Ønskespilleren for enhver dansk klub er stoppet i sin norske klub Stjernen

For nylig blev det annonceret, at en af de seneste håndfuld års helt store profiler i Metal Ligaen, canadiske Brett Thompson, tilsyneladende ikke får sin kontrakt forlænget med den norske klub Stjernen, hvor han havde en 1+1-kontrakt.

Ganske overraskende, for hvem siger dog frivilligt nej til at forlænge med en spiller, som vi her på sitet kaldte ”Herlevs bankende hjerte”, da Thompson i sin tid spillede for forstadsklubben.

Der er stensikkert ni danske organisationer, der har spærret øjnene ganske højt op, da de noterede sig, at Thompson står uden kontrakt i næste sæson.

For det er et faktum, at en spiller som Thompson kan stå på samtlige Metal Liga-klubbers ønskeliste:

Selvfølgelig vil Herlev gerne have ham tilbage. Eagles står foran en slags genopbygning måske med et mere nordamerikansk ansigt med en ny amerikansk assistent. At hente Brett Thompson ind som kaptajn vil også være lokkemad for gode danske spillere, som Herlev har brug for.

For Rødovre vil Brett Thompsom være den perfekte lederskikkelse på et endnu mere forynget mandskab end i denne sæson. Og for Mighty Bulls-organisationen vil en kontrakt med Thompson være perfekt strategisk i forhold til igen at kunne kalde sig storebror i forhold til Herlev. De seneste to sæsoner har Herlev nemlig markeret sig langt bedre sportsligt end naboklubben. 

Odense Bulldogs bygger op igen. Man savner en afløser for Dale Mitchell som karismatisk lederskikkelse. Nok er Brett Thompson på ingen måde samme spillertype. Men sikke en kaptajn, han vil være for det "nye Odense". Et signal om seriøsitet, arbejdsetik og en vedholdenhed som Odense ikke har haft de sidste mange sæsoner.

Frederikshavn står foran en sæson, hvor holdet SKAL bygges op og være "helt" fra start. Med Brett Thompson er der garanti for et solidt bundniveau og tænk, hvis man kan starte med Jesper Jensen, Christopher Frederiksen og Brett Thompson som basis i angrebet. 

Herning har brug for en nøgleperson på isen, når der skal genopbygges. Ingen af de nordamerikanske imports spillede sig til en ny kontrakt i slutningen af indeværende sæson. Er Brett Thompson en af løsningerne på Heden? Hans navn ligger lige for. 

Der er ingen tvivl om, at Brett Thompson vil falde i Mario Simionis smag. Hans hårde arbejde og never give up-attitude og sympatiske fremtoning vil være en gave til både omklædningsrummet og træneren i Vojens.

Det samme gælder i Esbjerg, hvor Jason Jaspers - en lidt yngre træner - vil arbejde perfekt sammen med en lige så rolig og velovervejet - måske kaptajn - i form af Thompson. 

Den dygtige Charlie Sarault har klasse til mere end Metal Ligaen. En oplagt afløser i Rungsted: Naturligvis Brett Thompson, der som type vil falde perfekt ind som brobygger mellem de ældre og yngre spillere i Nordsjælland.

Det samme gælder i Aalborg, der formentlig ikke kan eller vil holde på samtlige udenlandske forwards til næste sæson. Friskhed ind i omklædningsrummet, men samtidig en mand, der kender til Metal Ligaen. 

Hvad med Thompson selv? Tilbage til Danmark eller nye eventyr? Har han allerede en ny klub på hånden i en større liga? En yderst spændende situation at følge. 


Esbjerg-statistikker før semifinalen: Sådan leverede de i kvarten SønderjyskE-statistikker før semifinalen: Sådan leverede de i kvarten