Flere nøglespillere har været hårdt ramt og er stadig ramt hos vestjyderne

Esbjerg Energy havde et klart defineret mål for den første del af sæsonen, nemlig at nå Metal Final4. Det lykkedes ikke, og det var en stor skuffelse for vestjyderne.  

Det erkender organisationens direktør Peder Krogsgaard gerne i sin nytårsstatus, som klubben sendte ud for et par dage siden.

- Sæsonen er lang, og vi har rig mulighed for at forbedre vores placering i tabellen og nå de andre mål, siger han. 

- Når man ikke når et delmål, er det vigtigt at søge for at analysere sig frem til, hvorfor målet ikke blev opnået, og her har vi konstateret en række spillemæssige udfordringer, kombineret med skader og sygdom.

- Philip Larsen har brugt tid på at finde sin plads i Energy-truppen og i Metal Ligaen, og netop da Philip så ud til at have fundet sin position, blev han ramt af en puck i ansigtet under opvarmning. Vi glæder os til han er tilbage, understreger Peder Krogsgaard.

- Jannik Christensen har gennem mange år spillet en vigtig rolle på og uden for isen, men er ligeledes ude med en skade i ansigtet. Han er netop blevet opereret og vi glæder os til at se ham tilbage på isen.

- Blandt vores imports har Grayson Downing været ramt af hele to skulderskader. Først gik canadierens skulder af led og efterfølgende blev et ledbånd læderet. Flere andre har været ude i kortere perioder, fx fik Andreas Grundtvig en øjenskade.

- Så sygdom har desværre også hæmmet ikke alene vores præstationer, men også den daglige træning. Søren Nielsen scorede i Herning, men har to gange været syg og netop nu er Tuomas Vartiainen syg og spillede ikke i Herning, så den slags afspejler sig i det materiale, som trænerteamet arbejder med.

- Vi erkender, at fortiden ikke kan ændres, så i stedet glæder vi os over, at vi formentligt snart får en del spillere tilbage. Måske allerede til hjemmekampen den 27. mod Herlev, men ellers til de to nytårskampe mod SønderjyskE den 29. og 30. december, lyder det fra Peder Krogsgaard. 

En placering i top fire er stadig et defineret mål for Esbjerg Energy-organisationen. 

- Tabeller lyver ikke, men afspejler de præstationer, som et hold har leveret. Alligevel er det vores oplevelse, at vi med vores trup har et hold, der giver muligheden for mere, end den nuværende placering. Det potentiale ønsker vi at forløse, forklarer Energy-direktøren.

- Vi har fokus på mulige spillemæssige forstærkninger til truppen, men vælger også at se tiden an. Turneringen er lang og erfaringen fra første del er, at skader kan påvirke truppen. Derfor afventer vi lidt, og ser hvilke muligheder, som byder sig, siger Peder Krogsgaard.

Esbjerg har efter indkøbet af Cameron Brown for nylig en enkelt importplads at fylde ud, hvis klubben skal op på de maksimalt tilladte ni udlændinge. 

 


HETAG UGENS HOLD: Fire kampe, seks spillere med inde i varmen VIDEO: Interview med Brayden Low og Trevor Gooch