Ingen problemer for vestjyderne mod et modløst fynsk mandskab

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 1-7 (1-4,0-1,0-2) Odense ligger absolut sidst i bunden af Metal Ligaen, og de fynske spillere forspildte lynende hurtigt muligheden for at komme tættere på Rødovre, da Esbjerg i aften var på besøg i VinMedKant Arena.

Gæsterne brugte fem minutter og 38 sekunder til at afgøre kampen og fejede nærmest gulv med Bulldogs i kampens indledende fase.

Inden der var gået to minutter, havde Christian Wejse skovlet den første scoring ind til 1-0 i trængslen foran, og kort efter øgede Søren Nielsen til 2-0, lige da en Odense-udvisning var udløbet. Felix Scheels 3-0-scoring i gæsternes favør efter 5:38 afgjorde reelt kampen. Bulldogs-coach Marc Lefebvre reagerede og tog en timeout, men moralen er og var tydeligvis lav i Odense-boksen lige nu.

Forståeligt nok, at hovederne hang. En svær sæson er for længst gået i blodet på spillerne fra Fyn, der halsede efter, hver gang gæsterne skruede tempoet op i aften. Sebastian Ehlers havde chancen for at reducere midtvejs i perioden, men udstillede igen, at han mangler selvtillid foran mål. Ehlers kommer til fine chancer, men har endnu ikke scoret mål i denne sæson.

I stedet scorede Brady Shaw nemt til 4-0 i den anden ende, og end ikke en lidt tilfældig reducering af Shawn O’Donnell kort før første pause kunne få smilene frem i Odenses boks.

Med 4-1 til Esbjerg efter 20 minutter var det naturligvis ren transport i de sidste 40 minutter. Heldigvis var der ikke noget, der udartede sig, og det mest dramatiske var, da Henry Hardarson udgik efter at være gået aggressivt på målet i et kontraangreb. På den positive Odense-note så man et par gode aktioner af de to nye imports Golovkovs og Sova, der forsøgte at levere en hæderlig indsats i en håbløs situation.

Esbjerg var stærkere, bedre og hurtigere på skøjterne, og sikke en forskel fra kampen tidligt på sæsonen samme sted, hvor vestjyderne måtte æde sig selv i 60 minutter for at vinde 2-1.

I aften havde Esbjerg ikke de mindste problemer med at spadsere tre point hjem, og det er en fornøjelse at se på folk som Corcoran og Shaw, når de ruller sig ud. Også Søren Nielsen havde en glimrende aften for Energy, der sparede masser af kræfter til søndagens kamp mod Rungsted. Mål af Corcoran, Puffer og Shaw i de to sidste perioder gav Esbjerg en sejr på 7-1.

Det mest underholdende i tredje periode var en trash talk-konkurrence mellem Dale Mitchell og Shawn O’Donnell og Esbjergs nordamerikanere – og Christian Wejse med et pænt canadisk-engelsk fra sit år i Nordamerika på tungen. Det var ikke de pæneste ord, der blev langet over disken i kampens sidste minutter, men det blev ved snakken, mens tiden langsomt løb ud.

Det gør den også for Odenses sæson, og den nye direktør Ole Nielsen kan allerede nu begynde at forberede opbygningen af holdet til efter sommerferien. Miraklernes tid er forbi.

White Hawks tog tre fortjente point i Hørsholm METAL FINAL4: Her er lodtrækningen til semifinalerne