Nordjyderne har "fri arena", men direktør Lars Laursen frygter at presse sine frivillige for hårdt

Det er allerede 7.-9. januar, at Aalborg Pirates skal spille Super Final i Continental Cup. I forvejen er nordjyderne kvalificeret til Metal Final4, der spilles 18.-19. februar. 

Til sidstnævnte turnering har Pirates allerede budt ind som værter, og selv om Sparekassen Danmark Isarena med tilhørende forhal og alt, hvad der nu bimler og bamler er blevet fri - KMD Cuppen i fodbold med superligaklubben AaB er aflyst - tøver direktør Lars Laursen med at gå all in og byde på hjemmebane i den europæiske finale.

Det siger han til Nordjyske. 

Aalborg har netop været vært ved semifinalen og skal nu inden 1. december tage stilling til, om der skal søges om hjemmebane i finalen. 

- Vi fik besked omkring hallen onsdag, så det er egentlig så nyt, at vi stadig er ved at diskutere det. Jeg tror umiddelbart ikke, vi søger det, men nu må vi se. Der er stadig en uge til 1. december, hvor vi senest skal søge, siger Lars Laursen til Nordjyske. 

- Der er selvfølgelig flere ting, som giver mening ved at byde ind, da vi lige har prøvet det. Men der er meget arbejde med det, og vi skal trække meget på både vores medarbejdere og frivillige. 30. december har vi årets største kamp mod Frederikshavn, ligesom vi også vil byde på Final4, så med Continental Cup Super Final vil vi komme til at trække på vores kræfter i fire måneder i træk, hvilket vi skal tænke over, understreger direktøren overfor Nordjyske. 

Den hurtige analyse omkring værtsrollen herfra: Udover Aalborg er polske Cracovia Krakow, hviderussiske HK Gomel og Saryarka Karaganda fra Kasakhstan kvalificeret til Super Final. Af politiske årsager ryger en finale lige nu næppe til Hviderusland, mens afstanden til Karaganda er så enorm, at IIHF næppe sender tre mandskaber derover. 

Tilbage står Aalborg og Krakow som favoritter til værtskabet, og Aalborg har altså nu et par dage til at tage stilling om, hvorvidt klubben ønsker værtskabet. 

 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles VIDEO: Højdepunkter fra Herning-Esbjerg