Herning blev kørt ud af banen i den første halve time

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 3-6 (0-1, 1-2, 2-3)Ende lig, fristes man til at sige. Ishockeyen er tilbage og det samme er tilskuerne.

Sidstnævnte måske for en stakket frist, desværre.

En lidt afventende start blev hurtigt vekslet til Sønderjysk offensiv. Steffen Frank stod pludselig fri foran mål, men Simon Nielsen viste sig klar fra start.

Kort efter kampens første powerplay, og gæsterne lugtede den første vigtige scoring. Herning klarede frisag, men holdet virkede en smule på hælene i startfasen.

Også Herning fik et tidligt powerplay, men den største chance tilfaldt alligevel gæsterne. Rasmus Lyø vil formentlig efter kampen stadig undre sig over han ikke fandt netmaskerne  på et halvtomt mål. Stærk redning fra Simon Nielsen der desperat fik afværget.

SønderjyskE kom dog helt fortjent foran. Daniel Nielsen opsnappede en løs puck i zonen, og  ved fjerneste stolpe var der hul mellem handske og benskinne på Nielsen.

Det vækkede derfor bekymrede miner på lægterne da gæsterne igen stillede op i powerplay.

Det brændte gevaldigt på, og SønderjyskE var kun marginaler fra at kunne øge på tavlen.

En første periode som gæsterne kunne være fint tilfredse med, mens der var nok at tale om for forhåndsfavoritterne.

SønderjyskE trak fra

Hvad end man havde talt om i pausen virkede det ikke for Blue Fox. Mindre end to minutter  spillet og en defensiv fejl der gav mål. Yannick Vedel kunne uforstyrret øge til 2-0 i sønderjysk favør.

End ikke et nyt midtjysk powerplay kunne sætte gang i rævene. Tættest på var en pasning fra Markus Jensen som akkurat ikke fandt en modtager.

Der var langt mere snert over spillet i powerplay når SønderjyskE stillede op.

Brendan Harms var tæt på, men i stedet var det Yannick Vedel som fik tid og plads til på ny at udplacere Simon Nielsen.

En smule over midtvejs i perioden havde man i powerplay stadig mere end svært ved at overhovedet komme  ind i gæsternes zone, men ud af ingenting kunne Kristian Jensen pludselig reducere til 1-3 tæt under mål.

Scoringen gav fornyet energi til Herning som langsomt begyndte at melde sig ind i kampen.

En noget tynd udvisning til Mathias Bau fratog værterne en ny chance i powerplay. Dog kunne man spille  42 sekunder i fire mod tre, men Patrick Galbraith tog sig kærligt af forsøgene fra Cam Brace.

Rævene snappede forgæves

SønderjyskE kom ud til tredje periode i et forsøg på at kontrollere kampen, og for Herning gjaldt det om at få gang i skøjterne.

Et tidligt powerplay til Blue Fox var en oplagt chance til at skabe spænding i opgøret, og på trods af dårligt spil viste Reid McNeill klassen med en super pasning som Markus Jensen sikkert udnyttede. 2-3 i Herning.

Udvisningerne haglede nu ned over gæsterne, og det lignede også værternes eneste vej til point i en kamp som SønderjyskE ellers havde kontrol over.

I fem mod tre gik spillet dog alt for langsomt, og Herning kunne ikke udnytte den manglende disciplin hos SønderjyskE.

Det straffede SønderjyskE prompte. Netop som man var blevet fuldtallige kunne Anders Førster sikkert omsatte til scoring.

Det var sidste udkald da gæsterne med lidt over otte minutter igen tog endnu en udvisning.

Først lavede Galbraith en fantomredning inde på stregen, men returen sprang op på benskinnen af Brodie Dupont som blev noteret for 3-4-scoringen.

Herning insisterede på at gøre det svært for sig selv og Mathias Bau tog en tåbelig udvisning. Tidligt bad til landsholdsspilleren som fik en skidt officiel debut for Herning.

Fire sekunder senere kunne Brandon Harms endegyldigt lukke kampen med et hug fra blå linje.

Dermed vandt SønderjyskE fortjent sæsonpremieren på en aften hvor særligt profilerne for Herning skuffede fælt.

Rasmus Lyø kunne i tomt mål gøre det til slutresultatet 3-6.

Frederikshavns førstekæde tryllede i storsejr over Rødovre MIKKEL HØJBJERG SCOREDE SÆSONENS FØRSTE MÅL