Nordjyderne var effektive i Sydjysk Sparekasse Arena

SønderjyskE-Aalborg Pirates 2-5 (0-3, 1-1, 1-0) En lidt stemningsforladt Sydbank Sparekasse Arena lagde is til mødet mellem SønderjyskE og Aalborg Pirates denne lune tirsdag aften.

Og det blev gæsterne, der kunne tage en sikker sejr med hjem i bussen efter en yderst effektiv indsats i Vojens.

Det var ikke det polerede hockeyspil, der kendetegnede første periode, hvor gæsterne var særdeles effektive, mens tilfældet var det modsatte for hjemmeholdet. Sønderjyderne havde kampens to første chancer. Begge gange halvklarede Georg Sørensen, og efterfølgende var holdkammeraterne dygtige til at få ekspederet pucken væk, da den lå fri bag Sørensen.

Gæsternes første mulighed opstod, da nytilkomne Craighead kom afsted på en halv friløber. Presset af en sønderjysk back fik han afsluttet på Tobias Vilykke, der måtte give en retur, som Julian Jakobsen slog i kassen.

En næsten identisk situation opstod, da værterne kort efter var i overtal. Et pucktab og Craighead atter alene afsted mod Vilykke og forwarden udnyttede denne gang iskoldt muligheden til at fordoble føringen. Hjemmeholdet prøvede som perioden skred frem at få mere flow i spillet og lykkedes da også med et langt pres i offensiv zone mod periodens slutning, men uden gevinst på måltavlen.

Et powerplay fra sønderjyderne ebbede også ud uden de store tilbud og man havde svært ved at finde skarpheden. Det havde udeholdet til gengæld ikke, da de med bare 13 sekunder igen kom i overtal. En vunden faceoff og med under eet sekund på klokken sendte Niemela pucken ind bag en ikke helt sagesløs Vilykke. Den unge keeper havde ikke sine bedste tyve minutter, men fik heller ikke den store hjælp af sine backs.

Anden periode startede med en stor fejl fra hjemmeholdet, der fra bag eget mål sendte en baghånds pasning i blinde ind foran eget mål, hvor Pirates tog imod det store tilbud med kyshånd og kynisme, 4-0. Og inden en lille håndfuld fans fra Nordjylland fik gang i 4-4-4-4-0 sangen stod der såmænd også 5-0.

Et powerplay til udeholdet gav en to mod een og for anden gang var Julian Jakobsen skarpretter. Ikke engang halvvejs i kampen og sønderjyderne bagud med en hel håndfuld. En friløber til Schmidt-Svejstrup kunne have sendt hjemmeholdet på tavlen, men Aalborg vandt også målmandsduellen i aften. Georg Sørensen med et af mange stærke indgreb.

Han måtte dog overgive sig, da Daniel Kønig var trukket med frem og med baghånden fik sat mål-punktum for en anden periode, hvor Aalborg ikke havde de store problemer med at holde og tilmed udbygge føringen.

Tredje periode startede med en lynscoring af værterne. En hård afslutning fra Alexander Wiklund gav en retur, og den fik Schmidt-Svejstrup hårdt presset dirigeret ind bag Sørensen.

De næste minutter havde hjemmeholdet mulighed for yderligere en scoring eller to, men en blanding af manglende sønderjysk effektivitet og en stærkt spillende Georg Sørensen sørgede for at SønderjyskE ikke kom tættere på. Aalborg virkede i ganske god kontrol med matchen og kunne ganske fortjent fejre en 5-2-sejr, der nær var blevet et mål større i sidste sekund, da Nikolaj Carstensen fyrede af fra distancen.

OL-kval: Norge overkom japansk chokstart Odense holdt nullet og vandt i Esbjerg