Herning gik fra otte manglende spillere til ti, men alligevel besejrede man ligaens måske bedste hold efter en hård match i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox-Esbjerg Energy: 6-5 (3-0. 2-4, 0-1)1-0 Sikke et drama i Herning, hvor hjemmeholdet for første gang fik has på rivalerne fra Esbjerg, der ellers leverede et vildt comeback efter en tidlig Herning-føring. 

Både Brodie Dupont, Pontus Netterberg, Jakob Jessen og Anders Poulsen var fraværende for hjemmeholdet i aftenens kamp, og når man i forvejen var uden Daniel Nielsen, Mads Christensen og Bjørn Uldall begyndte det at se tyndt ud på papiret for Blue Fox.

Det skulle dog ikke forhindre Herning i at komme foran med 1-0 ved Philip Vesterby. Det var angriberens første scoring, som han sendte i nettet bag Thomas Lillie efter at have trampet sig fri i midtzonen.

Fornem start af de trængte midtjyder som altså tog imod ligaens nok bedste hold i øjeblikket. Esbjerg tog også langsomt, men sikkert over som minutterne gik, og Felix Scheel kom frem til en fin mulighed som han dog overplacerede.

Craig Puffer skulle også have sendt Esbjerg på måltavlen da han opfangede en retur fra Simon Nielsen. Han kiksede dog i sin afslutning og man kunne høre ærgrelsen fra den vestjyske boks i den totale stemningsforladte arena. 

Den store klippe, Davis Vandane, hamrede et slagskud forbi mål og Charles Corcoran forsøgte sig med en presset baghånd. Blue Fox var dog anderledes effektive i sine afslutninger, og det gav pote med fem minutter tilbage.

Markus Jensen stod parkeret foran Thomas Lillie, og det tillod Morten Poulsens slagskud at suse i nettet. Højst overraskende var Blue Fox altså foran 2-0 mod et næsten fuldtalligt og tilmed brølstærkt Esbjerg-hold.

Men marginalerne var da også med hjemmeholdet, og denne aften forstod spillerne at udnytte det. Efter at være hårdt presset blev pucken flippet ud af zonen, men da Esbjerg-backen faldt på blå linje, kunne Cam Brace via indersiden af stolpen gøre det til 3-0. 

Flot første periode fra Blue Fox som dog også mødte et Esbjerg-hold der ikke virkede tilnærmelsesvis klar denne aften.

Vanvittig periode

Noget kunne tyde på at Esbjerg havde fået en mindre opsang i pausen. I hvert fald satte man straks hjemmeholdet under pres, og derfor var Evan Jasper næppe tilfreds med at se David Madsen tage en dum udvisning i offensiv zone.

Herning formåede dog aldrig at blive farlige, men da man igen blev fuldtallige var Cam Brace tæt på at få vippet endnu en puck i nettet. Thomas Lillie fik dog desperat afværget.

Og så trak det ellers op til vestjysk scoring. I powerplay skulle Esbjerg ikke bruge mere end ni sekunder før Felix Scheel sendte en first-timer mellem benene på Simon Nielsen. 1-3 og pludselig noget længere vej hjem for rævene.

Esbjerg fik også reduceret yderligere. En tværpasning blev ikke afsluttet specielt godt, men alligevel gik den i mål bag Simon Nielsen. Og ganske kort efter kunne Adam Cracknell via en Herning-stav sætte udligningen på tavlen.

David Madsen satte en høj tackling i ansigtet på Mark MacMillan. Dommeren så ud til at stå godt placeret, men fløjten forblev tavs. MacMillan måtte udgå og det samme måtte Mathias Bau, der blev ramt af en knætackling. 

De resterende spillere kunne se Cam Brace sende Herning i front med sit signatur-skud fra toppen af faceoff-linjen. Felix Scheel tog to udvisninger i samme skifte, og det gav midtjyderne fire minutter i powerplay. Cam Knight sendte Herning i fem mod tre da han også røg i boksen, og så kunne Cam Brace score sit hattrick tæt under mål.

Dermed var stillingen pludselig 5-3 til værterne som efterhånden var nede på to en halv kæde.

Et afsluttende powerplay til gæsterne betød trængselstider for Blue Fox, og Craig Puffer kunne efter en hurtig puck omgang reducere til 5-4.

Mindre dramatisk

Hverken Mathias Bau eller Mark MacMillan kom ud til tredje periode, og nu så det altså mere end tyndt ud på Hernings bænk.

Således var tredje periode altså en kamp for overlevelse på flere måder, og Cam Brace forsøgte at sende hjemmeholdet yderligere i front med sit giftige håndledsskud.

Esbjerg havde stadig masser af tid at gøre med, og derfor var alle point mere end inden for rækkevidde, da Adam Cracknell  sendte et slagskud fra blå linje i nettet. Den puck skulle Simon Nielsen også have gjort mere ved.

En sand specialist i boxplay er Morten Poulsen, og han var millimeter fra at slå til igen. Thomas Lillie blev fintet væk, men  afslutningen ramte overliggeren. Ærgerligt for Poulsen efter en flot aktion.

Thomas Lillie lavede til gengæld en fantomredning da Morten Poulsen igen slap igennem. Sprællende på ryggen fik han alligevel forhindret landsholdsspilleren i at nette. 

Petter Hansson tog en dum udvisning da han fik pucken vippet ud over banden med tre et halvt minut igen.  De slagne Herningensere stod dog imod, og havde kurs mod et højst overraskende point.

Pointet blev en realitet og det sidste point skulle fordeles i overtiden. Cam Brace blev tilføjet skadeslisten da han gled ind i stolpen. Reid McNeill sendte pointet til Herning, som altså endte med at besejre Esbjerg 6-5 i en højdramatisk affære. 


VIDEO: Højdepunkterne fra Herning-Esbjerg Bulldogs vandt fortjent over kriseramte SønderjyskE