Mandag havde det meste af Blue Fox-mandskabet for den kommende sæson første istræning, og der ventede alle de fremmødte ishungrende supportere en overraskelse i form af holdets første nye finske spiller.

Dermed har cheftræner Pekka Tirkkonen fået en landsmand på holdkortet, da den 30-årige finske angriber Miska Humaloja har skrevet kontrakt med Blue Fox for den kommende sæson. Dog har Miska og Pekka Tirkkonen ikke haft fornøjelsen af at arbejde sammen endnu, men Blue Fox’ cheftræner har oplevet den finske arbejdshest på nærmeste hold, og tror han har potentialet til at blive en publikumsyndling i det midtjyske.

Med et hurtigt kig på statistikkerne vil mange nok tænke, at det ikke er på målene at Miska skal gøre sig til fanfavorit. Men her er der altså tale om en type spiller, der har spidskompetencer i begge ender af banen. Humaloja er typen der knokler en vis legemsdel ud af bukserne til alle kampe, og har været dén type spiller der har været med til at gøre Liiga, Finlands bedste liga til en af verdens mest defensivt orienterede ligaer, hvor der sjældent opleves kampe med masser af point.

Med knap 300 Liiga kampe, har han altid haft en rolle, hvor han har lukket de andres bedste spillere ned. Men i en liga som den danske Metal Ligaen, kan han nu udnytte øvrige sider af hans kompetencer, hvor han altid spiller – i ishockeyterminologier – et gritty spil, hvor han ofte tager den vej der gør mest ondt, men som også skaber mest postyr hos modstandernes defensiv.

De værdier har gjort Miska Humaloja særdeles attraktiv i cheftræner Pekka Tirkkonens øjne såvel som hos blårævenes sportschef Martin Struzinski.

- Vi er utroligt glade for at det er lykkedes os at lave en aftale med Miska, som vi har fået en rigtig god opfattelse af gennem vores netværk og ikke mindst vores træners egne oplevelser fra hans tid i Liiga. Der kommer en spiller til Herning, som ser rigtigt meget frem til at spille her, og som altid kommer med en stor arbejdsmoral. Han er den type spiller som folk elsker at se, og som altid kommer til at bidrage positivt for holdet. Det vidner meritterne også om, hvor han på fire år i en særdeles stærk finsk liga har vundet både et mesterskab, fået sølv og bronzemedaljer – altså en spiller der er vant til at få sit hold langt med i slutspillet”, siger sportschef Martin Struzinski om sit første finske tilsnit på holdkortet.

 

 


Herlev Eagles siger farvel og tak til 686 Metalliga-kampe "FLASH" og TIKKINEN fortsætter i Herlev Eagles