Hattrick af Jeppe Jul Korsgaard og fortjent sejr til gæsterne i Vojens

SønderjyskE-Aalborg Pirates 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

To skadesplagede mandskaber tørnede denne aften sammen i Frøs Arena, hvor hjemmeholdet SønderjyskE skulle forsøge at få skovlen under de forsvarende mestre fra Aalborg Pirates.

Det blev en målfattig match, hvor gæsterne langt hen af vejen styrede begivenhederne, men alligevel måtte hen til slutminuttet, før de endegyldigt sikrede sig de tre point.

Der stod Aalborg på det hele i første periode.

Fra første skifte var der langt mere fart i jernene og præcision i pasningerne hos de nordjyske gæster.

Bare fem minutter var der spillet og Pirates kunne allerede notere sig to hundrede procents chancer.

Først var det Tobias Ladehoff, der misbrugte og kort efter russiske Kabanov, der måtte se Henriksen hive en mirakelredning frem.

SønderjyskE producerede intet i offensiv zone. Spillet var usammenhængende og det så ofte planløst ud, hvad man forsøgte.

Derfor var det heller ikke ulogisk, at næste chance også tilfaldt Pirates.

Denne gang var det den tidligere SønderjyskE-spiller Thomas Spelling, der måtte bøje sig for akrobaten Henriksen i buret.

Keeperen holdt ene mand hjemmeholdet inde i kampen i denne fase.

Han måtte dog også give fortabt, da udeholdet udnyttede endnu et hul i sønderjydernes bagerste rækker og Jeppe Jul Korsgaard alene med Henriksen fuldt fortjent sendte gæsterne op med en.

Den føring fik man chancen for at udbygge i periodens slutning, da Ville Leskinen tog en umotiveret udvisning i offensiv zone.

Værternes boks stod dog ganske fornuftigt og høstede da også aftenens hidtil højeste bifald, da de sørgede for at begrænse den nordjyske føring efter tyve minutter.

Tyve minutter der også bød på en ekstra spilafbrydelse, da et plexiglas bag det ene mål gik i stykker.

Anden periode startede ud med endnu en stor chance til udeholdet.

Vojens-drengen i Aalborg-klæder Søren Dietz-Larsen med en afslutning fra nært hold efter et mønster-angreb fra nordjyderne, men atter engang var Henriksen på plads og reddede hjemmeholdet.

Værterne fik sig efterhånden spillet lidt mere ind i kampen og en resolut firsttimer fra David Madsen satte Georg Sørensen på sin første prøve.

Spillet var lidt mere afvekslende, omend chancerne til gæsterne stadig var de største, som da Thomas Andersen var tæt på at overliste Henriksen.

Bedste mulighed til sønderjyderne tilfaldt Nikolaj Krag, der tæt under mål dog måtte se Sørensen klare i to omgange.

En udvisning til Brooks gav første overtal til hjemmeholdet.

Lige som udvisningen udløb kom Will Pelletier til en god mulighed, men sigtekornet svigtede canadieren og derfor forblev det en etmålskamp før de sidste tyve minutter.

Her var det hjemmeholdet, der begyndte at vise tænder og Pelletier havde efter en solotur bud efter udligningen inden der var gået tre minutter.

William Boysen måtte til afkøling skiftet efter, men Pirates fik ikke udnyttet overtallet og blev i stedet selv ramt af en udvisning, da Patrick Bjorkstrand måtte i skammekrogen efter syv minutter.

Her pressede værterne for alvor på for en udligning.

Villiam Haag med en god afslutning, som Georg Sørensen imidlertid fik afværget, mens Valdemar Ahlbergs skud tog foden af stolpen.

Bedst som det lugtede af en sønderjysk scoring, slog nordjyderne til gengæld kontra.

En afslutning endte i banden bag mål, hvorfra Jeppe Juul Korsgaard snedigt listede pucken ind via en ellers velspillende Nicolaj Henriksen.

Det gav hjemmeholdet et knæk og Tobias Ladehoff havde to gigantiske chancer for at lukke kampen i minutterne efter. Begge gange tabte han dog duellen til Henriksen.

Og så var det pludselig SønderjyskE, der overrumplede gæsterne.

Nikolaj Krag fandt en fri Jacob Svejstrup, der svirpede et håndledsskud ind under overliggeren.

Nyt håb om point til SønderjyskE, og Pirates virkede for en sjælden gangs skyld lidt rystet.

Villiam Haag gik forrest i pointjagten, men Aalborg forsvarede sig godt.

Henriksen, der lige nu ligner førstevalget på keeperposten i SønderjyskE,  blev trukket ud og Simionis tropper satsede seks mod fem med lidt over et minut igen.

Svejstrup kunne dumpe pucken dybt, men valgte at prøve selv at føre pucken med ind i zonen, og den mission mislykkedes for den store forward.

Jeppe Jul Korsgaard opsnappede nemlig skiven og kunne fuldende sit hattrick med sin 3-1 scoring i tomt bur.

Jul’en kom med andre ord tidligt til Vojens i år, hvor gæsterne trods fornyet spænding i matchens slutfase, fortjent tog alle tre point med sig i bussen nordpå.

Jeppe Jul Korsgaard med sine tre scoringer samt en stærkt spillende Nicolaj Henriksen var kampens to største profiler for øjnene af små 2500 tilskuere i Vojens.

GOALSHOW: Se målene fra Rødovre-Odense Intensitet og sæsonens første hjemmesejr i Herning