Pirates havde ingen problemer med at besejre de midtjyske gæster

Aalborg Pirates - Herning Blue Fox 5-0 (1-0, 4-0, 0-0) Søndagens enlige kamp blev spillet i Bentax Isarena, hvor et formstærkt Aalborg-hold tog imod et svækket Blue Fox hold, der var uden en række af profiler. Aalborg kom fra et større comeback i Frederikshavn, hvor Pirates var nede med 1-4 efter 18 minutter, men scorede herefter hele seks ubesvarede mål og vandt med 7-4. Herning kom fra en overtidssejr på hjemmebane mod Esbjerg Energy.

Til eftermiddagens kamp var Aalborg stadig uden Martin Lefebvre, Martin Højbjerg og Jonathan Brinkman, mens Daniel Madsen var ny på skadeslisten. Aalborg stillede stort set med de samme kæder, som sidst mod Frederikshavn.

Hos Herning var man uden Jacob Jessen, Daniel K. Nielsen, Bjørn Uldall, Mads Christensen, Brodie Dupont, Peter Eg Larsen, Mark MacMillan, Anders Poulsen og Simon Schleicher. Herning havde hentet et par spillere op fra 1. division, der udgjorde 4. kæden til kampen. Mathias Bau Hansen og Cameron Brace var tvivlsomme op til kampstart, men begge var med i opstillingen.

Aalborg gik ind som favorit og vandt klart som ventet. 5-0 blev cifrene i hjemmeholdets favør.

Starten af kampen var meget taktisk, og Aalborg kom godt ud med fart i skøjterne, hvor man var tæt på at overløbe Herning i flere omgange. Det lykkedes også for Herning at få deres 1. kæde ind mod Aalborgs unge 4. kæde efter, at Aalborg havde fået sendt pucken til icing.

Aalborg kom foran efter små seks minutter, da Sebastian Bergholt fandt Lasse Bo Knudsen, der var skøjtet frem fra sin back plads. Han skar ind i banen og skød på mål, men Simon Nielsen klarede skuddet. Pucken røg lige ud til kaptajn Julian Jakobsen, der let kunne sende pucken i nettet til 1-0.

Aalborg fik bedre kontrol over kampen i starten af 2. periode, og der gik ikke mange minutter, før  Aalborg kom på 2-0, da Tobias Ladehoff hamrede pucken op i det fjerneste hjørne. Aalborg kom mere i kontrol efter det mål, og det blev også til 3-0 nogle minutter senere, da Jonas Jakobsen fra en spids vinkel sendte pucken ind på Simon Nielsen og i målet. Nielsen var kommet ud af position efter et skud fra Jonas Brøndberg fra blue line.

Kort efter fik Herning muligheden i powerplay, og de havde bud efter overligger og stolpen. Først var det Cameron Brace, der testede overliggeren og kort efter var det Patrick Madsen, der testede stolpen. Efterfølgende var Pirates tilbage i kontrol, hvor man flere gange havde Herning fanget i egen zone, mens Pirates let kunne skifte ud. Det gav et powerplay til Aalborg, og der skulle ikke  gå mange sekunder, før kaptajnen igen havde scoret for Pirates. Fikst samspil med Josh MacDonald, og Julian Jakobsen kunne let sende pucken ind til 4-0.

Herning kom frem til enkelte sporadiske chancer, hvor George Sørensen var klar og tog brodden af dem. Pirates arbejdede videre, og Sebastian Bergholt ville også være med i målfesten, da han skøjtede omkring mål og sendte pucken i nettet ved den fjerneste stolpe.

5-0 til Aalborg efter en periode, hvor Aalborg havde fuld kontrol på Herning.

Aalborg virkede til, at der var et mål med 3. periode, nemlig give George Sørensen endnu et shutout mod Herning i denne sæson samt undgå at få nogle skader. Herning ville gerne ud at spille fysisk, hvor de sad hårdt med tacklingerne, når Aalborg havde afleveret pucken.

Det gav en rodet første halvdel af perioden, hvor ingen af holdene kom frem til de helt store muligheder for at ændre på stillingen. Herning fik dog muligheden for powerplay i fem mod tre i et lille halvt minut, hvor det var Markus Jensen, der fik den største chance, men han sendte pucken forbi mål. Det var den største mulighed, som Herning fik spillet sig frem til.

Pirates cruisede sig igennem resten af perioden, hvor Herning dog var tæt på at score i undertal, men Kristian Jensens skud sad lige på kroppen af George Sørensen. Mod slutningen af perioden fik Herning chancen i overtal, men Anton Schou var nede for at ofre sig for at holde nullet for George Sørensen. Lukket.

Med sejren udbyggede Pirates naturligvis føringen i toppen af Metal Ligaen, da ingen af de andre hold spillede denne søndag eftermiddag.