Esbjerg Energy har den amerikanske nøglespiller med på holdet i aften i Herning

Brett Welychka var ikke med i Odense for nylig, da Esbjerg vandt 2-1, men ifølge det nyhedsbrev, som vestjyderne leverer til samarbejdspartnere op til hver kamp, skulle Welychka altså være med igen, når Esbjerg i aften møder Herning. 

Til gengæld er det mere tvivlsomt med reservemålmanden Kasper Krog og backen Travis Walsh, der også begge måtte undvære kampen mod Odense. Desuden har den unge angriber Jonas Torbensen også været ude længe, hvilket formentlig kostede ham en plads på U20-landsholdet i Minsk. 

Esbjerg står med fire sejre på stribe og er inde i den hidtil bedste periode i sæsonen. Det tillægger cheftræner Mark Pederson dog ikke så stor betydning.

- Jeg erkender da gerne, at det er bedre at gå på isen med fire sejre end med fire nederlag i bagagen. Det er samtidigt udtryk for, at vi har spillet bedre hockey i de seneste kampe. Vi spiller ikke perfekt, men flere ting lykkes for os nu, siger Pederson. 

- Landsholdspausen tidligt i november gjorde os godt. Flere spillere blev klar og vi fik tid og ro til at arbejde med tingene. Ishockey er et komplekst spil og vi fik arbejdet med mange af spillets elementer. Vi har stadig udfordringer, men gode hold finder løsninger på udfordringerne, og det har vi formået på det seneste, lyder det fra Esbjerg-træneren. 

Hans mandskab har været ramt hårdt af skader gennem sæsonen, men på det seneste er det lysnet for vestjyderne. 

- Den hårde skadesbelastning har betydet, at vi har fået prøvet meget af. Mange spillere har spillet i flere forskellige kæder og vi har høstet værdifulde erfaringer. Men vi må stå sammen på og omkring holdet og sammen finde en vej frem, pointerer den 51-årige canadier.

- Der er spillet mange kampe siden vi sidst mødte Herning, og vi har ikke set dem i nogen tid. De har haft en stærk periode hvor de vandt meget. At de tabte hjemme til Aalborg, vil nok kun være med til at motivere dem ekstra, så jeg forventer bestemt en vanskelig kamp i aften i Herning, siger Mark Pederson. 


VIDEO: Odense Bulldogs-spillere på besøg på børnehospital Continental Cup: SønderjyskE indleder mod Nottingham Panthers fredag aften