Kampstart 15:00 i Bentax Isarena

Aalborg Pirates går ind som mere end solid favorit i eftermiddag mod det skades- og sygdomsramte Herning-mandskab, der med status lørdag havde hele 11 mand nede med skader, Corona og anden sygdom. Spørgsmålet er, om spillere som Bau og MacMillan bliver klar igen efter de udgik fredag mod Esbjerg, hvor Herning efter en superstart holdt skansen mod Energy og endte med at vinde 6-5. 

Der var mange unge mennesker, der tog ansvar for herningenserne den fredag aften. Det vil de formentlig også forsøge i dag, men holder det mod et velkørende Aalborg Pirates-mandskab?

Topholdets fans er begyndt at drille de andre klubber med tabellen og "hold afstand"-mærkater, og det kører virkelig for Pirates, der fredag vendte 1-4 til 7-4 i det nordjyske derby. 

- Vi har nogle virkelig gode individualister, der kan gå ind og afgøre kampene for os, når der er brug for det. Kabanov og MacDonald kan tage hele holdet på ryggen, når det spidser til, og det gjorde de. Men ellers fortsætter vi med at arbejde på hele paletten. Vi glæder os over en kort julepause efter kampen på tirsdag, men så er vi klar til at knokle løs igen, siger Aalborg-træner Garth Murray til Nordjyske Stiftstidende om den øjeblikkelige form. 

Statistikken: Og den form er fabelagtig hos Aalborg, der står med 27 point i de seneste 10 kampe og dermed er suverænt i spidsen for formbarometeret over 10 kampe, hvor Herning også står helt fornuftigt med 19 point. 

Historikken: De to mandskaber har spillet tre gange mod hinanden, senest blev det sikre 5-0 til Aalborg i Herning og tidligere på sæsonen har Aalborg vundet 2-0 og 5-2 i det midtjyske. Den eneste kamp i Aalborg vandt Herning til gengæld med 4-1. 

Det forventer vi: Giv alt og håb det bedste må devisen være for det ramte Herning-hold, der har alt at vinde i eftermiddag. Aalborg er storfavorit.

Skader/karantæner: Aalborg manglede senest Jonathan Brinkman, Jonas Brøndberg, Martin Lefebvre og Martin Højbjerg, mens Hernings enorme liste over potentielle skadede/syge til i dag tæller hele 11 mand. Læs mere her: 

Hold øje med: Der bliver formentlig masser af is til McNeill og Hansson i Hernings backkæde. De to kommer med garanti til at spise julemiddag med god samvittighed. Hos Aalborg er det ikke kun Kabanov og MacDonald, der tager "holdet på ryggen". Det samme gør også Julian Jakobsen, der har gang i en flot sæson for nordjyderne. 

Stream:


Aalborg vandt som ventet klart over Herning STREAM: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox