Esbjerg slog for tredje gang i træk Herlev, da man tirsdag aften sejrede med 5-2 efter en ganske underholdende affære. Esbjerg fik gang i power play-scoringerne og både Trevor Cheek og Niklas Andersen nettede to gange for vestjyderne

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 5–2 (1-1, 2-1, 2-0) Efter en vanskelig periode, spillemæssigt såvel som resultatmæssigt, skulle Esbjerg tirsdag aften forsøge at komme tilbage på vindersporet igen, da man hjemme i Granly Hockey Arena tog imod Herlev.

Herlev har, trods en frygtindgydende og yderst produktiv førstekæde, også kæmpet lidt med resultaterne på det seneste, hvor man tabt og vundet på skift gennem den seneste måneds tid.

I Esbjerg-lejren måtte det give en form for optimisme, at man kun manglede en enkelt mand pga. skader, nemlig unge Jonas Torbensen. Dette efter en hel sæson, hvor vestjyderne nærmest konsekvent har manglet 3-4 mand på holdkortet, og indtil nu reelt set ikke har kunnet spille så meget som én eneste kamp i stærkeste opstilling, i de hidtidige 35 kampe i indeværende sæson.

Herlev savnede kun uden Niklas TIkkinen denne aften og have således gode kort på hånden, for at byde vestjyderne op til dans i Granly Hockey Arena, hvor hjemmepublikummet sukker gevaldigt efter stabilitet, da Esbjerg kun har formået at sejre i ni ud af 18 hjemmekampe hidtil i sæsonen.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Emil Jidskog.

Nervøs Esbjerg-start på jævnbyrdig åbningsperiode

Det var et nervøst Esbjerg-mandskab, der med usikkerhed i spillet, ufrivilligt overlod kampens initiativ til Herlev i de første minutter, hvor alt foregik i Esbjergs zone.

Hårdt pressede fik værterne da også raget en udvisning til sig, da Zach Pochiro efter tre minutters spil måtte til afkøling for en roughing i egen zone.

Gæsterne behøvede kun et minuts overtalsspil, før man havde bragt sig i front med 0-1. Det var point-maskinen Johan Skinnars der var arkitekten bag målet, da han fra en position bag mål fik spillet Luis Blak Olsen helt fri lavet i slottet. Her svigtede Olsen ikke, da han resolut firsttimede pucken op over skulderen på Seldrup i Esbjerg-målet.

Ud over ineffektivitet i et par power play-situationer, så var der ikke meget at berette om i midten af perioden, hvor Herlev stadig var mest på pucken, mens Esbjerg forsøgte at arbejde sig ind i kampen.

Efter et kvarters tid var der dog forløsning i Granly Hockey Arena, da hjemmeholdet efter flere forkølede aktioner i powerplay endelig fandt recepten igen. Magnus Povlsen sad udvist for en høj stav, da Christian Wejse med en perfekt pasning tværs gennem gæsternes zone, fik serveret pucken på et sølvfad til Niklas Andersen tæt under mål. Her skulle Andersen blot sætte bladet på, for at bringe balance i regnskabet.

Udligningen så ud til at give Esbjerg fornyet energi og tro på tingene. Vestjyderne overtog i hvert fald fuldstændigt kampen momentum efter scoringen og man fik tilmed skabt et par store chancer. Både Andreas Pedersen og Zach Pochiro havde således gigantiske muligheder for at bringe Esbjerg i front inden pausen. Men det blev ved 1-1 forud for anden periode.

Power play-scoringer i underholdende anden periode

Værterne fik en langt bedre start på anden periode, end tilfældet havde været i første. Markeringernes sad tættere, man havde mere fart i spillet og formåede at dominere gæsterne i starten af perioden, hvor man spillemæssigt var i kontrol.

En Herlev-udvisning efter syv minutter gav Esbjerg chancen i powerplay og her viste Esbjerg sig igen effektive, da man efter et minuts penge i overtal øgede til 2-1. Tilbagevendte Grayson Downing stod for oplægget til Trevor Cheek, det med kort aftræk og uden betænkningstid bragte vestjyderne i front.

Et par minutter senere var en ihærdig Sune Hjulmand tæt på for Esbjerg. Hjulmand havde fået chancen i værternes førstekæde, efter at Mark Pederson i det hele taget havde rystet posen med kædesammensætninger godt og grundigt til aftenens kamp.

Hjulmand så ud til at befinde sig godt i den nye rolle og han fik tilmed vristet pucken fra en Herlev-spiller i midtzonen og skabte en break away-situation for sig selv, som Emil Jidskog dog tog sig af i gæsternes mål.

Esbjerg bed dog fra sig igen i det 14. minut, hvor Trevor Cheek atter var på spil for vestjyderne. Målet faldt direkte efter en faceoff, hvor recepten var ganske enkel; Christian Wejse vandt pucken skråt tilbage til Cheek, det afsluttede første gang og passerede Jidskog ved fjerneste stolpe. 3-1 til Esbjerg og stemningen i Granly Hockey Arena fik et løft.

Minuttet efter scoringen fik Jeppe Vinther raget en udvisning til sig for høj stav og i overtallet, der fulgte i kølvandet på udvisningen gjorde gæsternes imponerende stærke førstekæde kort proces, da Johan Skinnars med en elegant pasning satte Brett Thompson op til en afslutning, som den canadiske slider sikkert og med største lethed forvandlede til en Herlev-reducering.

Victor Rollin Carlsson sendte et brag af en afslutning på sammenføjningen med et par minutter tilbage af perioden og i periodens absolutte slutfase var Trevor Cheek tæt på at få et hattrick på kontoen, men Jidskog kom i vejen og afværgede for gæsterne. Dermed fortsat 3-2 forud for tredje periode.

Esbjerg trak fra og afgjorde kampen

Værterne indledte tredje periode med et solidt pres på gæsterne. Et pres der skulle vise sig at give pote efter fem minutters spil, da hjemmeholdet havde trykket københavnerne helt i bund. Via Jannik Christensen endte pucken hos Zach Pochiro, der fra udkanten af slottet viste overblik og med en følt afslutning passerede Jidskog uden de store problemer. Dermed 4-2 til Esbjerg.

Esbjerg burde absolut have øget til 5-2 tre minutter senere, da Sune Hjulmand og Matt Pistilli strøg af sted i en to mod nul-situation. Men det blev til for meget nipseri og den store mulighed løb ud i sandet for Esbjerg.

Brett Thompson kunne dog også brænde for gæsterne. Efter 12 minutter sendte den arbejdsomme canadier en afslutning på stolpen og med fire minutter igen brændte han helt alene på Seldrup.

Med 2:35 tilbage erstattede Herlev Jidskog med en ekstra markspiller og få sekunder senere lukkede Esbjerg kampen med en scoring i det tomme mål. Niklas Andersen fik fornøjelsen af at sende pucken i nettet til 5-2.

Trods en Herlev-timeout og yderligere næsten to minutter i spil seks mod fem, så blev der ikke scoret yderligere i kampen.

Valdemar Ahlberg var inden kampen listet i Esbjergs andenkæde, men så ikke umiddelbart ud til at være i aktion på isen. Undertegnede er dog ikke klar over, om dette skyldes en skade eller sygdom.


VIDEO: Højdepunkter fra Herning-Odense White Hawks fik brudt negativ-stimerne med straffesejr over Aalborg