Hjemmeholdet dominerede fra start til slut i Frøs Arena mod Herlev

SønderjyskE-Herlev Eagles 4-1 (0-0, 3-1, 1-0) Næsten 2400 tilskuere var på plads i Frøs Arena. Den tidligere SønderjyskE spiller Mads Lund blev hyldet denne aften for sine mere end 800 kampe for klubbens førstehold.

Og de tidligere holdkammerater gav Lund en ekstra gave på isen med en ganske sikker 4-1 sejr mod et Herlev hold, der stillede med en ganske smal trup og kun fire regulære backer. Matthias Asperup udgik oven i købet.

Hjemmeholdet var dog også uden en stribe spillere, men formåede ikke desto mindre at køre den femte sejr på stribe hjem. Det blev en første periode med hjemmeholdet i teten. Martin Eskildsen satte første forsøg. Men unge Christian Elmose tog fornemt fra.

Et power play til SønderjyskE gav næste chance. Elmose passeret af Cam Brown, men overlæggeren stod i vejen. Herlev var sjældne gæster i offensiv zone, men da var på spil første gang, måtte stolpen tage fra for Galbraith, da Lapenkov trykkede af. Der var dog fortsat med klar SønderjyskE dominans på isen.

Det var trængselstider for gæsterne, da først Yannick Vedel hamrede skiven snert forbi mål og siden Mads Eller slap alene igennem med Elmose, men overplacerede. Tiden tikkede ud for første periode, men Daniel Kønig nåede lige at sende en hammer afsted, som Elmose imidlertid ligeledes tog sig af, og derfor forblev det målløst efter tyve minutter.

Måltavlen kom dog på arbejde straks fra anden periodes start. Energisk forechecking af sønderjyderne gav en chance til Yannick Vedel midt for mål. Vedel var hurtig på aftrækkeren med baghånden og så var værterne i front. Hjemmeholdet fortsatte med at forstyrre gæsternes opspil og det kastede flere både halve og hele chancer af sig.

En af disse tilfaldt Rasmus Lyø. Faktisk var det to i een. Først den åbne chance, som Elmose fik halvklaret og dernæst den halve chance på returen, som den lange back fik stødt i nettet.

Herlev var fortsat presset tilbage på banen, men en udvisning i offensiv zone til Vedel, gav gæsterne muligheden i fem mod fire. Og her var udeholdet skarpe. Lapenkov fandt fra bag mål Horton, der prompte kvitterede med en reducering. Der var spillet knapt halvdelen af perioden på det tidspunkt og målet gav tydeligvis en masse moral til Herlev. Og med et nyt power play til gæsterne kort efter, lå der pludselig en udligning i luften.

God sønderjysk fight og et par fine redninger sørgede imidlertid for, at hjemmeholdet klarede frisag. Det sønderjyske flow i spillet var nu en smule mere ujævnt end hidtil, men fortsat i de fleste situationer et halvt skøjtetag foran udeholdet. Det var også tilfældet, da værterne med halvandet minut til pause atter bragte sig op med to. Salhany viste fart og dernæst sublimt overblik, da han fandt en fri Cam Brown, der kvitterede til 3-1.

Herlev fik dog en lille hjælpende hånd fra Mads Eller, det i periodens absolutte slutfase tog en unødvendig udvisning og dermed gav udeholdet muligheden for at starte tredje periode i fem mod fire.

Det sjællandske overtalsspil gav ikke pote for gæsterne og SønderjyskE trykkede herfra på cruise control knappen. En stribe udvisninger til en flok trætte Herlev spillere gjorde ikke opgaven med at forsvare føringen sværere for hjemmeholdet. Ganske vist udnyttede SønderjyskE ikke overtalsspillet til scoringer, men de kørte udeholdet endnu mere flade. Og i slutfasen af kampen måtte Herlevs box da også kapitulere.

En flot kombination gav Yannick Vedel muligheden for at blive dobbelt målscorer, og den udnyttede han til at fordoble sin personlige målkonto denne aften. 4-1 sejr til sønderjyderne, som dermed tog femte sejr på stribe. Hjemmeholdet havde denne aften sine bedste i Cam Brown, Rasmus Lyø og tomåls-skytten Yannick Vedel.

Hos Herlev var den smalle trup ikke nok til at matche værterne, men der var lyspunkter. Ikke mindst Christian Elmose, der stod en mere end godkendt kamp for Eagles, ligesom backen Daniel Baastrup-Andersen, der sled og slæbte i 60 minutter trods hårde arbejdsbetingelser.