Darien Craighead scorede to gange for nordjyderne i aftenens kamp

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 3-1 (0-0,1-0,2-1) I en kamp med tempo, intensitet og masser af underholdning var det Aalborg Pirates, som fightede sig til en 3-1 over Herning Blue Fox

Det var en utroligt flot og velspillet første periode i en flot og stemningsfuldt Sparekassen Danmark Isarena, hvor begge mandskaber spillede med fart og intensitet. Det gav en underholdende periode, hvor begge hold skabte chancer og var tæt på at bringe sig foran.

Det eneste, der gjorde at perioden sluttede målløs var en stor uskarphed i afslutningerne, samt de to målmænd, som begge stod fremragende. Især George Sørensen måtte sammen med Aalborg Pirates boxplay kæmpe mod slutningen af perioden, da Herning havde halvandet minuts fem mod tre.

De bedste muligheder stod Aleksi Ainali, som må ærgre sig, da han i to omgange burde have sendt gæsterne i front ved bagstolpen.

Hvor første periode havde været forholdsvis lige, så blev anden periode et midtjysk stormløb mod George Sørensens mål. Aalborg Pirates var konstant på hælene, og var spillet tynd i flere omgange, men på mirakuløs vis formåede hjemmeholdet at forhindre scoringer til gæsterne.

Det skyldes især George Sørensen, som lavede den ene klasseredning efter den anden. Herning Blue Fox sværmede omkring den lille målmand, men skarpheden manglede i den grad. Især fra Ainali og Simon Lafrance, som havde chancer i hobetal, men misbrugte på det skammeligste.

Herning fik dog pucken i nettet halvvejs inde i opgøret, da Emil Kristensen sendte et skud op i det fjerneste hjørne. Dommerne vinkede dog afvisende med det samme, da der var en offside i målfeltet forinden.

Aalborg havde ikke meget i perioden, men formåede mod spil og chancer at score periodens eneste mål, da Janis Fecers lavede en kæmpe fejl. I undertal og ude af målet ville han sende pucken ud af zone, men hans forsøg endte på bladet af Darien Craighead, som sikkert sendte pucken i
nettet til 1-0.

Nordjydernes føring ved pausen gik imod al sund fornuft efter en periode gæsterne havde domineret.

Selvom Herning Blue Fox dominans ikke var den samme i starten af tredje periode, så formåede de fortjent at få udlignet kort inde i perioden. Aalborg Pirates var kommet i powerplay, men takket være et vildt arbejdsraseri fra Mathias Bau, fik han skabt en kontra. Aleksi Ainali var fulgt med og efter utallige chancer fik han endelig sendt pucken i nettet, med en perfekt afslutning lige under overliggeren.

Målet slog dog ikke hjemmeholdet ud af kurs, og med blot ti minutter tilbage fik kampen sin afgørelse. Julian Jakobsen viste høj klasse, da han tog og førte pucken ind foran mål med et hav af flotte driblinger. Afslutningen fra den tidligere kaptajn blev blokeret, men inde foran fik Jonas Brøndbjerg pucken de sidste stykke ind over stregen til kæmpe jubel i Aalborg.

Gæsterne forsøgte at finde en vej tilbage i opgøret, men i dag var George Sørensen og den nordjyske defensivs arbejdsvilje for meget for midtjyderne.

Med 15 sekunder igen afgjorde Darien Craighead kampen i tomt mål og sikrede Aalborg Pirates en stor sejr over rivalerne på 3-1