havde i øvrigt en assist på alle hidtidige midtjyske scoringer.

Lasse Lassen var dog ikke færdig endnu. For tredje gang på tre midtjyske powerplays lynede herningenseren, denne gang tæt under mål. Cam Brace nuppede i øvrigt sin fjerde assist.

Odense og glasset blev splintret
Anden periode startede med samme kampbillede som den første. Cam Brace forsøgte sig ihærdigt tidligt i perioden, og han jagtede tydeligvis også mål denne aften.

Herning stressede konstant med to mand højt i banen, og det behagede tydeligvis ikke gæsterne.

Rasmus Nielsen satte et tungt hit kort inde i perioden, og de fleksible bander gav sig så meget, at glasset inde i selve speakerboksen splintrede.

Spillet kunne heldigvis forsætte og ingen i boksen kom noget til.

Selvsamme personale skulle nemlig igen på arbejde små to minutter senere. Mark MacMillan forsøgte at finde Morten Poulsen, men pucken endte i stedet med at smutte under Cowley i målet.

Brock Beukeboom satte en reducering ind fra distancen, men Reid McNeill kunne sekunder senere gøre  det til 6-2 da Evan Cowley ikke nåede at orientere sig efter lidt tumult i målfeltet.

Således var der altså faldet otte scoringer inden kampen havde rundet halvvejsmærket.

Med en kædemakker som Cam Brace var arbejdsbetingelserne også gode. Lasse Lassen kunne endnu engang drage nytte af canadierens smukke forarbejde og sublime overblik. Lassen gjorde det let til 7-2.

Odense skruede op for fysikken i de efterfølgende minutter, men uden at det blev urent. En aller anden modreaktion måtte man også kunne forvente at se fra de nærmest sagesløse gæster.

Lille perle gemt til sidst
Spørgsmålet var hvilket kampbillede man ville få at se i tredje periode. Ville Herning fortsætte deres bombardement, eller ville begge hold se sig tilfredse med tingenes tilstand?

Kombinationerne var fine, men pucken ville ikke det sidste stykke over stregen for Morten Poulsen, der kampen igennem også jagtede en scoring denne aften.

Daniel Nielsen, der til tider blev sparet, bragede et slagskud afsted fra blå linje, og i den anden ende var Yannick Vedel på spil med en fin soloaktion.

Backkollegaen Rasmus Nielsen afsluttede en to mod en situation, og der var i det hele taget ikke meget  der tydede på, at publikum havde fået aftenens sidste scoring endnu.

Nye glimrende kombinationer fra Poulsen, MacMillan og Jensen, men Cowley skal roses for at hæve sit niveau i den sidste halvdel af kampen. Også Markus Jensen måtte se sig grebet ud på en ellers åben chance, og Lassen missede sin femte scoring på ellers tomt mål.

Publikum skulle da også få et mål at gå hjem på, og igen var det efter flot sammenspil. Kristoffer Astorp og Thomas Andersen satte Joachim Linnet op midt i slottet, og den puck sad helt oppe i målhjørnet.

Dermed hentede Herning sin 8. sejr på stribe og scorede samme antal mål.

White Hawks fik brudt negativ-stimerne med straffesejr over Aalborg Murray: Vi blev ramt af "lidt tømmermænd"