Davis Vandane spillede 180 minutter i løbet af de syv kampe mod Frederikshavn

Esbjerg Energy var som det eneste semifinalehold ude i de maksimale syv kampe. Frederikshavn pressede vestjyderne til det yderste og Esbjerg-spillerne har altså gennemgående "iset" mange flere minutter end de øvrige semifinaleaktører.

Davis Vandane - det har vi tidligere skrevet - et "heart and soul" i Esbjergs forsvar og får et hav af minutter i hver eneste kamp. Han har spillet 180 minutter i syv kampe, og han har skudt på mål hele 74 gange. 34 gange har Davis Vandane ramt målet. Hans mange minutter skal naturligvis også sættes i forhold til, at både Jeppe Vinther, Jannik Christensen og Cam Knight har været skadet i kortere eller længere perioder af serien mod Frederikshavn.

Wiley Sherman (144 minutter) og Simon Grønvaldt (140 minutter) er de to næste på ranglisten i forhold til spilletid, mens den angriber, der har været mest på is for Esbjerg i serien er Charles Corcoran, der har spillet 139 minutter, skarpt forfulgt af Christian Wejse, Felix Scheel og Brady Shaw.

Rasmus Bjerrum er "den hemmelige helt" for Esbjerg, når vi kigger på plus/minus-statistikken. Der står Rasmus Bjerrum på hele +10 og har samtidig leveret et mål og fire assister. Han forfølges af Simon Grønvaldt og Anders Koch (+7) og Christian Wejse og David Madsen (+6).

Helt nede i bunden af den liste finder vi Felix Scheel og Brady Shaw, der står med henholdsvis -4 og -6. Der er forbedringspotentiale lige der.

Den store helt for Esbjerg, der har været med i toppen i alle kategorier er naturligvis Christian Wejse, der har scoret flere vigtige mål i løbet af serien. Wejse er varm. Han har scoret seks mål og lavet to assister oveni, det bringer ham i alt på 8 point. Charles Corcoran (2+7) er lige foran med ni point.

Christian Wejse igen, når vi taler faceoff. Han har en fremragende procent på 64 (vundet 91 af 142 faceoffs), og det bliver altså spændende at se, hvordan han matcher Aalborgs stærke folk på pletten. Craig Puffer (53-47), Søren Nielsen (50-50) og Charles Corcoran (48-52 i procent) er de øvrige hyppige faceoff-aktører hos Energy.

Vi skal runde målmændene til sidst. Esbjerg er det eneste hold, der har skiftet målmænd. Lillie på hjemmebane (3 sejre, 1 nederlag) og Søgaard ude (1 sejr, 2 nederlag) har været devisen hidtil.

Der er skudt 147 gange på Thomas Lillie, der har reddet 139 skud. Dermed en redningsprocent på 94,6. Mads Søgaard reddede 57 skud af 66 mulige og endte dermed serien på 86,3 i redningprocent. En væsentlig forskel på de to spillere, men husk på at Søgaard har stået flotte kampe mod Aalborg og blandt andet vandt Metal Final4-semifinalen mod Pirates.

Mattias Persson: Vi skal vove at bryde mønstre Thompson fri på markedet: Hvem slår til?