Svenskeren skal være en af proptrækkerne i kampen for at nedbryde SønderjyskE over syv kampe

Der er fuld fart på hjemme hos Mattias Persson. Rungsted Seier Capitals svenske topangriber har en søn på et år og en to år ældre datter, der sørger for at holde farmand beskæftiget, når turen ikke går over Øresund og til træningen i Rungsted.

Persson er for længst faldet til i Metal Ligaen, og igen i serien mod Rødovre for nylig beviste han sig både som matchvinder og en af de bedste teknikere, der måske overhovedet har været i den danske liga. Vi spørger ham, hvor den gode teknik kommer fra og svaret er beskedent.

- Det ligger vist bare i mit DNA, for det er ikke noget, jeg har trænet specielt. Selvfølgelig spillede vi på gaderne, da jeg var knægt, og det er klart, at jeg har holdt af at spille ishockey, men det tekniske spil ligger bare til mig, siger Mattias Persson ganske beskedent. 

I aften træder han ind i serien mod SønderjyskE sammen med holdkammeraterne og ved, at en vanskelig opgave venter over de kommende uger. 

- Ja, vi har haft problemer med dem på det seneste, og det bliver stensikkert en hård opgave. Men slutspillet er en helt anden sag. Stillingen er 0-0, og rent taktisk tror jeg, kampene bliver de samme som i grundspillet. De kommer til at stå og vente på, at vi begår fejl. Så vi skal minimere vores fejl på offensiv blå linje og spille koncentreret, når vi angriber. Jeg er en af de spillere, der skal vove at bryde mønstre, siger Mattias Persson. 

Kunne man forestille sig, at I vælger at spille afventende for ligesom at "vende taktikken om"?

- Nej, egentlig ikke. Vi skal ikke spille anderledes hockey, end vi plejer. Vi ville være ilde ude, hvis vi begyndte at ændre på vores koncept. Vi skal spille fin, underholdende og offensiv ishockey, men vi skal simpelthen bare skærpe vores koncentration, siger Mattias Persson, der altså skal spille den kommende serie uden sin normale makker, Marcus Olsson. 

Olsson er ude med det brud på armen, som han pådrog sig i kvartfinalen. 

- Det er en vigtig spiller. Selvfølgelig, men vi har en bred og solid trup, så vi kan klare os uden Marcus. Det gik glimrende med Charlie (Sarault) som center, og det kører godt med ham og Nichlas (Hardt), siger Mattias Persson. 

- Vi kom godt op i gear i kvartfinalerne. Rødovre pressede os hårdt, og det var nogle rigtig gode hockeykampe. Jeg er lidt overrasket over, at det blev så "tight" i de fleste kampe. Nu har vi haft en lille break, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang igen. Jeg elsker at spille kampe, og holder helst ikke for lange pauser. Omvendt har vi haft tid at pleje småskader og få folk helt klar. Men nu skal vi altså bare i gang, siger den svenske angriber. 

Mattias Persson står foreløbig med tre mål i slutspillet, scoret i de to sidste kampe mod Rødovre i kvartfinaleserien. 


Krag-Christensen forlænger med Frederikshavn Esbjerg-statistikker før semifinalen: Sådan leverede de i kvarten