Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 1-2 (0-1,0-0,1-0)(0-1)

1553 tilskuere til dagens lokalopgør i Nordjyske Bank Arena (viser bare at disse kampe skal spilles om fredagen) blev vidne til et fair lokalopgør, hvor den rigtige nerve først indtraf sig i tredje periode. Frederikshavn fightede forbilledligt, og Aalborg havde pucken mest, i en kamp som gæsterne trak det længste strå i efter overtid. En genistreg lige efter faceoff i overtiden, sendte Darien Craighead fri mod Galansky, og så afgjorde han tingene og sendte to point med hjem til Aalborg.

Stort aalborgensisk skydetelt i det meste af første periode, hvor hjemmeholdet var presset fuldstændig i bund. Galansky måtte flere gange op med store redninger for hans mandskab, der egentlig kæmpede heroisk, men havde det utrolig svært.

Pirates var hurtigere i tanke og handling, og gav aldrig White Hawks ro. Hvis der endelig var en høge-stok på pucken, blev den lynhurtigt smidt væk, da lokalrivalerne var ovre dem som, ja en høg. To af de store klubfolk, Rasmus Søndergaard og Gorm Topholt kæmpede så blodet sprøjtede. De blokerede skud, og var aggressive i tacklingerne.

En anden klubmand, Christopher Frederiksen, blev inden opgøret hyldet for sin kamp nummer 400 for White Hawks. Den normalt så rolige Frederiksen lod temperamentet løbe af med ham efter 11 minutter, da han lod sig provokere af en Pirates spiller. Det kostede Frederiksen en tur i straffeboksen, og den mulighed skal man altså ikke give Metal Ligaens skarpe tophold.

Hurtige pasninger sendte Joonas Niemelä fri foran Galansky, og finnen svigtede ikke. Han kunne derfor bringe gæsterne foran, til stor jubel hos de små 400 medrejsende Aalborg fans.

Skudstatistikken sagde 3-10 efter første periode, hvilket var et meget godt billede på, hvordan begivenhederne forestod sig i Nordjyske Bank Arena.

Aalborg fortsatte fra anden periodes start med at dominere. Det var især en fornøjelse at følge brødrene Gotz, der virkelig gjorde det svært for hjemmeholdet. Stærke indkøb der er blevet gjort her af Pirates organisationen.

Selvom det var gæsterne på det meste, så fik Mikkel Bertelsen to gange muligheden fri foran George Sørensen. Træfsikkerheden svigtede for Bertelsen, der ellers i begge situationer havde god tid.

Hjemmeholdet kom mere med i opgøret, og i powerplay var det tæt på flere gange. Mikkel Skov med en gigant chance, og tilbagevendte Jesper Thörnberg forsøgte sig også. Her var George Sørensen på overarbejde, og leverede store redninger.

Aalborg Pirates sluttede perioden bedst, men der kom ingen scoringer i de midterste tyve minutter. Vi fik dog lidt dramatik efter periodens afslutning, da Jesper Thörnberg og Tobias Ladehoff røg i totterne på hinanden. De to var bestemt ikke venner, men mirakuløst slap de begge for en tur i straffeboksen ved tredje periodes begyndelse.

Den begyndte som de to andre, med stor Aalborg dominans. Galansky virkelig med flere klasseredninger, og en enkelt gang havde han også stolpen til hjælp. Halvvejs i perioden slog hjemmeholdet så kontra, og efter godt arbejde af Mikkel Bertelsen, endte pucken hos Todd Winder, der udlignede til 1-1.

De næste minutter var rollerne fuldstændig byttet rundt. Hjemmeholdet pressede topholdet i bund, og det blev til flere gode muligheder for et føringsmål. Med seks minutter igen havde Jesper Thörnberg en giftig afslutning, og pludselig var det hjemmeholdet der rakte ud efter de tre point.

Hjemmeholdet fik chancen i powerplay uden de store chancer, og gæsterne kom med igen mod slutningen, og fik lagt et solidt pres. Men vi skulle have overtid for at få afgjort tingene i det nordjyske derby.

Den gik der 13 sekunder af, så havde Darien Craighead afgjort tingene. Pirates vandt pucken ved faceoff, og så skiftede de hurtigt ud, hvilket høgene ikke opdagede, og så kunne piraterne afgøre tingene med en overtidssejr.

Ørnene fløj fra Vojens med to point Esbjerg tog bonuspointet i nervøs kamp i Rødovre