Rødovre fik heller ikke scoret i aften i Frøs Arena, hvor SønderjyskE vandt 5-0

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 5-0 (3-0,0-0,2-0) Senest SønderjyskE og Rødovre krydsede klinger i Vojens, vandt hjemmeholdet hele 6-0. De cifre var tæt på at gentage sig i aften, hvor værterne trods små skønhedsfejl undervejs kunne notere sig tre fortjente point til regnskabet i Metalligaen for øjnene af 1917 tilskuere i Frøs Arena. Sejren blev på 5-0.

En sejr der blev grundlagt allerede i første periode, hvor Rødovre faktisk spillede deres bedste hockey denne aften, men hvor sønderjyderne var langt mere effektive og krydsede indsatsen med er par yderst seværdige scoringer.

Kampens indledning var forholdsvis lige og foregik i et højt tempo. Men det var hjemmeholdet, der først bed fra sig. Steffen Frank med muligheden og kort efter Mathias Borring tæt under mål. Gæsterne lod sig i første omgang dog ikke kyse.

Magnus Povlsen med en stor chance midt for mål, men missede det store tilbud. Herefter tog værterne over. SønderjyskE var bedst til at vride på gashåndtaget og skabe chancerne. O’Donnell, kåret til månedens spiller i SønderjyskE, med et smart forsøg på at overliste muse med baghånden fra bag mål, og Yannick Vedel med en kvalificeret afslutning var varsel om, at måltavlen snart kunne komme på arbejde.

Og det kom den næsten præcis midtvejs i perioden.

Mads Eller med en formidabel assist, da han tørrede udeholdets defensiv fuldstændig og serverede gummiskiven for Martin Eskildsen, der uden tøven eksekverede. Eminent scoring.

Og blot halvandet minut senere, lå pucken atter bag Muse i gæsternes mål. Matt Salhany trak mod mål, fakede en forhånds afslutning, snurrede i stedet rund om sig selv, trak pucken over i baghånden og sendte den op over skulderen på Rødovre keeperen. Fremragende detalje.

Nu kunne man tro, sønderjyderne ville buldre videre, men faktisk var det snarere Tyrene, der buldrede. En stærkt spillende Ryan Lowney satte tempo på og havde inden for tredive sekunder to rigtigt fine chancer.

Kun fornemt keeperspil af Patrick Galbraith holdt amerikaneren fra fadet. Olivier Malka sendte et brag af et slagskud mod kassen, men den peb forbi stolpen. Marginalerne med hjemmeholdet i den situation.

Et powerplay til hjemmeholdet gav SønderjyskE muligheden for atter at tage kommandoen. Helt farligt blev overtalsspillet dog ikke. En dobbelt udvisning med halvandet minut på klokken gav spil fire mod fire og her slog værterne atter til. Daniel Kønig lagde en puck ind mod Cam Brown. Den blev rettet af og istedet for at finde Brown, fandt skiven vej til netmaskerne.

3-0 efter tyve minutter, hvor dominansen på isen ikke var helt så udtalt som på måltavlen. Men hvor effektiviteten havde sikret værterne en solid føring.

Var der panderynker over sønderjydernes power play før i aften, må de rynker være blevet til dybe kløfter efter anden periode. En hel stribe fem mod fire situationer blev forvaltet dårligt. SønderjyskE var spilbestemmende i fem mod fem, hvor Cam Brown og Steffen Frank kombinerede sig til en stor chance. Muse fik pareret.

Men meget af perioden foregik med sønderjysk overtalsspil, akkompagneret af publikums sang “skyd skyd skyd skyd på mål”, med slet skjult hentydning til, at hjemmeholdet varmede pucken alt for meget.

Godt midtvejs i perioden kom der dog mere snert i værternes fem mod fire. En flot kombination kastede en scoring af sig, men samtidig med scoringen endte et par spillere i nettet og dommerne dømte i stedet en udvisning til gæsterne.

Situationen skulle ses efter på video, men da video systemet var ude af drift, stod kendelsen ved magt, ingen scoring. Stor utilfredshed hos hjemmepublikummet, og det lignede da også en regulær scoring, SønderjyskE blev snydt for. Resten af perioden forløb uden de store højdepunkter.

Stadig tre mål nede, kunne gæsterne dog finde håb i de mange veloverståede box play og måske en reducering kunne skabe fornyet spænding. Det håb blev imidlertid aldrig tændt. Dertil var Rødovre ganske enkelt for ufarlige.

Ganske vist var Berling tæt på i første skift, men ellers var værterne i kontrol gennem kampens sidste tyve minutter. William Boysen var tæt på efter en dribletur på tværs af gæsternes defensiv. Men den definitive punktering af matchen stod Cam Brown for, da han omsatte Salhanys sukkerpasning efter fortjeneste.

Iskoldt afdriblede den lille amerikaner Muse i kassen, 4-0.

I de sidste minutter var Tyrene nærmest stående KO, mens sønderjyderne ironisk nok nærmest spillede bedre power play fem mod fem end fem mod fire. Matt Foget hamrede den sidste scoring ind fire minutter før tid, efter fornemt forarbejde fra kædekammeraterne O’Donnell og Vedel.

Publikum havde ikke glemt den annullerede scoring fra anden periode & sang taktfast “der står jo 6-0 til Vojens”, mens deres lyseblå helte skøjtede tre point ind på kontoen. Efter et par nederlag i træk smagte SønderjyskE dermed atter sejrens sødme.

Og hvor et tamt overtalsspil trak lidt ned, trak flotte scoringer og flere stærke aktioner i fem mod fem gevaldigt op i den samlede vurdering af sønderjydernes præstation. Også Patrick Galbraith stod en fejlfri kamp og stod for flere fornemme redninger, da Mighty Bulls prøvede at æde sig ind i matchen i første periodes andel halvdel.

Gæsterne havde deres bedste i Ryan Lowney, men også Magnus Povlsen leverede en solid indsats. Mighty Bulls, der ellers hat haft en rigtig god point-stime i ligaen på det seneste, var set over tres minutter ikke for alvor tæt på at fortsætte denne stime og måtte ganske fortjent tage turen hjem over bæltet uden point i aften.

OPTAKT: Herlev Eagles-Esbjerg Energy Mathias Bau måtte udgå i Frederikshavn - afventer besked