Nordjydernes østrigske debutant scorede i sin første kamp for Pirates

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 3-1 (0-0,2-1,1-0) Var det førstepladsen, der blev sikret for Aalborg Pirates denne aften i Sparekassen Danmark Isarena?

Nordjyderne vandt 3-1 over Herning Blue Fox denne tirsdag aften, hvor midtjyderne ikke helt kunne skyde hul på en storspillende George Sørensen i Pirates-buret.

En anden central og spændende aktør i kampen var østrigske Emilio Romig, der var fløjet direkte ind fra Linz som en af meget få østrigere, der nogensinde har spillet i den bedste danske række.

Efter en målløs første periode var østrigeren mand for den perfekte debut. Romig fik lempet pucken ind bag Emil Kruse i Herning-buret i kampens 22. minut. Svenskeren så ikke helt chanceløs ud, men det var han til gengæld en håndfuld minutter senere, da Aalborg leverede en perfekt omgang powerplay.

Johan Skinnars endte med at eksekvere på perfekt vis.

Herning pressede på i anden periode og fik bonus. Den ellers i en del kampe lidt anonyme Teemu Pulkkinen fik scoret og stod på rette plads foran mål, da han reducerede til 2-1 midt i anden periode, hvor gæsterne pressede på.

Patrick Bjorkstrand, Charlie Curti, Kirill Kabanov, Stephen Anderson (taget af holdkortet), Pierre-Olivier Morin og Martin Højbjerg manglede hos Aalborg, mens Mads Christensen og Joachim Linnet var på skadeslisten hos Herning. 

Gæsterne havde i øvrigt også en ny mand med direkte kommende ind fra Østrigs centraleuropæiske liga. Tjekkiske Jan Lattner var såmænd kommet ind fra Innsbruck, men han havde dog ikke held til at komme på pointtavlen.

I stedet blev Julian Jakobsen - hvem ellers? - den afgørende faktor i kampen, da han smart vippede pucken i mål fra egen zone. 

Det var efter et stærkt Herning-pres til sidst i kampen, hvor George Sørensen virkelig "stod på hovedet" i Aalborg-buret og reddede flere farlige situationer.

Ellers var Dylan Steman bedste mand på isen for Aalborg, mens Mathias Bau igen var hyperfarlig for Blue Fox. Man så ikke meget til Lattner, der lige virkede som en mand, der skulle vænne sig til nye omgivelser. 

Skrækmomentet kom i tredje periode, hvor Hernings Oskar Drugge måtte udgå efter et sammenstød med en medspiller. Svenskeren havde det ikke godt og måtte ud på båre. Forhåbentlig får han det bedre i løbet af aftenen og natten. 

 

 


Sønderjyder var overlegne i Esbjerg HETAG TAGDÆKNING PRÆSENTERER UGENS HOLD i Metal Ligaen