Esbjerg Energy har målmandsparret klar til den kommende sæson. Det sker med signingen af den 29-årige keeper Jacob Smith, der supplerer Nicolaj Henriksen

Esbjerg Energy har sit målmandsteam klar for den kommende sæson. Christian Elmose er ikke mere med i teamet, det er til gengæld canadiske Jake Smith, der præsenteres således af Energy. 

- Der var en ledig plads på holdet, og med tilgangen af Jacob Smith har vi i Jake og Nicolaj Henriksen et yderst stærkt team på målmandsposten. Vi har stræbt efter at skabe et hold med to kompetente og konkurrencedygtige målmænd. De tilfører en sikkerhed, og jeg mener, at konkurrencen mellem dem skaber optimale forhold. Det er bedst for alle, forklarer cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

- Jake er en hurtig og aggressiv målmand, som gennem mange år i italiensk ishockey har vist sig som en solid og dygtig målmand. Vi har som altid været grundige i den måde, vi har sonderet markedet på, og det resulterede i gode referencer på Jake Smith. Vi er gået efter det bedst mulige valg, og vi har fået to forskellige typer i målet. Det er en fordel både til træning og i kamp, og det giver valgmuligheder.

Jacob Smith er 182 cm høj og er født i Oakville i den canadiske provins Ontario. Byen ligger ud til Lake Ontario mellem Toronto og Hamilton og har godt 200.000 indbyggere. I sommeren 2016 skiftede Smith dog fra hjemlandet til Italien og italiensk ishockey.

- Min kone og jeg nød virkelig vores tid i Italien, men det var tid til en forandring. Vi har hørt mange gode ting om den danske Metal Liga, og at spille i Skandinavien har altid været et ønske for mig. Vi har også hørt mange gode ting om Esbjerg Energy og byen Esbjerg. Vi er meget spændte på at komme til Danmark og komme i gang, fortæller Jacob Smith.

- Det ser ud til, at vi får et godt hold i år, så målet er selvfølgelig at vinde ligaen for Esbjerg. Personligt vil jeg gerne spille så godt som muligt og vinde hver kamp, ​​men så længe vi arbejder hårdt hver dag og står sammen som et hold, ved jeg, at vi får succes.

Som professionel har Jacob Smith spillet i den centraleuropæiske EBEL-liga, der i dag hedder ICEHL, mod italienske, østrigske, ungarske og slovenske modstandere, hvor det er blevet til et mesterskab. Samtidig har Jacob Smith optrådt på det italienske landshold.

- Konkurrencen på holdet afgør, hvordan spilletiden skal fordeles. Og målmandsposten er ingen undtagelse. Alle skal gøre sig fortjente til den spilletid, de får, for konkurrencen gør spillerne skarpere. Vi har den ønskede bredde på holdet generelt, og det har vi også på målmandsposten. Vi har to gode målmænd, og de skulle gerne gøre hinanden endnu bedre.

- Jake kommer med et solidt fundament fra Canada. Han har samlet masser af rutine i den stærke Alpe-liga. Her har han prøvet meget, og han har masser af erfaringer at trække på. Når tingene bliver svære, kan rutinen hjælpe. Ikke bare spilleren selv, men erfaringen kan gives videre til hele holdet. Det tror vi, Jacob formår, slutter Dan Jensen.


Anton Johansson klar til endnu en sæson i Herlev Eagles NICKLAS HEINERÖ klar for Herlev Eagles