Emil Kristensen blev dobbelt målscorer og matchvinder for Herning foran 1864 tilskuere

SønderjyskE-Herning Blue Fox 3-4 (0-2, 3-1, 0-0, 0-1) De forsvarende mestre SønderjyskE og Herning Blue Fox krydsede klinger på isen i sæson-premieren tirsdag aften. Det blev en kamp med mange udvisninger og spænding til sidste sekund for øjnene af skuffende 1864 tilskuere.

Det blev ganske dramatiske om ikke så velspillede første tyve minutter.

SønderjyskE startede bedst og allerede efter et minut havde Valdemar Ahlberg en god mulighed for en tidlig føring. Samme Ahlberg var efter små otte minutter til gengæld alt for nonchalant i egen zone. Den aktion kostede et tungt Herning-pres, hvor Pettersson til sidst måtte give fortabt, da Brett Thompson sendte pucken i nettet.

En udvisning til værternes Alexander Wiklund gav tre minutter senere en fordobling af udeholdets føring. Otte sekunders ekstremt effektivt power play og så kunne Lafrance hamre skiven i kassen til 2-0.

Hjemmeholdet virkede rystede og gæsterne satte sig på spillet. Endnu et par sønderjyske udvisninger gjorde betingelserne gunstige for udeholdet, mens utilfredsheden med kampens hoveddommere bredte sig i hallen. Ikke så meget pga hjemmeholdets udvisninger, men mere at der var et par tilsvarende situationer modsat vej, hvor fløjten forblev tavs. 2-0 til de effektive gæster fra Heden efter første periode.

Hjemmeholdet lynede fra anden periodes start. Kaptajn David Madsen afsluttede præcist og resolut og udnyttede dermed Wiklunds fornemme forarbejde. Det gav medvind til værterne og da Anders Biel vandt en face off, knaldede Søren Dietz-Larsen pucken op i hjørnet bag Fecers, 2-2 og 25 minutter spillet. Hjemmeholdet fik en stribe overtal.

Anders Førster har tidligere udtalt, han syntes overtalsspillet så godt ud så tidligt på sæsonen, men det var ikke nemt at se på isen i aften. Gæsternes box stod ganske vist rigtig fint, men overtalsspillet hos sønderjyderne var ganske enkelt helt ide-forladt og man kom kun frem til meget få afslutninger. En scoring blev det imidlertid alligevel til, da Oskar Drugge smed pucken hårdt i kassen med otte minutter til pause.

Udvisningsboksene skal nok have smurt hængslerne i morgen. Nu var det værternes tur til at sidde i skammekrogen. Og fem mod tre svigtede Herning ikke. Emil Kristensen med en præcis afslutning og en udligning til 3-3 med små to minutter tilbage.

Gæsterne kunne også starte tredje periode fem mod fire, da Pelletier fik en udvisning i sidste sekund. Det overtal kastede ingen scoring af sig, men det var udeholdet, der fik bedst fat i de sidste tyve minutter. De store chancer var der dog langt imellem, og de tilbud der opstod, kom som oftest efter defensive fejl hos de to mandskaber.

En sådan fejl kastede en kæmpe chance af sig til finske Ainali fri midt for mål, men afslutningen lige på Pettersson. Små seks minutter på klokken og nyt power play til Herning. Jacob Panetta måtte fra straffeboksen bide negle, da udeholdet sværmede omkring sønderjydernes mål. Hjemmeholdets box holdt stand og de tres minutter rendte ud.

I overtiden fik hjemmeholdet chancen to mod en med et halvt minuts penge igen, men Fecers fik afværget Pelletiers forsøg. I stedet var det midtjyderne, der tog bonus-pointet 20 sekunder før tid.

En vunden face off endte hos Emil Kristensen, der sendte pucken ind under armen på en ikke helt sagesløs Pettersson i værternes mål. 4-3 sejr til Herning, der kunne tage to point med hjem fra Vojens efter en ganske underholdende og spændende match, hvor de mange udvisninger lagde en dæmper på det polerede spil.

Tomålsskytten Emil Kristensen blev aftenens man of the match.

SønderjyskE: Fejl bliver straffet endnu hårdere i CHL OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox