Det holdt hårdt for Esbjerg, der tirsdag aften hentede sæsonens første sejr over Herlev, der igen og igen viste en fantastisk evne til at komme tilbage i kampen

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 5–4 (2-0, 1-2, 2-2)

Det var Esbjerg der havde revanche til gode, da Herlev tirsdag aften gæstede Granly Hockey Arena til sæsonens fjerde opgør mellem de to mandskaber. Herlev havde således trukket sig sejrrigt ud af sæsonens første tre indbyrdes opgør.

Til aftenens opgør stillede Herlev uden Tiago Axel Vinterberg og Simon Aasmul, mens Esbjerg måtte undvære Jannik Christensen, Philip Larsen og Jonas Bjerrum.

Målmandsduellen stod mellem Gustav Bågenvik og Christian Elmose.

Downing-effekt efter blot 50 sekunder

En yderst livlig åbningsfase bød på en chance i begge ender, allerede inden man havde rundet et halvt minut. Efter kun 50 sekunders spil kunne tilbagevendte Grayson Downing sende Esbjerg i front med 1-0, da Oliver Kjær efter en spilvending i Esbjergs zone fandt en fremstormende Downing, der gik direkte på mål og køligt sendte pucken ind under Bågenvik.

Tre minutter senere var Jeff King tæt på for værterne, da han viste fortrinligt antrit og gik mellem de to Herlev-backs, inden han fik sendt et forsøg på mål. Glimrende soloaktion af den canadiske back.

Som perioden skred frem satte Esbjerg sig efterhånden mere og mere på løjerne; vestjyderne søgte 2-0 målet mere end gæsterne søgte udligningen. Der blev med andre ord hovedsageligt spillet på vestjyske præmisser i åbningsperioden, mens Herlev lurede på kontramuligheder.

Hjemmeholdet viste fin puckomgang gennem majoriteten af 1. periode, hvor man generelt også havde god fart i skøjterne. Herlev så ud til at have svært ved at følge værternes tempo og gæsterne tog kampens første udvisning efter 17 minutter, da man kom til at sende en spiller for meget på isen i forbindelse med en udskiftning.

Esbjerg kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang denne aften, hvor anstrengelserne gav pote fem sekunder før udvisningens udløb. Jeff King og Cam Brown støbte kuglerne, da pucken blev lagt til rette for Oliver Kjær, der trykkede af første gang fra mellemdistancen. Bågenvik nåede ikke ned til Kjærs flade afslutning og den svenske keeper måtte se pucken stryge ind under sig for anden gang i de første 20 minutter, hvor en skudstatistik på 11-6 vidnede om et vist Esbjerg-overtag.

Underholdende og chancerig anden periode

Et direkte og målsøgende Esbjerg-mandskab fortsatte de gode takter fra indledningen af anden periode, hvor man tidligt noterede sig et par halve chancer til Rasmus Bjerrum og Juuso Walli.

Væsentligt større var chance dog til Oliver Kjær, der efter otte minutter blev sat op til en gigantisk mulighed tæt under mål, hvor afslutningen fra en halvspids vinkel så ud til at gå nærmest på tværs langs mållinjen.

At den store chance ikke blev omsat til scoring ærgrede man sig formentligt ekstra meget over i Esbjerg-lejren, da Victor Cubars minuttet efter reducerede til 2-1 efter en fornem detalje, hvor han først snød en Esbjerg-back midt i slottet, for derefter resolut at sende skiven op i nettaget. Yderst veleksekveret af Herlev-forwarden, der efterlod Elmose chanceløs i målet.

Herlev greb kampens momentum efter reduceringen og viste nu langt mere initiativ. Tre minutter efter gæsternes første mål burde Matthias Asperup da også have bragt balance i regnskabet, da han i høj fart blev sat perfekt op til afslutning. Men skarpheden svigtede for en sjælden gangs skyld hos den teknisk velfunderede forward, der måtte se Elmose afværge i værternes mål.

Esbjerg formåede ikke at slå kapital af deres anden power play-mulighed i kampen, som indtraf efter et kvarters spil. Gæsterne arbejdede stenhårdt i box play og gav hjemmeholdet vanskelige arbejdsbetingelser. Herlev var da også kun lige blevet fuldtallige, da man igen slog til med en flot scoring: Marius Kring Andersen tog sagen i egen hånd, da han med en fremragende aktion tog et træk ind i banen og usvigeligt sikkert smækkede pucken op over skulderen på Elmose til 2-2.

Vestjyderne formåede dog at slå tilbage ganske hurtigt, da Andreas Grundtvig 56 sekunder senere genetablerede Esbjergs føring, igen med en lumsk lav afslutning der gik under Bägenvik.

Gilling blev matchvinder i målrig tredje periode

Herlevs evne til at levere comebacks fortsatte i tredje periode, der kun var tre minutter gammel, da Luis Blak Olsen selv førte pucken ind over blue line, hvorefter han sendte den kynisk op i fjerneste hjørne med en særdeles præcis og velplaceret afslutning. 3-3 og der var atter bragt balance i regnskabet.

Fire minutter senere tippede kampen dog igen Esbjergs vej, da Grayson Downing slyngede pucken ind foran mål, hvor Phillip Schultz gik direkte på mål. Pucken blev serveret på et sølvfad og Schultz kunne let sende skiven over stregen til 4-3.

Omkring periodens halvvejsmærke hev Christian Elmose en stor redning op af hatten, da Anton Johansson kom frem til en 100 %-chance lige foran Esbjergs mål. Fire minutter senere måtte selvsamme Elmose dog kapitulere, da Joseph Jonsson udlignede til 4-4 fra en position nogenlunde midt for mål.

Tre minutter senere faldt kampens endelige afgørelse, da Casey Gilling i to omgange formåede at få ekspederet pucken ind bag Baåenvik til 5-4.

I en hektisk slutfase indkasserede Esbjergs Simon Grønvaldt værternes første udvisning i kampen 1:22 før tid. Herlev udbad sig straks en timeout og spillede efterfølgende godt et minut i seks mod fire. Det brændte på foran Elmose et par gange, men Esbjerg formåede at holde stand og kunne sætte tre point ind på kontoen.

Rungsted snuppede bonuspointet mod Herning Sebastian Brinkman forlænger til 2024 i Frederikshavn