Efter fem nederlag på stribe i Metal Ligaen og fire nederlag mod Aalborg fik Frederikshavn endelig en sejr igen mod rivalerne

Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates 3-2 (1-1,1-0,0-1) 0-0,1-0 En ganske underholdende dyst mellem de to lokalrivaler i Nord, endte med en sejr til White Hawks efter overtid og straffeslag. 2-2 efter ordinær tid, hvor skudstatistikken blot sagde 17-19. Men det var ikke et billede af at kampen ikke var god og spændende, og vi fik faktisk også flere gode chancer.

De to keepere, Galansky og Sørensen, havde dog overhånden i langt de fleste tilfælde. Nikolaj Krag scorede som den eneste i straffeslagskonkurrencen, og det var en fortjent matchvinder i lokalopgøret.

Første periode blev afviklet med få spilstop, og var samtidig ganske fair spillet med kun én udvisning. Det endda fordi gæsterne var en spiller for meget på isen, så større forbrydelse var det heller ikke.

I kampens indledning var der gode chancer i begge ender. Tobias Ladehoff var første mand med en afslutning, men Galansky var sikkerheden selv. I den anden ende havde Christoffer Åkesson et glimrende forsøg, som George Sørensen ligeledes tog sig af.

Målhelten fra i søndags, Dane Fox, var på spil kort efter. Han kom fri mod Sørensen, men den sidste skarphed manglede, og Aalborg-keeperen reddede flot med benskinnen.

Føromtalte udvisning blev startskuddet til lokalopgørets første scoring. Hurtigt powerplay spil af høgene, og Dane Fox fandt store stærke Patrick Madsen fri foran mål, og så var hjemmeholdet i spidsen af opgøret. God stemning i Nordjyske Bank Arena, trods et noget skuffende tilskuerfremmøde i begge lejre.

Det bølgede flot frem og tilbage, og man var godt underholdt. Hjemmeholdet virkede ekstra tændte, hvor fem nederlag i træk, og to pinlige nederlag i juledagene til rivalerne, skulle vaskes af. Derfor var det en streg i regningen, at Pirates med små tre minutter igen kunne udligne til 1-1. Pucken havnede lidt tilfældigt hos Thomas Spelling, og med et tørt hug, som vi kender ham, sendte han pucken ind i netmaskerne.

I slutsekunderne af perioden var det endda meget tæt på en føring til gæsterne. Et slagskud blev rettet af hos hjemmeholdets Mads Larsen, og pucken ramte indersiden af stolpen. Den havde de medrejsende Aalborg fans set inde, men jublen hos dem forstummede da pucken røg i spil igen.

Underholdningen fortsatte i anden periode, hvor der var flere gode chancer i begge ender. Galansky og Sørensen havde dog fundet storspillet frem til lejligheden, og lod sig ikke sådan passere. Hos gæsterne tilfaldt de største chancer Morin, Hinse og Kabanov, men alle gange var det tjekkiske plankeværk i vejen for sine tidligere holdkammerater.

Høgene havde også gode muligheder. Thomas Søndergaard havde den største, da han blev spillet flot op af Gorm Topholt. En af de bedste høge, Nikolaj Krag, havde også et særdeles kvalificeret forsøg, men ind ville pucken ikke.

Aalborg fik en mulighed i powerplay, da Dane Fox lidt uheldigt fik sendt Lasse Bo Knudsen til kortvarig tælling. Knudsen var hurtig med igen, men han kunne ikke se gæsterne drage kapital af overtallet.

Efter hjemmeholdet igen blev fuldtallige beordrede Pasanen Fox til at blive på isen, trods det ikke var hans egen kæde der var der, og det var en ganske god idé. Fox assisterede på fornemste vis med en bag om ryggen aflevering til Søren Nielsen, og så kunne nummer 9 med de vestjyske aner gøre det til 2-1 for hjemmeholdet.

Plusserne i bogen i aften skal tilfalde de unge. Hos hjemmeholdet var det især Radim Piroutek og Nikolaj Krag der gjorde flot væsen af sig. Gæsterne kunne bestemt heller ikke være utilfredse med deres unge spileres indsats, hvor Sebastian Brinkman og Mads Falborg Iversen gjorde det aldeles glimrende.

2-1 til White Hawks før sidste periode.

Første chance i tredje periode blev lig med scoring. Fremragende opspil af piraterne med hurtigt spil, og en fri kaptajn Jakobsen klar foran mål til at skubbe pucken det sidste stykke over. 2-2 efter tre minutter af sidste periode i Frederikshavn.

Det blev nervøst for hjemmeholdet, og piraterne havde længere og længere spilovertag i angrebszonen. Hjemmeholdet levede på kontrachancer, og ville bare så inderligt gerne tilbage på vindersporet efter fem nederlag i træk.

Dramatisk blev det med små ni minutter igen, da hjemmeholdets Gorm Topholt sendte Jeppe Jul Korsgaard i isen med en tackling. 2 plus 10 minutter til høge-forwarden, til stor fortvivlelse for hjemmeholdets supportere og Topholt selv.

Den fortvivlelse blev ikke mindre hos fansene, da Bumagin blev nedlagt kort efter. Dommernes fløjte var tavs, og russeren var rasende over den manglende udvisning. Det blev mere og mere intenst, og Felix Scheel måtte med seks minutter igen tage plads i straffeboksen efter en slashing.

I det efterfølgende powerplay havde Mads Larsen et slagskud, der dog sad lige i maven på George Sørensen. I samme moment som gæsterne blev fuldtallige, havde Søren Nielsen en styring på indersiden af stolpen. Kort efter var han tæt på igen, men her var Pirates-keeperen klar med en fornem benparade.

Der skulle overtid til at få tingene afgjort, og her havde Kristian Jensen for alvor chancen, men misbrugte en gigantchance for vendelboerne. Derfor skulle der straffeslag til at få afgjort tingene i Nordjyske Bank Arena.

Den trak White Hawks sig sejrrigt ud af, og fik den første sejr i sæsonen over de evige rivaler fra Nordens Paris. Glæden var stor i høge-lejren, der endelig fik ram på lokalrivalerne, og ikke mindst den dårlige stime med fem nederlag i træk brudt.

Cheek og Andersen dominerede i Esbjerg-sejr over Herlev 8-2: Herning, Brace og Lassen kørte Odense ud af isen i Kvik Hockey Arena