Vestjydernes nye svensker Oscar Öhman scorede igen

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 1-4 (1-0,0-3,0-1) Vestjyderne tog fra Aalborg med en udesejr, da de to hold for første gang tørnede sammen i denne sæson i aftenens testkamp.

Kampens første periode var på ingen måde en periode, der vil blive husket for flot spil eller masser af chancer eller gå over i historiebøgerne. Fair nok på nuværende tidspunkt af sæsonen. Spillet foregik ved banderne og ingen af holdene fik rigtigt sat sig på kampen.

Kampen startede ellers lovende, da Aalborg Pirates allerede efter halvandet minut kom foran med 1-0. I et powerplay fik Tobias Ladehoff pludselig ført pucken inde med fart, og fangede Esbjergs boxplay på flade fødder. Det gav en friløber, hvor Ladehoff stensikkert sendte pucken ind bag Esbjergs nye målmand Jake Smith.

Esbjerg var utroligt tæt på at svare igen få sekunder senere, men George Sørensen kom flot ud og klaret en ellers fri afslutning fra Grayson Downing fra midten af slottet.

Öhman igen på pletten

I anden periode lykkedes det dog for de vestjyske gæster at få kontrol over kampen og efter tre minutter faldt udligningen, da Simon Grønvaldt trykkede af fra distancen. Normalt er Grønvaldt ikke den helt store målscorer, men Esbjergs fjerdekæde fik blokeret udsynet for George Sørensen, som ikke nåede at reagere før pucken lå i netmaskerne bag ham.

Gæsterne kom også foran efter syv minutter, efter den nye kaptajn for Aalborg Pirates, Lasse Bo Knudsen, lidt uheldigt missede balancen på vej frem i banen. Det gav en tre mod en situation til gæsterne som de flot udnyttede, efter Nick Master fandt Phillip Schulz ved bagstolpen til en forholdsvis let scoring.

De nordjyske værter forsøgte at finde fodfæstet igen, og var også tæt på at scorer til 2-2, da Oliver Anker Christensen udnyttede sin store fart til at komme alene igennem. Desværre blev han forstyrret af Juuso Walli i afslutningsmomentet og fik aldrig rigtig sendt pucken mod mål.

I stedet for 2-2 så blev det 1-3 til Esbjerg Energy i undertal, da Oscar Öhman udnyttede en kæmpe fejl i udskiftningen af Aalborg Pirates. Den svenske center havde oceaner af plads, og i sikker stil sendte han pucken ind via overliggeren. Den tredje scoring i de seneste to kampe for den nye svensker i Esbjerg.

Aalborg forsøgte at finde en reducering inden pausen, og Joonas Niemelä var tæt på med få sekunder igen, men den nye finske spiller manglede den sidste skarphed, og tog et træk for meget inden afslutningen.

Dermed var stillingen 1-3 inden tredje periode, hvor Esbjerg stensikkert formåede at kontrollere sejren i land.

Gæsterne stod kompakt og afventede nordjydernes angreb, mens de jagtede den afgørende scoring på en kontra. En chance som Öhman fik efter fem minutter, men svenskeren halvkiksede sin afslutning.

Phillip Schultz var dog langt skarpere kort efter, da han i et powerplay afgjorde kampen. Gæsterne fik flot kørte pucken rundt i deres overtal, og til sidst var det Niklas Andersen, som fandt Schultz til en firsttimer, der gik ind ved den nærmeste stolpe.

De sidste ti minutter forløb ganske udramatisk, og dermed kunne vestjyderne juble over sin anden sejr i træk i opstarten inden deres sidste to træningskampe mod Odense Bulldogs i næste uge.

RETRO: Malenes vej til guldet gik over Vancouver 1-3: Odense måtte bøje sig for Bremerhaven